Y-Säätiö

Y-Säätiön M2-Kodit rakennuttaa asuntoja Tampereen Hervantajärvelle

Jaa

Alueen tonteille tulee taidetta. M2-Kotien taideteoksen toteuttavat nykytaiteilijat Oliver Kochta-Kalleinen ja Tellervo Kalleinen. Talon suunnittelussa on kiinnitetty myös erityistä huomiota yhteistiloihin, jotka lisäävät asukkaiden hyvinvointia.

Havainnekuva ulkonäkymästä Makkarajärvenkadulta, Raami Arkkitehdit Oy ja Y-Säätiön M2-Kodit.
Havainnekuva ulkonäkymästä Makkarajärvenkadulta, Raami Arkkitehdit Oy ja Y-Säätiön M2-Kodit.

Y-Säätiön M2-Kodit rakennuttaa kerrostalon Tampereen Hervantajärvelle. Kerrostalossa on kolme rappua, joissa on yhteensä 93 erikokoista huoneistoa.   

Osoitteeseen Lyyrapyrstö 2 rakentuva kerrostalo on valmistuessaan A-energialuokassa. Hiilijalanjälkeä on pyritty pienentämään valitsemalla runkoratkaisuksi ontelolaatat massiivilaatan sijaan. Katolle on suunniteltu aurinkopaneelit. 

Talon yhteistilat muuntautuvat nykypäivän tarpeisiin 

M2-Kotien kerrostaloon valmistuu asuntojen lisäksi myös yhteistiloja, joita asukkaat saavat varata käyttöönsä. Pyykkituvan, polkupyörän pesupaikan ja talosaunojen lisäksi asukkaiden käytössä on myös kolme etätyöhuonetta sekä avoin yhteistila.  

”Strategiatavoitteisiimme on kirjattu asukkaiden hyvinvoinnista huolehtiminen. Uuden talon monipuoliset yhteistilat mukautuvat nykypäivän tarpeisiin ja mahdollistavat asukkaillemme esimerkiksi toimivan etätyöskentelyn kotoa käsin”, kertoo Y-Säätiö-konsernin rakennuttamisjohtaja Pekka Kampman. 

Hervantajärvellä taide ja arkkitehtuuri yhdistyvät   

Hervantajärvi on uusi luonnonläheinen asuinalue, joka sijaitsee raitiovaunureitin varrella.  

Tampereen kaupungin tontinluovutusehdot edellyttävät, että tontille tulee sijoittaa taidetta. Taiteen sijoittamisella Tampereen kaupungilla on tavoitteena visuaalisesti näyttävän asuinympäristön lisäksi myös vaikuttaa myönteisesti asukasviihtyvyyteen.  

M2-Kotien kerrostalon taiteesta vastaavat nykytaiteilijat Tellervo Kalleinen ja Oliver Kochta-Kalleinen. Lyyranpyrstön kerrostalon pihalle valmistuu viisi mosaiikkipöytää. Pöydät ovat osa Y-Säätiön vuonna 2020 julkaisemaa 35-vuotistaideprojektia, jonka tarkoituksena on kuvata Y-Säätiön asukkaita ja heidän moninaisuuttaan.  

Kohtuuhintaisia vuokrakoteja  

Kerrostalon rakennustyöt on nyt aloitettu ja asuntojen arvioidaan valmistuvan kesällä 2023. Talon on suunnitellut arkkitehtitoimisto Raami Arkkitehdit Oy ja urakoitsijana toimii Peab Oy. 

Kaikki Y-Säätiö-konserniin kuuluvan M2-Kotien rakennuttamat vuokratalot ovat ARA-kohteita, eli ne ovat valtion tuella rakennettuja ja niiden vuokrat ovat säädeltyjä. Tämän vuoksi asukasvalinnoissa noudatetaan tarveharkintaa ja varallisuusrajoja. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Pekka Kampman, rakennuttamisjohtaja, Y-Säätiö
pekka.kampman@ysaatio.fi
puh. 020 7020 211

Kuvat

Havainnekuva ulkonäkymästä Makkarajärvenkadulta, Raami Arkkitehdit Oy ja Y-Säätiön M2-Kodit.
Havainnekuva ulkonäkymästä Makkarajärvenkadulta, Raami Arkkitehdit Oy ja Y-Säätiön M2-Kodit.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Y-Säätiö
Y-Säätiö
Pitkänsillanranta 3 A, 8. krs / PL 322
00531 HELSINKI

09 7742 5540, palveluaika arkisin klo 9–15https://ysaatio.fi

Y-Säätiö on Suomen neljänneksi suurin vuokranantaja ja asunnottomuustyön asiantuntija. Y-Säätiö edistää yhteiskunnallista oikeudenmukaisuutta tarjoamalla kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja ihmisille, joiden on vaikea löytää asuntoa. Y-Säätiö on yleishyödyllinen, poliittisesti sitoutumaton ja voittoa tavoittelematon. Y-Säätiö-konsernilla on 18 000 asuntoa 57 paikkakunnalla. M2-Kodit on osa konsernia. ysaatio.fi / m2kodit.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Y-Säätiö

Asunnottomien ihmisten määrä on kasvanut Euroopassa räjähdysmäisesti − Mitä ilmiölle voidaan tehdä? 22.2.2022 11:46:29 EET | Kutsu

Tervetuloa kuulemaan asunnottomuuden kansainvälisiä huippuasiantuntijoita torstaina 10.3. klo 14–16. Jotta jokaisella on koti -tilaisuudessa puhuu muun muassa EU:n asunnottomuusohjelmaa vetävä Belgian entinen pääministeri Yves Leterme. Medianedustajat ovat tervetulleita tilaisuuteen joko etäyhteyksin tai paikan päälle Helsingin keskustakirjasto Oodiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme