Open Doors Finland ry

WORLD WATCH LIST 2021 - Koronapandemia lisännyt kristittyjen vainoa

Jaa

Joka kahdeksas maailman kristitty kokee syrjintää ja vainoa. Yhteensä vainottuja kristittyjä on siis vähintään 340 miljoonaa. Maailmanlaajuinen koronapandemia on vaikeuttanut kristittyjen asemaa entisestään. Tiedot ilmenevät vuoden 2021 World Watch List -raportista, jonka Open Doors International -avustusjärjestö kokoaa laajojen kartoitusten ja asiantuntijahaastattelujen pohjalta.

WWL-raportti määrittää vuosittain ne maat, joissa kristityt kohtaavat vaikeuksia uskonvakaumuksensa vuoksi. Tasoltaan vaino on tänä vuonna ensimmäistä kertaa äärimmäistä tai erittäin vakavaa kaikissa raportin 50 kärkimaassa. Listauksen kärkipaikkaa pitää edelleen Pohjois-Korea.

Vuoden 2021 raportista käy ilmi, että koronavirusta on useissa maissa käytetty syynä vähemmistökristittyjen sortamiseen. Sen varjolla autoritaariset yhteiskunnat ovat tiukentaneet kristittyjen valvontaa ja rajoituksia, mutta myös järjestäytyneet rikollisryhmät ovat laajentaneet toimialuettaan. Bangladeshissa, Intiassa, Pakistanissa, Jemenissä ja Sudanissa kristittyjä on paikoitellen jätetty korona-avun ulkopuolelle. Somaliassa Al Shabaab -islamistiryhmä on syyttänyt kristittyjä koronaviruksen levittämisestä, ja Kolumbiassa järjestäytyneet rikollisryhmät ovat estäneet, sakottaneet ja jopa tappaneet avustustyötä tekeviä kristittyjä johtajia.

Huolestuttavina trendeinä erottuvat myös eri puolilla maailmaa lisääntynyt islamistinen väkivalta sekä rikollisverkostojen vahvistuva kontrolli Keski- ja Etelä-Amerikan lisäksi Saharan eteläpuolisessa Afrikassa. Myös hindunationalismi syvenee Intiassa (listauksen sija 10), ja Kiinassa (sija 17) kommunistipuolue on tiukentanut kaikkien uskontojen sääntelyä ja estänyt kaikkien alle 18-vuotiaiden osallistumisen uskonnolliseen toimintaan.

Yhdistyneet arabiemiraatit ja Niger putosivat WWL-raportin 50 kärkimaan joukosta, vaikka saivat arvioinnissa enemmän pisteitä kuin vuonna 2020. Tämä osoittaa syrjinnän ja väkivallan lisääntyvän vuodesta toiseen. Varovaisen myönteistä kehitys on ollut lähinnä Sudanissa, jossa lainsäädännöstä poistettiin islamin hylkäämisestä seuraava kuolemanrangaistus. Maan väliaikainen perustuslaki kumoaa sharia-lain ensisijaisuuden eikä määrittele islamia valtionuskonnoksi.

Open Doors on kansainvälinen, poliittisesti sitoutumaton, yhteiskristillinen ja ekumeeninen avustusjärjestö, joka palvelee vainottuja kristittyjä 70 kohdemaassa.

Lisätietoja World Watch List 2021 -tutkimuksesta ja haastattelupyynnöt:

Open Doors Finland ry. ulkosuhteista vastaava johtaja Miika Auvinen miika@od.org, puh 020 719 1141

Aineistopankki, josta löydät seuraavat asiat:

Katsoaksesi videon lähteestä www.youtube.com, anna hyväksyntä sivun yläosasta.Pohjois-Korea: "Vanki 42" kertoo kristittynä elämisestä kotimaassaanSiirry videokanavalle

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Open Doors Finland ry
PL 71
02701 KAUNIAINEN

https://opendoors.fi/

Open Doors on vuonna 1955 perustettu kansainvälinen avustusjärjestö, joka toimii vainottujen kristittyjen auttamiseksi yli 60 kohdemaassa. Open Doors Finland ry toimii osana maailmanlaajuista Open Doors -järjestöä. Toiminta Suomessa käynnistyi keväällä 2015. Open Doors toimii ekumeenisesti, kristilliseltä arvopohjalta ja on poliittisesti sitoutumaton. www.opendoors.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Open Doors Finland ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme