Yamarin Boats

Yamarinilta veneilijän oma mobiilisovellus

Jaa

Yamarin julkistaa Helsingin venemessuilla veneilijän ilmaisen mobiilisovelluksen, Yamarin Appin. Mobiilisovellus sisältää mm. veneen sekä moottorin käyttöohjeet sekä automaattisen lokikirjan, joka tallentaa ajoreitin ja matkan pituuden lisäksi myös polttoaineen kulutuksen ja säätiedot.

Suurimman hyödyn Yamarin mobiilisovelluksesta saavat kauden 2019 Yamarin-uutuusmallien Yamarin 88 Day Cruiserin ja Yamarin 63 Bow Riderin käyttäjät. Molempien veneiden vakiovarustukseen kuuluu edistyksellinen infotainment-järjestelmä Yamarin Q, joka välittää omalle mobiililaitteelle tiedon veneen sijainnista, akun jännitteestä ja polttoaineen määrästä. Yamarin Q:n suuri ja helppokäyttöinen kosketusnäyttö yhdistää elektroniset kartat, ajotietokoneen ja viihdejärjestelmän osaksi moottoriveneen perusvarustusta.

Mobiilisovelluksen lokikirja käyttää puhelimen omaa paikannusjärjestelmää ja toimii siten myös ilman veneen Q-järjestelmää. Lokikirjan matkatietoja ja kuvia voi myös jakaa suoraan sovelluksesta ystäville. Kun veneessä on Yamarin Q, lokikirja synkronoi infotainment-järjestelmän tallentamat sijaintitiedot pilvipalvelun kautta sovellukseen.

”Q-järjestelmä ja mobiilisovellus tuovat uudenlaista helppoutta veneilyyn. Molempia myös kehitetään jatkuvasti käyttäjäpalautteen perusteella”, Yamarinin tuotekehitysjohtaja Anders Kurtén sanoo.

Sovelluksella voi myös jatkaa Yamarin Q -tilausta sen jälkeen, kun uuden veneen hintaan sisältyvä kahden vuoden tilaus on päättynyt. Tilaus varmistaa palvelujen ja dataliittymän jatkumisen sekä uusimpien päivitysten saamisen. Uuden Yamarin 88 DC:n ja Yamarin 63 BR:n hintaan sisältyy Q-tilaus ja siihen kuuluva kahden vuoden euroopanlaajuinen dataliittymä. Dataliittymän voi myös jakaa veneen miehistön käyttöön wifi-yhteyden avulla.

Yamarin-mobiilisovellus on saatavilla ilmaiseksi sekä Applen laitteisiin App Storesta ja Android-laitteisiin Google Play -palvelusta.

Yamarin Q

Linux-pohjainen Yamarin Q on Suomessa kehitetty yhdistetty ajotietokone ja infotainment-järjestelmä. Veneen käyttäjälle se näyttäytyy suurena kosketusnäyttönä. Yamarin Q yhdistää merikarttojen ja elektronisen navigoinnin lisäksi mm. veneen koko mittariston, käyttöohjeet ja opastusvideot, sääennusteet, radion ja verkkoyhteyden. Yamarin Q muistuttaa myös Yamaha-perämoottoreiden huoltotarpeesta etukäteen

Yamarin Q -älynäyttöä voi täydentää lukuisilla lisävarusteilla. Valikoimaan kuuluvat mm. kaikuluotain, huipputarkka kalakaiku, AIS, laadukas äänentoistojärjestelmä ja pulssikompressiotutka. Jos käytössä on AIS, Yamarin Q:n törmäysvaroitin (AIS Collision Detection) varoittaa ponnahdusikkunassa törmäyskurssilla olevista aluksista, joissa on AIS-lähetin.

Q-yhteensopiviin varusteisiin kuuluvat myös Wallas-venelämmittimet. Q on veneilystandardi NMEA 2000 -yhteensopiva, joten muidenkin valmistajien veneilyelektroniikka keskustelee laitteen kanssa ongelmitta.

Kosketusnäytön lisäksi Q-paneelia voi käyttää lisävarusteena saatavalla kaukosäätimellä. Kaukosäätimen voi kiinnittää veneen rattiin tai sopivaan ohjaamon tasopintaan.  Kuusinäppäimisen kaukosäätimen toiminnot vaihtuvat sen mukaan, mikä toiminto Yamarin Q:n näytöllä on käytössä.

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Yamarin Boats
Yamarin Boatshttps://yamarin.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Yamarin Boats

Yamarin 63 DC – en ny moderne daycruiser for morsomme og komfortable dager på sjøen23.10.2019 12:00:00 EESTpressemelding

Yamarin fortsetter utviklingen av modellsortimentet og lanserer nå Yamarin 63 Day Cruiser, en båt som er et ypperlig valg for glade sommerdager på sjøen. Den stilige og moderne søstermodellen til Yamarin 63 Bow Rider med åpent forskip har en funksjonell sittebrønn, førsteklasses kjøreegenskaper, Yamarin Q-systemet samt tallrike andre praktiske detaljer som øker trivselen om bord.

Yamarin 63 DC – uusi moderni daycruiser iloisiin kesäpäiviin vesillä23.10.2019 12:00:00 EESTTiedote

Yamarinin mallistouudistus jatkuu ja nyt vuorossa on uusi Yamarin 63 Day Cruiser, joka on täydellinen valinta iloisiin kesäpäiviin vesillä. Viime vuonna esitellyn avokeulaisen Yamarin 63 Bow Riderin tyylikkäässä ja modernissa sisarmallissa on toimiva avotila, ensiluokkaiset ajo-ominaisuudet, Yamarin Q -järjestelmä sekä lukuisia muita, käytännöllisiä ja viihtyvyyttä lisääviä yksityiskohtia.

Yamarin 63 DC – modern new day cruiser for fun summer days on the water23.10.2019 12:00:00 EESTPress release

Yamarin continues to update its model range and is now introducing the Yamarin 63 Day Cruiser, the perfect choice for enjoying summer days on the water. The stylish and modern sister model to the Yamarin 63 Bow Rider, which was introduced last autumn, the Yamarin 63 DC has functional open space, first-class driving properties, the Yamarin Q system and numerous other features designed to enhance both practicality and enjoyment.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme