Museovirasto

Wiki Loves Monuments -valokuvauskilpailussa tallennetaan tänä vuonna kestävää perintöä

Jaa
Minkä rakennuksen tai maiseman sinä haluaisit säilyttää tuleville sukupolville? Miten se on kestänyt aikaa? Entä kaipaatko jotakin paikkaa, joka on jo kadonnut? Maailman suurin valokuvauskilpailu Wiki Loves Monuments järjestetään jälleen syyskuussa. Tänä vuonna teemana on kestävä kulttuuriperintö. Kilpailu järjestetään Suomessa ja eri puolilla maailmaa 1.–30.9.2022.
Ohtakarin saari ja kalastajakylä Kokkolassa, 1.11.2019. Kuva: Teuvo Salmenjoki
Ohtakarin saari ja kalastajakylä Kokkolassa, 1.11.2019. Kuva: Teuvo Salmenjoki

Wiki Loves Monuments -kilpailuun voi osallistua valokuvilla, joissa näkyy suojeltu rakennus tai muutoin arvokkaaksi määritelty kulttuuriperintökohde, joka löytyy kilpailun kartalta.

Kilpailuun toivotaan erityisesti kuvia sellaisista kohteista, joita on kuvattu harvoin. Ennen kuvaamattomat kohteet on merkitty kilpailun kartalle punaisella värillä. Voit osallistua myös kuvaamalla historialliselle kuvalle parin, joka kertoo, miltä kuvauspaikka näyttää nykyään.Myös droonikuvat ja aikaisemmin kuvatut omien arkistojen aarteet ovat tervetulleita.

Tänä vuonna Wiki Loves Monumentsin Suomen-kilpailun uutena järjestäjäkumppanina on Euroopan kulttuuriympäristöpäivät. Päiviä voi viettää mielenkiintoisissa yleisötapahtumissa tai osallistumalla Wiki Loves Monuments -kilpailuun

Kilpailu järjestetään Suomessa jo kuudetta kertaa. Tavoitteena on innostaa mukaan mahdollisimman laaja joukko ihmisiä ja tehdä kulttuuriperintöä näkyväksi ja tunnetuksi.

“Osallistumalla kilpailuun tuotat meidän kaikkien yhteistä kuvallista kulttuuriperintöä ja teet samalla kulttuuriperintöä näkyväksi ja tunnetuksi sekä paikallisesti että valtakunnallisesti. Jokaisen panos on tässä tärkeä,” kannustaa Ismo Malinen Museovirastosta.

Näin osallistut

Tallenna kilpailuun osallistuvat kuvat 1.–30.9.2022 kuvapankki Wikimedia Commonsiin, jossa ne ovat kaikkien vapaasti käytettävissä. Voit osallistua kilpailuun itse kuvaamillasi kuvilla, jotka on otettu vuoden 2022 aikana tai aikaisemmin.

Suomen-kilpailun voittanut kuva palkitaan 200 euron valokuvaustarvikelahjakortilla. Kymmenen parasta kuvaa palkitaan Museokortilla, ja ne etenevät kansainväliseen kilpailuun. Lisäksi jälleenvalokuvaussarjan oivaltavin kuva palkitaan 100 euron valokuvaustarvikelahjakortilla ja Museokortilla.

Kilpailun järjestää Wikimedia Suomi ry, yhteistyökumppaneinaan Euroopan kulttuuriympäristöpäivät, Hyvinkään kaupunginmuseo, Keravan museopalvelut, Lapuan kaupungin museot, Museovirasto, Nurmijärven museo, Riihimäen kaupunginmuseo, Tuusulan museo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kimmo Virtanen, Wikimedia Suomi ry
kimmo.virtanen@wikimedia.fi, +358 44 022 4007


Ismo Malinen, Museovirasto, Kuvakokoelmat
ismo.malinen@museovirasto.fi, 0295 33 6382

Kuvat

Ohtakarin saari ja kalastajakylä Kokkolassa, 1.11.2019. Kuva: Teuvo Salmenjoki
Ohtakarin saari ja kalastajakylä Kokkolassa, 1.11.2019. Kuva: Teuvo Salmenjoki
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Museovirasto
Museovirasto
Sturenkatu 2a
00510 HELSINKI

https://www.museovirasto.fi

Museovirasto

Museovirasto on kulttuuriperinnön asiantuntija, palvelujen tuottaja ja toimialansa kehittäjä. Museovirasto pitää huolta monimuotoisen kulttuuriperinnön säilymisestä sekä edistää sen saavutettavuutta ja avointa käyttöä. Museovirasto on opetus- ja kulttuuriministeriön alaisuudessa toimiva viranomainen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Museovirasto

Museiverket har digitaliserat 3 700 HBL:s och Östnylands pressbilder av Finlands historia21.2.2024 11:42:43 EET | Tiedote

I maj 2023 tilldelade Konstsamfundet Museiverkets Journalistiska bildarkiv JOKA ett anslag på 145 495 euro för digitalisering av Hufvudstadsbladets, Östnylands och Västra Nylands pressbildsamlingar. Med anslaget har JOKA digitaliserat händelser och stämningar från krigstiden till återuppbyggnadsperioden och 1960-talet när Finland moderniserades. Fler bilder kommer att publiceras under 2024.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye