Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Wipinä monipuolistaa Keusoten matalan kynnyksen palveluja

Jaa
Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella (Keusote) kokeillaan uutta toimintamallia mielenterveys-, päihde- ja sosiaalipalveluiden asiakkaille. Uusi matalan kynnyksen palveluita tarjoava Wipinä monipuolistaa palveluja ja vahvistaa moniammatillista yhteistyötä.

Wipinän kuuden kuukauden ajan kestävällä pilotilla jatkokehitetään syksyllä toimintansa päättäneen Matalan toimintamallia. Tavoite on kohdistaa matalan kynnyksen palveluita erityisesti yhteensovitettavia sosiaali- ja terveyspalveluja tarvitseville asiakkaille, jotka hyötyvät tehokkaasta moniammatillisesta yhteistyöstä. 

Palvelu räätälöidään yksilöllisesti

Wipinän asiakkaaksi tullaan aina mielenterveys- ja päihdepalvelujen tai aikuissosiaalityön ohjaamana, mutta kun henkilö on jo Wipinän asiakas, palvelua voidaan käyttää ilman ajanvarausta.

Alkuvaiheessa asiakkaan kanssa työskentelee aikuissosiaalityön työntekijä, mielenterveys- ja päihdepalveluiden sairaanhoitaja sekä kokemusasiantuntija. Palvelu kuitenkin räätälöidään aina asiakkaalle yksilöllisesti hänen tarpeidensa mukaan.

– Wipinä on kohdennetulle asiakasryhmälle räätälöity matalan kynnyksen palvelu. Olemme halunneet jalostaa aiempaa Matala-vastaanottoa ja erityisesti parantaa mielenterveys- päihde- ja sosiaalipalveluiden yhteistyötä terveyspalveluiden kanssa. Perimmäinen tavoite on tietysti tarjota mahdollisimman hyvin kunkin asiakkaan tarpeisiin vastaavaa palvelua, kertoo aikuisten mielenterveys-, päihde- ja sosiaalipalveluiden koordinoiva esimies Sirpa Litmanen.

Wipinä-toimintamallia pilotoidaan kuuden kuukauden ajan 1.11.2022–30.4.2023. Pilotin päättyessä arvioidaan, jatkuuko toiminta.

Lisätiedot:

Sirpa Litmanen
sirpa.litmanen@keusote.fi, p. 050 497 0577
Koordinoiva esimies, Aikuisten mielenterveys-, päihde- ja sosiaalipalvelut
Keski-Uudenmaan hyvinvointialue

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)
Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)
Suutarinkatu 2
05900 Hyvinkää

http://www.keusote.fi

Keski-Uudenmaan hyvinvointialue vastaa sosiaali- ja terveyspalveluista sekä pelastustoimen ja erikoissairaanhoidon järjestämisestä Hyvinkään, Järvenpään, Nurmijärven, Pornaisten, Tuusulan ja Mäntsälän alueella.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Keski-Uudenmaan hyvinvointialue (Keusote)

Aluehallitus päätti käynnistää Hyvinvointialueohjelman – ohjelmalla haetaan ratkaisuja talouden alijäämään9.3.2023 18:26:19 EET | Tiedote

Keski-Uudenmaan hyvinvointialueen aluehallitus teki merkittäviä päätöksiä kokouksessaan tiistaina 7.3., kun se päätti käynnistää Hyvinvointialueohjelman, jonka yhtenä tavoitteena on kattaa valtiovarainministeriön vaatimuksen mukaisesti hyvinvointialueen talouden alijäämä. Alustavien laskelmien mukaan toiminnan tasapainottamisen suuruusluokka on arviolta noin 100 miljoonaa euroa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme