Y-Säätiö

Y-Säätiö ostaa Nuorisosäätiöltä 595 asuntoa

Jaa

Kauppa varmistaa sen, että asunnot pysyvät myös jatkossa nuorten vuokrattavina. Kyseessä on kiinteistökauppa, jonka mukana ei siirry esimerkiksi henkilöstöä. Y-Säätiö on sitoutunut edistämään kohtuuhintaista vuokra-asumista Suomessa.

Kohtuuhintaiseen vuokra-asumiseen erikoistunut Y-Säätiö ostaa Nuorisosäätiöltä 595 nuorille tarkoitettua ARAVA-lainoitettua vuokra-asuntoa. Kiinteistöt sijaitsevat pääosin Uudellamaalla. Kauppaan sisältyy asuintalot myös Lahdessa, Hollolassa, Orimattilassa ja Lappeenrannassa.

Y-Säätiö on pitkänlinjan asunnottomuustoimija ja Suomen neljänneksi suurin vuokranantaja. Y-Säätiö on poliittisesti sitoutumaton säätiö, eikä tavoittele toiminnallaan voittoa.

Asunnot säilyvät alle 30-vuotiaille tarkoitettuina nuorisoasuntoina ja nykyisten asukkaiden vuokrasopimukset pysyvät ennallaan. Ostettavia kiinteistöjä sitoo ARAVA- ja STEA-rahoitusten tuomat rajoitteet. Tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että asuntojen käyttötarkoituksen on pysyttävä samana.

Y-Säätiö ja Nuorisosäätiö ovat päättäneet solmia asunnoista esikauppasopimuksen. Lopullinen kauppa on tarkoitus hyväksyä toukokuun aikana. Kauppa edellyttää Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARAn sekä sosiaali- ja terveysministeriön hyväksynnän. ARA määrittelee asuntojen luovutushinnan.

Asunnot siirtyvät Y-Säätiön hallintaan 1.6.2021. Asuntoja vuokraa jatkossa Y-Säätiön kokonaan omistama M2-Kodit, joka on keskittynyt ARA-vuokra-asuntojen vuokraamiseen.

”Me Y-Säätiössä haluamme tällä kaupalla varmistaa, että nuorten asuminen jatkuu onnistuneesti ja on turvattu myös tulevaisuudessa. Yhteiskuntamme ei kaipaa yhtään lisää asunnottomuudesta kärsiviä nuoria”, Y-Säätiön toimitusjohtaja Juha Kaakinen sanoo.

Y-Säätiön toiminnan keskiössä on asukkaiden sosiaalinen ja taloudellinen hyvinvointi. Säätiö tarjoaa kaikille asukkailleen erimerkiksi asumisneuvojien tuen. Säätiö tukee asukkaitaan myös työllistymisessä.

”Ihmisen elämässä aikuistuminen ja itsenäistyminen on herkkä elämänvaihe, jossa turvallisilla asuinolosuhteilla on suuri merkitys. Oma pysyvä koti antaa mahdollisuuden panostaa opintoihin, työssäkäyntiin ja ihmissuhteisiin”, Kaakinen sanoo.

Yhteyshenkilöt

Juha Kaakinen, Y-Säätiön toimitusjohtaja
puh. 050 67088
juha.kaakinen@ysaatio.fi

Haastattelupyynnöt:
Johanna Lassy, viestintäasiantuntija
puh. 020 7020 225
johanna.lassy@ysaatio.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Y-Säätiö
Y-Säätiö
Pitkänsillanranta 3 A, 8. krs / PL 322
00531 HELSINKI

09 7742 5540, palveluaika arkisin klo 9–15https://ysaatio.fi

Y-Säätiö on Suomen neljänneksi suurin vuokranantaja ja asunnottomuustyön asiantuntija. Y-Säätiö edistää yhteiskunnallista oikeudenmukaisuutta tarjoamalla kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja ihmisille, joiden on vaikea löytää asuntoa. Y-Säätiö on yleishyödyllinen, poliittisesti sitoutumaton ja voittoa tavoittelematon. Y-Säätiö-konsernilla on yli 17 000 asuntoa yli 50 paikkakunnalla. M2-Kodit on osa konsernia. ysaatio.fi / m2kodit.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Y-Säätiö

Kuntavaaleissa päätetään, onko kunnissa asunnottomuutta2.3.2021 10:34:10 EET | Tiedote

Kuntapäättäjät vaikuttavat päätöksillään suoraan siihen, miten kunnissa poistetaan asunnottomuutta, muistuttaa asunnottomuustoimija Y-Säätiö. Kunnissa on huolehdittava, että tontteja varataan erityisryhmien asumiseen. Avainasemassa ovat myös palveluiden kilpailutukset. Niissä määritellään, noudatetaanko kunnassa Asunto ensin -mallia, joka on todettu asunnottomuuden hoidossa erittäin toimivaksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme