Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

West Side Story -musikaali toteutuu, mutta suuri osa yleisöstä jää rannalle

Jaa

Savoy-teatterin West Side Story toteutuu alkuperäisessä aikataulussaan 1.-19.9. Tänään vahvistuneiden yleisörajoitusten vuoksi 1.-12.9. välisenä aikana esitykseen voidaan ottaa vain osa lipunostaneista.

Christian Mark Gibbs. Kuva: Katriina Lamberg
Christian Mark Gibbs. Kuva: Katriina Lamberg

Savoy-teatterin ja Sublime Music Agencyn tuottama klassikkomusikaali saa ensi-iltansa 1.9. Esitykset toteutetaan rajoitetulla yleisökapasiteetilla tarkoin terveysturvallisuusjärjestelyin. 

1.-12.9. välisen ajan esityksiin myydyt liput paikoitetaan uudelleen vallitsevien yleisörajoitusten mukaisiksi. Valitettavasti musikaalin yleisöön mahtuu kuitenkin vain osa lipunostaneista, arviolta noin 130, kun salissa on 750 paikkaa.

"Olemme tehneet kaikkemme yleisön ja esiintyjien turvallisuuden takaamiseksi. Olemme todella pahoillamme yleisömme ja esiintyjiemme puolesta. Pettymys molemmin puolin on syvää," Savoy-teatterin johtaja Päivi Loponen-Kyrönseppä toteaa.

Savoy-teatterin West Side Story esitetään alkuperäiskielellä englanniksi ja tekstitetään suomeksi. Marian roolissa esiintyy Los Angelesissa asuva Holly Sedillos, ja  miespääosassa Tonyna kuullaan newyorkilaista Christian Mark Gibbsiä. Kansainväliseen solistikaartiin lukeutuvat myös unkarilainen Zoltán Daragó (Consuelo), yhdysvaltalaiset Christopher Faison (Riff) ja Tonoccus McClain (Action) sekä ruotsalainen Sarah Verdier (Francisca). Ulkomaisten solistien rinnalla esiintyvät mm. Maria Ylipää (Anita), Chike Ohanwe (Bernardo), Diandra (A Girl) ja Kristo Salminen (Krupke).

West Side Storysta esitetään tulkinta, jossa ohjaaja Tuomas Parkkinen ja koreografi Ima Iduozee painottavat teoksen klassista asetelmaa vihasta, jolle on vaikea löytää järjellisiä perusteita. Musikaali pohjautuu Shakespearen Romeo ja Julia -näytelmään, jossa kaksi sukua pitävät keskenään vihaa, koska ”niin on aina ollut”. Savoyn tulkinnassa sekoitetaan kansallisuudet ja ihonvärit, jolloin vihanpidon järjettömyys näyttäytyy entistäkin absurdimpana. Teoksen roolituksessa on noudatettu periaatetta "kuka tahansa voi esittää ketä tahansa".

Yhdysvaltalaisen Leonard Bernsteinin säveltämä West Side Story kantaesitettiin Broadwaylla vuonna 1957, ja se on siitä lähtien kuulunut maailman rakastetuimpiin musikaaleihin. Teoksen tunnetuimpia sävelmiä ovat MariaAmericaTonight ja Somewhere. West Side Story on tunnettu poikkeuksellisen vaativista laulurooleistaan ja nerokkaasta orkestraatiostaan.

West Side Storyn ensi-ilta on Savoyssa 1. syyskuuta, ja esitykset jatkuvat 19.9.2021 saakka. 

OHJAUS: Tuomas Parkkinen
KOREOGRAFIA: Ima Iduozee
MUSIIKIN JOHTO: Jonas Rannila
LAVASTUS: Jani Uljas
PUVUSTUS: Erika Turunen
Vantaan Viihdeorkesteri

Rooleissa: Maria Holly Sedillos (USA), Tony Christian Mark Gibbs (USA), Riff Christopher Faison (USA), Bernardo Chike Ohanwe, Chino Roderick Kabanga, Anita Maria Ylipää, Schrank Carlos Orjuela, DOC Henry Hanikka, Krupke Kristo Salminen, Action Tonoccus McClain (USA), Diesel Ike Ikegwuonu, Rosalia Nathalia Hyvärinen Kanerva, Consuelo Zoltan Darago (Unkari), Francisca Sarah Verdier (Ruotsi), A-rab ja Glad Hand Joel Forsström, Baby John Niklas Rautén, Big Deal Alen Nsambu, Anybodys Kasper Korpela, A Girl Diandra Flores, Pepe Leo Ikhilor, Indio Akim Bakhtanoui, Minnie Iiris Puustinen, Velma Selma Kauppinen, Pauline Josefiina Kotajärvi, Luis Samuli Emery, Clarice Yasmin Janatuinen, Graziella Atiti Iduozee

Esitykset 1.-19.9.2021 Savoy-teatterissa

Esityskieli englanti, tekstitys suomeksi, kesto noin 2,5 h väliaikoineen

Musikaalin tuottavat yhteistyössä Savoy-teatteri ja Sublime Music Agency

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot, pressikuvat ja haastattelupyynnöt:

Nora Norrlin, tiedottaja
nora.norrlin@liekkipromotion.com
tel. + 358 40 846 0116

Sirpa Hynninen, tuottaja, Savoy-teatteri
tel. +358 50 428 0365, sirpa.hynninen@hel.fi

Kuvat

Christian Mark Gibbs. Kuva: Katriina Lamberg
Christian Mark Gibbs. Kuva: Katriina Lamberg
Lataa
West Side Storyn harjoitukset, etualalla Maria Ylipää. Kuva: Iiro Kuosmanen
West Side Storyn harjoitukset, etualalla Maria Ylipää. Kuva: Iiro Kuosmanen
Lataa
Lataa
Holly Sedillos. Kuva: Theo and Juliet Photography
Holly Sedillos. Kuva: Theo and Juliet Photography
Lataa
Christian Mark Gibbs
Christian Mark Gibbs
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

750-paikkainen Savoy-teatteri on kansainvälinen konserttisali keskellä Helsinkiä. Sen ohjelmistossa painottuvat maailmanmusiikki, jazz, musiikkiteatteri ja elokuva. Savoy-teatterissa vierailee vuosittain noin 200 artistia tai esiintyjäryhmää.

Savoy-teatteri, Kasarmikatu 46-48, 00130 Helsinki

www.savoyteatteri.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Pirkkolaan 18.9. avattava uusi energiatehokas jäähalli tuo helpotusta Helsingin haastavaan jäätilanteeseen17.9.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

Pirkkolaan avataan uusi energiatehokas jäähalli 18.9. Pirkkolan jääpyhättö on perinteisesti ollut kovassa käytössä ja käyttäjiä ollut vuosittain noin 150 000. Uuden jäähallin myötä kävijämäärän odotetaan nousevan vuositasolla noin 170 000 henkilöön, joka tulee osaltaan helpottamaan Helsingin haastavaa jäätilannetta. Jäähallin rakennuskustannukset ovat noin 17 miljoonaa euroa. Rakennuksessa on hyödynnetty uutta rakennustekniikkaa, jonka avulla voidaan saavuttaa jopa 60 prosentin energiatehokkuus vanhaan halliin verrattuna. Hallin auetessa kaupunkilaiset ja jääurheiluväki pääsevät nauttimaan modernin jäähallin tarjoamista olosuhteista.

Herttoniemienrannan kentälle suunnitellaan tekonurmea14.9.2021 11:11:57 EEST | Tiedote

Herttoniemenrannan liikuntapuiston kivituhkakenttä halutaan uudistaa monikäyttöiseksi harjoitus- ja pelikentäksi. Hankkeen takana on urheiluseura Puotinkylän Valtti, joka ehdottaa, että seura vuokraa alueen Helsingin kaupungilta ja asentaa kentälle jalkapalloilun tarpeisiin sopivan tekonurmimaton keväällä 2022. Kaupunkilaiset voivat tutustua ja kommentoida suunnitelmaa kerrokantasi.fi-alustalla. Helsingin kaupungin liikuntapalvelut järjestää aiheesta myös keskustelutilaisuuden asukkaille ja muille sidosryhmille ke 29.9. klo 17–18.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme