Y-Säätiö

Y-Säätiön M2-Kodit rakennuttaa vuokra-asuntoja taiteilijoille Järvenpäähän

Jaa
Osoitteeseen Myllytie 14 rakennettava kerrostalo on jatkumoa Helsingin Jätkäsaaren ja Tampereen Kalevan taiteilijataloille. Näissä taloissa osa asunnoista on varattu eri taiteen ammattilaisille. Talon julkisivua kuvittaa paikallisen taiteilijan Susanna Aution grafiikkakuva.

Järvenpäähän kulttuurihistoriallisesti arvokkaalle Ainolan alueelle valmistuu syksyllä 2023
Y-Säätiön M2-Kotien kerrostalo. Taloon valmistuu 50 erikokoista vuokra-asuntoa.

M2-Kodit on osa Y-Säätiö-konsernia. M2-Kotien vuokra-asunnot ovat ARA-rahoitteisia asuntoja, ja ne vuokrataan ensisijaisesti henkilöille, joilla on suurin tarve saada oma koti. Näiden asuntojen asukasvalinnoissa on tulorajat.

Järvenpään taiteilijatalossa kolmekymmentä (30) asuntoa on varattu M2-Kotien asukkaille ja kaksikymmentä (20) asuntoa on tarkoitettu esiintyvän taiteen ammattilaisille. Taiteilija-asunnot on tarkoitettu pääasiassa kulttuurialalla työskenteleville. Talon ylimpään kerrokseen tulee neljä ateljeeasuntoa, joissa huonekorkeus on jopa viisi metriä, joka mahdollistaa tilavan parviratkaisun. Lisäksi talon asukkaat voivat varata kerhohuoneen lyhytaikaisesti työtilaksi taiteen tekemiseen.

Virtaava betonirakentaminen varmistaa tehokkaan rakennusprosessin

Asuntojen rakentamisprosessi on poikkeuksellisen tehokas. Se rakennetaan kohteessa urakoitsijana toimivan COfLOW:n kehittämän ASSIÓ -asuntoallianssimallin ja sen mukaisen virtaavan betonirakentamisen konseptin mukaisesti.

Virtaava betonirakentaminen on uudenlainen rakennustekniikka, joka mahdollistaa rakennus-prosessin läpimenoajan nopeutumisen merkittävästi. Prosessi nopeutuu suunnittelun aloituksesta kohteen käyttöönottoon jopa yli kolmanneksella tavanomaiseen verrattuna. Vastaavanlainen rakennusmenetelmä on ollut käytössä vuonna 2021 valmistuneessa Y-Säätiön M2-Kotien uudiskohteessa Tuusulan Hyrylässä, jossa M2-Kodit ja COfLOW yhdessä pilotoivat menetelmää ensimmäisen kerran.

Energiatehokasta asumista

Järvenpään taiteilijatalo on valmistuessaan A-energialuokassa, joka on tavoitteena kaikissa
Y-Säätiö-konsernin uudiskohteissa. Valmistuvassa kiinteistössä on muun muassa lämmön lähteenä maalämpö, lisäksi katolle sijoitetaan aurinkopaneeleja, jotka tuottavat kiinteistölle sähköä.

Myllytie 14:sta rakennustyöt on aloitettu. Asukkaat pääsevät muuttamaan uusiin koteihin arviolta syksyllä 2023.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Rakennuttajajohtaja Pekka Kampman, pekka.kampman@ysaatio.fi, puh. 020 7020 211

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Y-Säätiö
Y-Säätiö
Pitkänsillanranta 3 A
00530 HELSINKI

09 7742 5540, palveluaika arkisin klo 9–15https://ysaatio.fi

Y-Säätiö on Suomen neljänneksi suurin vuokranantaja ja voittoa tavoittelematon asunnottomuustyön asiantuntija. Y-Säätiö edistää yhteiskunnallista oikeudenmukaisuutta tarjoamalla kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja. M2-Kodit on Y-Säätiö-konsernin omistama,
ARA-rahoitteiseen vuokra-asumiseen keskittynyt yhtiö.

ysaatio.fi | m2kodit.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Y-Säätiö

Asunnottomuustoimijat vaativat asunnottomuusohjelmaa – asunnottomuus voidaan poistaa vuoteen 2027 mennessä28.4.2023 09:05:35 EEST | Tiedote

Suomi on ollut 2000-luvulla asunnottomuuden poistamisen mallimaa. Se on ainoa EU-maa, jossa asunnottomuus on vähentynyt. Soteuudistuksen myötä asunnottomuustyön kenttä on murroksessa: asunnottomien palveluiden järjestäminen on siirtynyt kunnilta hyvinvointialueiden vastuulle ja hyvinvointialueet ovat nousseet avainasemaan asunnottomuuden poistamisessa. Asunnottomuuden ennaltaehkäisemiseksi ja asunnottomuustyön turvaamiseksi on panostettava toimijoiden väliseen yhteistyöhön. Asunnottomuustoimijat haluavat hallitusohjelmaan asunnottomuusohjelman varmistamaan, että asunnottomuus pystytään poistamaan.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme