Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Yersinia-epäily OYS:n henkilöstöravintolassa

Jaa

Oulun yliopistollisessa sairaalassa noin kymmenellä henkilöllä on todettu Yersinia-vatsatauti. Taustalla epäillään olevan elintarvikkeen. Kyseistä elintarviketta ei ole ollut mukana potilasruokajakelussa.

Noin 10:llä Oulun yliopistollisen sairaalan (OYS) työntekijällä on todettu Yersinia-vatsatauti. Asiaa on selvitetty ja tällä hetkellä arvellaan, että OYS:n henkilöstöravintola Kotkan salaattipöydässä on ollut tarjolla Yersinia-bakteerilla kontaminoitunut elintarvike.

Potilailla ei ole todettu Yersinia-vatsatautia eikä kyseisen salaattipöydän elintarvikkeita ole ollut potilasruokajakelussa.

Henkilökuntaa on tiedotettu Yersinia-infektion mahdollisuudesta vatsaoireiden taustalla ja oireita saaneita on ohjattu työterveyshuoltoon. Epäilyn herättyä salaattipöydässä ei enää tarjoilla elintarvikkeita, jotka ovat mahdollisia Yersinia-infektion aiheuttajia.

Yersinia-vatsatautia on ollut ryvästyminä myös muualla Suomessa. Taustalla on mahdollisesti kontaminoitunut elintarvike-erä, jota on toimitettu usealle paikkakunnalle. Infektioiden torjuntayksikkö selvittää asiaa yhdessä Oulun seudun ympäristötoimen ja THL:n kanssa.

Lisätietoja:

Teija Puhto, p. 0405096326
vs. osastonylilääkäri
Infektioiden torjuntayksikkö 

Ulla Pahtamaa
elintarviketarkastaja
Oulun seudun ympäristötoimi

Juha Korpelainen
johtajaylilääkäri
OYS

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri PPSHP hallinnoi Oulun yliopistollista sairaalaa. OYS vastaa lähes puolen miljoonan suomalaisen erikoissairaanhoidon palveluista ja lähes 750 000 suomalaisen erityisvaativasta erikoissairaanhoidosta. Toimimme myös Oulaskankaan sairaalassa. Parhaillaan rakennamme kokonaan uutta yliopistollista sairaalaa. Näin hoitoprosessimme ja tilamme vastaavat myös tuleviin 2020- ja 2030-lukujen erikoissairaanhoidon haasteisiin. 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme