Business Tampere

XR-Factory kokoaa yhteen AR-, VR- ja MR–teknologiatoimijat

Jaa

Suomen ensimmäiset virtuaalisen, yhdistetyn ja laajennetun todellisuuden teknologioita hyödyntävät teollisuuden messut järjestetään Tampereella. Median edustajat ovat tervetulleita tutustumaan tapahtumaan.

Kuva: Atacan Ergin
Kuva: Atacan Ergin

Tampereen yliopisto ja TAMK järjestävät yhteistyössä Business Tampereen, Ylen, Wakeonen ja VR Finlandin kanssa 7. lokakuuta XR Factory -tapahtuman. XR-Factory on virtuaalisen (VR), lisätyn (AR) ja yhdistetyn todellisuuden (MR) messut, joka yhdistää teollisuuden ja media-alan yritykset, startupit ja opiskelijat. Päivän tapahtuma järjestetään kokonaan digitaalisena. Tapahtumaan odotetaan 300-500 osallistujaa. 

Virtuaalisia demohuoneita ja kansainvälisiä puhujia 

XR-Factoryssa panostetaan kansainvälisyyteen ja saavutettavuuteen. Tapahtumassa puhuvat muun muassa Rene Shculte, Valorem Reply, Saksasta ja Tikiri Wanduragala, Lenovo, Iso-Britanniasta. 

- XR-Factory ei ole pelkästään yleisölle suunnattu tapahtuma, vaan myös alusta tapahtuman kumppaneille testata teollisuuden alalle sijoittuvia täysin virtuaalisia messuja. Tavoitteena on päästä mahdollisimman lähelle aitoa käyttäjäkokemusta ja kohtaamista osallistujien kesken, kertoo Business Tampereessa työskentelevä Startup Tampereen projektipäällikkö Sami Puttonen.

Osallistuvat näytteilleasettajien demot, seminaarit ja verkostoituminen hyödyntävät erilaisia 3D-alustoja, videokonferenssiohjelmistoja ja mobiilisovellus Brellaa. Lisäksi Ylen virtuaalistudiosta striimataan päivän ajan 09-18 kaikille avointa suoraa lähetystä päivän tapahtumista. 

- Nyt kun Zoomin ja Teamsin edessä on vietetty riittävästi aikaa, ihmiset kaipaavat virtuaaliselta kanssakäymiseltä jotain enemmän. Selainpohjaiset 3D-ympäristöt tarjoavat helposti saavutettavan, mutta silti erilaisen ja innostavan tavan kommunikoida ja esitellä asioita esimerkiksi tällaisessä messutilanteessa, sanoo Wakeonen tuotejohtaja Kari Peltola

Koronaa vastaan uusilla etäratkaisuilla   

Keväällä 2020 leimahtanut COVID-19 epidemia pakotti monet työntekijät kotikonttoreihin työskentelemään digitaalisiin työkaluihin turvautuen. Osana tapahtumaa järjestetään pitchaus-kilpailu, jonka avulla haetaan XR-ratkaisuja markkinointiin, myyntiin ja tuotedemoon, yhteistyöhön ja tapahtumajärjestämiseen sekä tuotetukeen ja koulutukseen.

Ratkaisuista toivotaan uusia innovaatioita, jotka voivat edesauttaa yrityksiä kehittämään toimintaansa pandemian jälkeisen maailman vaatimusten mukaisiksi. Ilmoittautuminen pitchaus-kilpailuun on auki 15.9. asti.  

Mitä, missä, milloin? 

XR-Factory järjestetään Tampereella 7.10. täysin digitaalisena tapahtumana useamman osatoteuttajan yhteisvoimin. Tapahtuma on maksuton ja sinne pääsee mukaan ilmoittautumalla verkkosivun https://xrfactory.zone/ kautta.  

Lisätietoa tapahtumasta ja sen järjestelyistä:

Timo Kivikangas
Tapahtuman johtaja/TAMK
p. 050 329 1888
timo.kivikangas@tuni.fi

Sami Puttonen / XR Pitching Challenge  
p. 040 540 5717
sami.puttonen@businesstampere.com

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Timo Kivikangas
Tapahtuman johtaja/TAMK
p. 050 329 1888
timo.kivikangas@tuni.fi

Kuvat

Kuva: Atacan Ergin
Kuva: Atacan Ergin
Lataa
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Business Tampere
Business Tampere
Kelloportinkatu 1 B
33100 Tampere

http://www.businesstampere.fi

Business Tampere on Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö, jonka tehtävä on edistää investointeja sekä luoda paras ympäristö yritystoiminnalle. Yhtiön toimintaa ohjaa Tampereen kaupunkiseudun elinkeinostrategia. Rakennetaan uutta Tampereen seutua. Yhdessä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Business Tampere

Kaupin alueella Tampereella testataan sähköpyöriä ratkaisemaan liityntäpysäköinnin haasteita25.11.2020 13:12:01 EETTiedote

Kaupin alueella on aloitettu sähköpyöräkokeilu, jossa alueella liikkuville tarjotaan mahdollisuus käyttää sähköpyöriä ilmaiseksi. Kokeilun tarkoituksena on tarjota helppo ja vaivaton tapa kulkea Linnainmaalta Kauppiin, jonne kuljetaan jo nyt paljon liityntäpysäköintialueiden kautta Niihamasta ja Hakametsästä. Usein viimeiset kilometrit on kuljettu jalkaisin tai omalla pyörällä, joka on jouduttu ottamaan mukaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme