Oy Woikoski Ab

WOIKOSKI AVAA EUROOPAN SUURIMMAN ELEKTROLYYSIMENETELMÄÄ KÄYTTÄVÄN VETYTEHTAAN

Jaa

LEHDISTÖTIEDOTE / JULKAISUVAPAA 12.11.2014 KLO 14.00. Suomalainen perheyritys Oy Woikoski Ab rakentaa vahvasti vety-yhteiskuntaa, ja avaa tänään uuden vetytehtaan Kokkolaan. Tehdas on Euroopan suurin vedestä elektrolyysimenetelmällä vetyä tuottava laitos, joka valmistaa samalla ultrapuhdasta happea. Woikoski visioi vetyyn ja yritys on panostanut voimakkaasti viime vuoden aikana sen tuotantoon, logistiikkaan ja käyttösovelluksiin. Woikoski haluaa viitoittaa tietä kohti vähähiilisempää yhteiskuntaa: uusi vetytehdas, vedyntankkausasema ja polttokennoauto ovat vain osa vetyyn kohdistuvista investoinneista.

Oy Woikoski Ab rakentaa vahvasti vety-yhteiskuntaa, ja avaa 12.11.2014  uuden vetytehtaan Kokkolaan.
Oy Woikoski Ab rakentaa vahvasti vety-yhteiskuntaa, ja avaa 12.11.2014 uuden vetytehtaan Kokkolaan.

Jo 102 vuotta vedyn tuotannon ytimessä

Woikoski on vedyn tuotannon pioneeri, vain tuotantotavat ovat sadassa vuodessa hieman muuttuneet. Kokkolan moderni elektrolyysilaitos käyttää raaka-aineena tislattua vettä. Tehdas tuottaa prosessissaan puhtaan vedyn lisäksi ultrapuhdasta happea, jonka puhtausluokkaan kykeneviä tuotantolaitoksia on maailmassa vain muutamia. Laitos koostuu kolmesta erillisestä vedyn tuotantolinjasta ja tehtaan yhteyteen on myös valmistunut pullokonttien täyttöasema. Samalla otetaan käyttöön nykyaikaiset, komposiittitekniikkaan perustuvat vedyn kuljetusyksiköt. Woikoskella on Kokkolan Suurteollisuusalueella tällä hetkellä kolme tehdasta. Ilmakaasutehdas, hiilidioksiditehdas ja uusi vetytehdas työllistävät yhteensä 10 henkilöä. Vetytehtaan investoinnin arvo on noin 10 miljoonaa euroa ja sen rakentamisessa on hyödynnetty parasta maailmalta saatavissa olevaa tekniikkaa.

Kaasua putkea pitkin asiakkaalle

Osa Woikosken tehtaan vedystä siirtyy suoraan on-site putkistotoimituksilla Kokkolan Suurteollisuusalueen asiakkaalle, Freeport Cobalt Oy:lle. Asiakas valmistaa vedystä kobolttia, jota käytetään mm. kännyköiden ja kannettavien tietokoneiden akkujen valmistuksessa. Puhtaalla vedyllä ja tehokkailla järjestelmillä Woikoski haluaa lisätä asiakkaan kilpailukykyä ja tuoda lisäarvoa.

- Meille on erittäin tärkeä asia, että omalla prosessiosaamisellamme ja toimenpiteillämme asiakkaan tuotanto toimii. Heille kaasu on yhtä tärkeä asia, kuin vesi tai sähkö. Teemme mahdolliseksi loppuasiakkaan tavoitteet toimittamalla raaka-ainetta ja he voivat keskittyä omaan ydinliiketoimintaansa, pohtii Woikosken toimitusjohtaja Kalevi Korjala.

Päästötöntä polttoainetta

Uusi vetytehdas mahdollistaa polttokennoteknologian lanseeraamisen Suomessa, lisäten niissä polttoaineena käytettävän vedyn tuotantokapasiteettia. Voikoskella sijaitseva vedyntankkausasema on Woikosken oman innovaation tulos, jolla tähdätään maailmanlaajuisille tankkausasemamarkkinoille. Ensi vuonna Suomen kahden tankkausaseman ketju vahvistuu yhdellä asemalla Etelä-Suomeen.

Lisätietoja antaa ke 12.11.2014 klo 18 jälkeen toimitusjohtaja Kalevi Korjala puh. 0400 156 848 tai kalevi.korjala@woikoski.fi.

 

Oy Woikoski Ab on vuonna 1882 perustettu suomalainen kaasualan uranuurtaja, perheyritys, joka jo neljännessä polvessa tuottaa teollisia, lääkkeellisiä, elintarvike- ja erikoiskaasuja sekä myy hitsausalan tuotteita. Yrityksellä on yhdeksän toimipaikkaa ja yli 160 jälleenmyyjää sekä vientiä Venäjälle, Baltiaan ja muihin Euroopan maihin. Woikosken arvoihin kuuluvat mm. pitkäjänteinen työ, jatkuva innovaatiokyky, työn ja ihmisten arvostaminen sekä vastuun kantaminen.

Kuvat

Oy Woikoski Ab rakentaa vahvasti vety-yhteiskuntaa, ja avaa 12.11.2014  uuden vetytehtaan Kokkolaan.
Oy Woikoski Ab rakentaa vahvasti vety-yhteiskuntaa, ja avaa 12.11.2014 uuden vetytehtaan Kokkolaan.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oy Woikoski Ab
Virransalmentie 2023
52920 Voikoski

http://www.woikoski.fi

Oy Woikoski Ab on vuonna 1882 perustettu suomalainen kaasuntuottaja, kaasu- ja kemianteollisuuden uranuurtaja. Pitkälle jalostetut ja korkeatasoiset tuotteet sekä erinomainen jakeluverkosto takaavat Woikosken asiakkaille parhaan mahdollisen palvelun. Pitkäjänteinen työ, jatkuva innovaatiokyky sekä työn ja ihmisten arvostaminen ovat arvoja, joiden ansiosta Woikoski tunnetaan tänä päivänä vastuunsa kantavana yhteistyökumppanina.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oy Woikoski Ab

Kutsu Woikoski Feelingin Cryo-klinikan avajaisiin 26.8. klo 12 alkaen15.8.2019 14:48:26 EESTKutsu

Avaamme Suomen ensimmäisen cryo-klinikan sekä lanseeraamme Woikosken nestemäisen ilman cryo-laitteiden jäähdytykseen. Woikoski Feelingin Cryo-klinikka on maailman laajin klinikka, tarjoamme cryo-terapiaa ihmisille, koirille sekä hevosille! Cryo-terapia korjaa fysiologisia ongelmia stimuloimalla elimistön omaa aineenvaihduntaa sekä immuunijärjestelmää, kohottaen veren endorfiini- sekä adrenaliinitasoa lievittäen kaikkinaista kehon kipua aiheuttajasta riippumatta.

Oy Woikoski Ab rakentaa vahvasti vety-yhteiskuntaa23.1.2014 15:00:00 EETTiedote

LEHDISTÖTIEDOTE 23.1.2014, klo 15.00. Suomalainen perheyritys Woikoski osallistuu vahvasti vety-yhteiskunnan rakentamiseen ja esittelee 23.1.2014 oman vetytankkausasemakonseptinsa yhdessä Hyundain vetyauton kanssa Voikoskella. Vetyä Woikoski on tuottanut jo 101 vuotta, vain tuotantotavat ovat sadassa vuodessa hieman muuttuneet. Vetyä valmistetaan vedestä elektrolyysillä, höyryreformoimalla sitä maakaasusta tai biokaasusta tai hyödyntämällä esim. kemianteollisuuden eri prosesseista sivutuotteena syntyvää vetyä. Vedyn käyttö auton polttoaineena on ymmärretty Woikoskella jo 1930-luvulla, jolloin Voikosken teillä kulki vedyn voimalla Packard vm. 1927.