Yepzon Oy

Yepzon ostaa Emergence Oy:n liiketoiminnot ja lanseeraa auringosta lataavan huoltovapaan paikannuslaitteen

Jaa

Yepzon Oy on 6.6.2019 allekirjoitetussa yritysjärjestelyssä ostanut Emergence Oy:n teollisen liiketoiminnan, Taival-paikannuspalvelun koko teknologian ja asiakkuudet. Liiketoimintakaupan myötä Yepzon vahvistaa asemaansa erityisesti teollisuuden digitalisaatiokumppanina.

Auringosta energiansa lataava Taival-paikannuslaite siirtyy osaksi Yepzonin tuoteperhettä.
Auringosta energiansa lataava Taival-paikannuslaite siirtyy osaksi Yepzonin tuoteperhettä.

Emergence Oy on vuodesta 2016 lähtien kehittänyt auringosta lataavaa Taival-paikannuslaitetta. Laite on huoltovapaa, koska se saa tarvitsemansa virran aurinkopaneelista. Slushissa 2016 Elisa IoT challenge -kilpailun voittanutta teknologiaa käyttävät tällä hetkellä mm. MeriTaito Oy meriviitoissaan ja Fincumet Oy vaihtolavapaikannuksessa. Teknologian keihäänkärki on akunkeston optimointiin kirjoitettu ohjelmisto. Nyt nimeä Yepzon™ Taival kantava palvelu on helposti integroitavissa asiakkaiden järjestelmiin ja tulee myyntiin myös osana Yepzonin teollista palvelutarjoomaa.

Yepzon Oy on toteuttanut teollisia IoT-sovelluksia jo vuodesta 2016 lähtien, jolloin sen ensimmäinen Arnon Oy:n kanssa yhteistyössä kehitetty Yepzon™ Coco -rahtipaikannin julkaistiin. Sittemmin yhtiö on laajentanut teollisuuden ratkaisujaan ja nykyään sen asiakkaita ovat mm. Telia, Stora Enso, Valmet ja Securitas. Yepzon Oy:n tavoitteena on olla teknologiajohtaja alallaan. Uusimmissa tietoverkoissa NB IoT:ssa ja CAT-M:ssä toimivat paikantimet lanseerattiin markkinoille huhtikuussa. Yhtiö tekee kehitysyhteistyötä mm. Qualcomm ja VVDN Technologies -yhtiöiden kanssa.

Toteutuneen kaupan myötä Emergence Oy:stä tulee Yepzon Oy:n osakas.

”Taival-tuote on täydellinen lisä Yepzonin salkkuun. Huoltovapaa, helppokäyttöinen paikannuslaite tulee palvelemaan monia vanhoja asiakkaitamme, minkä lisäksi siinä on huikea potentiaali meille uusilla meri- ja rautatielogistiikan toimialoilla”, iloitsee Yepzonin perustaja Otto Linna toteutuneesta kaupasta.

Emergencen pääomistaja ja hallituksen puheenjohtaja Valto Tikkanen on myös kauppaan tyytyväinen: ”Yepzon tarjoaa hienon alustan kasvattaa ja skaalata Taival-tuotetta globaalisti ja uusille toimialoille. Yepzonin omistajina kehityspanostuksemme tuovat nyt lisäarvoa molemmille yhtiöille ja niiden osakkeenomistajille.”

Liiketoimintakaupassa Yepzonin palvelukseen siirtyi kaksi tuotekehitysammattilaista.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Otto Linna
CEO
Yepzon Oy
+358 43 2170 275

Valto Tikkanen
Hallituksen puheenjohtaja
Emergence Oy
+358 40 048 1535

Kuvat

Auringosta energiansa lataava Taival-paikannuslaite siirtyy osaksi Yepzonin tuoteperhettä.
Auringosta energiansa lataava Taival-paikannuslaite siirtyy osaksi Yepzonin tuoteperhettä.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Yepzon Oy
Yepzon Oy
Finlaysoninkuja 9, 3. krs
33210 TAMPERE

+358 43 217 0275http://www.yepzon.com

Yepzon Oy kehittää helppokäyttöisiä mobiilipohjaisia paikannuspalveluita. Vuonna 2013 toimintansa aloittanut yhtiö työllistää suoraan 8 työntekijää ja noin 100 tuotekehittäjää alihankkijayrityksissä. Yepzonin globaali, mutta pääosin suomalainen omistus jakautuu eri aloilla vaikuttaville yksityissijoittajille. Yhtiön päätoimipiste sijaitsee Tampereella. Lontooseen rekisteröity Yepzon Ltd. on Yepzon Oy:n täysin omistama tytäryhtiö. Yhdysvaltojen Nevadaan rekisteröity Yepzon Inc. on yhteisyritys Global Expansion Solutionsin kanssa. Yepzon Enterprises India Pvt. Ltd on Yepzon Oy:n hallinnoima osakkuusyhtiö Intian Delhissä yhteisomistuksessa VVDN Technologiesin kanssa. www.yepzon.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Yepzon Oy

Strateginen täyskäänne ratkaisemassa suomalaisen Yepzonin korona-kohtalon18.11.2020 09:59:32 EET | Tiedote

Aiemmin vahvasti kuluttajapaikantimistaan tunnettu suomalainen teknologiayritys Yepzon teki ennen koronapandemian alkua ratkaisevan strategisen päätöksen siirtyä rakentamaan vahvoille teollisille toimijoille uuden ajan digitalisaatioratkaisuja. Päätös on johtanut vahvistuvaan tilauskantaan, jonka toimittamiseen yhtiö hakee parhaillaan lisärahoitusta osakeannilla. Nyt Yepzonin asiakkaina ovat muun muassa Meritaito, Stora Enso, Valmet ja Telia.

Yepzon lanseeraa uuden sukupolven 4G LTE -paikantimet Las Vegasin CES 2019 -tapahtumassa – elektroniikkajätti Qualcomm otti tuotteet osastolleen8.1.2019 09:00:00 EET | Tiedote

IoT -laitteiden markkinan on ennakoitu kasvavan nopeasti vuonna 2019, ja sitä myötä myös GPS-paikantimien. Kasvun mahdollistavat matkapuhelinoperaattorien rakentamat uudet LTE-verkkoyhteydet, jotka optimoivat IoT-laitteiden tiedonsiirtoa entistä tehokkaammaksi. Suomalainen paikannus- ja sensoriteknologiayritys Yepzon lanseeraa ensimmäisenä maailmassa edistykselliset sensoroivat paikantimet, jotka on rakennettu Qualcomm® Snapdragon Wear™ 1200 -alustalle. Sekä Yepzonin kuluttajamarkkinaan suunniteltu paikannin että teollisuuden laiteinnovaatio ovat esillä Qualcommin pääosastolla (#10948) Las Vegasin CES-messuilla 8.1.2019 alkaen.

Teknologia ja muoti yhdistyvät – Yepzon ja LUMI Accessories yhteistyöhön2.10.2018 09:00:00 EEST | Tiedote

Kaksi voimakkaasti kansainvälistyvää suomalaista yritystä, paikannusteknologiaa kehittävä Yepzon Oy sekä korkealuokkaisia asusteita valmistava LUMI Accessories Oy, ovat yhdistäneet voimansa tuodakseen muodin teknologiaan. LUMI on suunnitellut Yepzonin uusimmalle tuotteelle, Yepzon™ Freedomille, designkotelon. Yhteistyön tavoitteena on tehdä turvateknologiasta tyylikkäämpää ja ”vaatettaa” teknologia osaksi käyttäjänsä olemusta.