Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

West Side Story palaa Helsinkiin kansainvälisin solistein

Jaa

Klassikkomusikaali saa uuden tulkinnan Savoyssa syksyllä 2021

Kuva: Matti Pyykkö
Kuva: Matti Pyykkö

Savoy-teatterin uusi West Side Story tuo lavalle kansainvälisiä tähtisolisteja ja kotimaisia huippuesiintyjiä, kuten Maria Ylipään, Diandran sekä lokakuussa 2020 Jussi-palkitun Chike Ohanwen.

Mutta eikö West Side Story ole jo nähty?

”Vasta, kun olette nähneet ensi syksyn West Side Storyn, vasta silloin se on nähty”, sanoo musikaalin uuden version ohjaaja Tuomas Parkkinen.

Ohjaaja Parkkinen ja koreografi Ima Iduozee ovat luoneet teokselle omaperäisen konseptin: West Side Story viedään uudessa tulkinnassa alkuperäistarinan juurille. Musikaali pohjautuu Shakespearin Romeoon ja Juliaan, ja Savoyn esitys sijoittuu renessanssiaikaan ja painottaa näytelmäklassikon asetelmaa vihasta, jolle on vaikea löytää järjellisiä perusteita.

Niin ikään produktion roolitus on Suomen oloissa ainutlaatuinen: pääsolistit tulevat Yhdysvalloista, ja esittäjistö on rakennettu eri tavoin kuin on totuttu. Esimerkiksi jengeissä vastakkain ei aseta ihonväriltään tai kansallisuudestaan erilaisia joukkoja. Roolit on sen sijasta miehitetty periaatteella ”kuka tahansa voi esittää ketä tahansa”.

Yhdysvaltalaisen Leonard Bernsteinin säveltämä West Side Story kantaesitettiin Broadwaylla vuonna 1957. Musikaalin teksti on Arthur Laurentsin käsialaa, ja laulujen sanat kirjoitti Stephen Sondheim. Musikaalin tunnetuimpia kappaleita ovat laulut Maria, America, Tonight, Somewhere sekä välisoitto Mambo.

Ensiesityksestään saakka West Side Story on kuulunut maailman rakastetuimpiin musikaaleihin. Se on kuitenkin vaikea toteuttaa, koska teoksen lauluroolit ja orkestraatio ovat esittäjilleen poikkeuksellisen vaativia.

West Side Storyn ensi-ilta on Savoyssa 1. syyskuuta 2021. Lipunmyynti alkaa keskiviikkona 4. marraskuuta klo 9 Lippupisteen myyntipisteissä ja verkossa sekä Savoy-teatterin lippumyymälässä.

Esitykset 1.-19.9.2021 Savoy-teatterissa

Esityskieli englanti, tekstitys suomeksi, kesto noin 3 h väliaikoineen

Musikaalin tuottavat yhteistyössä Savoy-teatteri ja Sublime Music Agency.

Ohjaus: Tuomas Parkkinen, koreografia: Ima Iduozee, kapellimestari Jonas Rannila

Orkesteri: Vantaan Viihdeorkesteri

Rooleissa mm.: Maria: Holly Sedillos, USA, Chino: Roderick Kabanga, Anita: Maria Ylipää, Bernardo: Chike Ohanwe, Riff: Adam Hollick, USA, A Girl: Diandra Flores, Action: Ike Ikegwuonu, A-Rab: Joel Forsström, Baby John: Niklas Rauten, Anybodys: Kasper Korpela, Francisca: Nathalia Hyvärinen Kanerva sekä ensemble Leo Ikhilor, Akim Bakhtanoui, Iiris Puustinen, Selma Kauppinen, Josefiina Kotajärvi ja Atiti Iduozee.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:
Päivi Loponen-Kyrönseppä, johtaja, Savoy-teatteri
tel. + 358 50 533 8386, paivi.loponen@hel.fi

Pressiliput, kuvat ja haastattelupyynnöt:
Sirpa Hynninen, tuottaja, Savoy-teatteri
tel. +358 50 428 0365, sirpa.hynninen@hel.fi

Kuvat

Kuva: Matti Pyykkö
Kuva: Matti Pyykkö
Lataa
Lataa
Kuva: Matti Pyykkö
Kuva: Matti Pyykkö
Lataa
Jonas Rannila. Kuva: HFK-Paarvala
Jonas Rannila. Kuva: HFK-Paarvala
Lataa
Tuomas Parkkinen. Kuva: Jukka Kontkanen
Tuomas Parkkinen. Kuva: Jukka Kontkanen
Lataa
Ima Iduozee. Kuva: Shoot Hailey
Ima Iduozee. Kuva: Shoot Hailey
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

750-paikkainen Savoy-teatteri on kansainvälinen konserttisali keskellä Helsinkiä. Sen ohjelmistossa painottuvat maailmanmusiikki, jazz, musiikkiteatteri ja elokuva. Savoy-teatterissa vierailee vuosittain noin 200 artistia tai esiintyjäryhmää.

Savoy-teatteri, Kasarmikatu 46-48, 00130 Helsinki

www.savoyteatteri.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Emma Jääskeläinen’s work Put put has been completed in Herttoniemenranta1.12.2020 13:24:33 EETPress release

A new public work of art has been completed in Adriananpuistikko park in Herttoniemenranta, Helsinki. The Put put work by artist Emma Jääskeläinen (born 1988) consists of two parts. The larger shell-like shape of the piece, which is located on the paving in the park, is carved from light granite. The smaller shape resembling a pearl is made from spectrolite and it is located in the green area.

Emma Jääskeläinens verk Put put har blivit färdigt i Hertonäs strand1.12.2020 13:20:43 EETTiedote

Ett nytt offentligt verk har blivit färdigt i Adrianaskvären i Hertonäs strand i Helsingfors. Konstnären Emma Jääskeläinens (f. 1988) verk Put put är tvådelat. Verkets större form som påminner om en snäcka är gjort av ljus granit, och den finns på stenbeläggningen i parken. Den mindre formen, som påminner om en pärla, är däremot gjord av spektrolit och finns på gräsmattan i parken.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme