Suomen startup-yhteisö

Yhden vanhemman perheiden määrä on kasvanut rajusti – Lähivanhempien matala työllistyminen vaatii erityistoimia

Jaa

Yhden vanhemman perheen huoltajilla on alhainen työllisyysaste, vaikka Suomessa on työvoimapula. Suomen startup-yhteisö ja Monimuotoiset perheet -verkosto ehdottavat: lasten vuoroasumista ja joustavaa lastenhoitoa on tuettava, jotta entistä useampi vanhempi työllistyisi.

Yhden vanhemman perheiden työllisyys lapsen iän mukaan verrattuna vastaavan ikäisten henkilöiden työllisyyteen Suomessa.
Yhden vanhemman perheiden työllisyys lapsen iän mukaan verrattuna vastaavan ikäisten henkilöiden työllisyyteen Suomessa.

Yhden vanhemman perheissä työllisyys on huomattavasti alhaisempaa verrattuna vastaavan ikäiseen väestöön. Keskimäärin ero työllisyysasteessa vastaavan ikäiseen väestöön on jopa 12 prosenttiyksikköä, mutta ero on suurempi pienten lasten vanhemmilla ja matalampi vanhempien lasten huoltajilla.

Heikko työllisyysaste ilmenee Suomen startup-yhteisön (SSY) ja Monimuotoiset perheet -verkoston hankkimasta tilastoaineistosta. Tilastokeskuksen kokoama tilasto sisältää tiedot yhden- ja kahden vanhemman lapsiperheiden huoltajien työllisyydestä nuorimman huollettavan lapsen iän mukaan vuosina 2018 ja 2019. Lisäksi aineistossa on seurattu vuonna 2003 vanhemmaksi tulleiden työllisyys- ja työttömyyslukuja.

Yhden vanhemman perheessä vanhempi asuu lapsen tai lasten kanssa ilman puolisoa. Vanhempi voi vastata lapsen huollosta yksin tai yhdessä toisessa kodissa asuvan vanhemman kanssa.

Tavanomaisten työaikojen ulkopuolella on vaikeaa saada lapsen hoitopaikkaa.

Työllistymisongelmat saattavat olla tulevaisuudessa suurempia, sillä Tilastokeskuksen mukaan yhden vanhemman lapsiperheiden määrä kasvoi vuosina 1992–2020 lähes kolmanneksella, peräti 31 tuhannella. Samaan aikaan lapsiperheiden määrä vähentyi 14 prosentilla. Melkein joka neljäs lapsiperhe tilastoidaan yhden vanhemman perheiksi.

"Suomen työmarkkinoita vaivaa osaajapula ja työikäisen väestön vähentyessä tilanne vaikeutuu entisestään”, Suomen startup-yhteisön ekonomisti Youssef Zad painottaa. “Tulevaisuutemme kannalta on tärkeää, että jokainen töihin kykenevä pystyy osallistuman työmarkkinoille ilman merkittäviä esteitä”, Zad sanoo.

Muutos lähtee työpaikoilta

Monimuotoiset perheet -verkoston kyselyiden mukaan erilaisissa perhetilanteissa olevat vanhemmat joutuvat välillä irtisanoutumaan työn ja perheen yhteensovittamisen vaikeuksien vuoksi. Yhden vanhemman perheiden huoltajiin kohdistuu työelämässä myös ennakkoluuloja ja jopa kiusaamista perhetilanteen vuoksi.

Asenteet työelämässä perheellisiä ja perheystävällisiä joustoja kohtaan ovat usein kielteisiä.

Suomen startup-yhteisö ja Monimuotoiset perheet -verkosto haastavat työyhteisöjä muutokseen, joka tukee myös yhden vanhemman perheiden huoltajien työllisyyttä. Työyhteisöjen olisi tuettava henkilöstön monimuotoisuutta sekä työn ja perheen yhteensovittamista erilaisissa perhetilanteissa.

"Kannustan työyhteisöjä ottamaan perheystävällisyyden tavoitteeksi sen, että jokainen pärjää arjessaan hoivavastuiden kanssa ilman turvaverkkoa”, työelämän erityisasiantuntija Tiina-Emilia Kaunisto Monimuotoiset perheet –verkostosta toteaa. “Lastenhoito tai muut hoivavastuut on helpompi järjestää, jos työvuorot ja lomat ovat hyvissä ajoin tiedossa ja ennakoitavissa”, Kaunisto muistuttaa.

Ratkaisuiksi joustava lastenhoito ja vuoroasuminen

Myös päättäjien on joustavoitettava lastenhoitoa niin, että erilaisissa perhetilanteissa olevat vanhemmat pärjäävät lastenhoitovastuiden kanssa. Lastenhoitoa on oltava joustavasti saatavilla läheltä kotia tai työpaikkaa. Vuorohoitoa on oltava saatavilla sekä pienille lapsille että pienille koululaisille. “Päättäjien on myös tuettava vuoroasumista yhden vanhemman perheen huoltajien työllisyyden kohottamiseksi”, Suomen startup-yhteisön toimitusjohtaja Riikka Pakarinen esittää. Vuoroasuminen tarkoittaa tilannetta, jossa lapsi asuu vähintään 40 prosenttia ajasta vuorotellen kahden vanhemman luona.

Vuoroasumista edistää, jos lapsi huomioidaan sekä lähi- että etävanhemman asumistuessa. Myös perheiden palveluita, kuten varhaiskasvatusta sekä sosiaali- ja terveyspalveluita, tulee saada etävanhemman kotikunnasta. Koulukyytien on oltava maksuttomia ja mahdollisia lähivanhemman lisäksi etävanhemman luota. 

Pakarinen muistuttaa, että pilottikokeilu koulukyydeistä ehtisi alkaa vielä tällä hallituskaudella. “Uudistuksia ei kannata lykätä seuraavalle hallituskaudelle, sillä vanhemmat kamppailevat jo nyt työn ja perheen yhteensovittamisen haasteiden kanssa”, Pakarinen kannustaa.


Lisää aiheesta: Suomen Startup-yhteisön ekonomistin Youssef Zadin analyysi yhden vanhemman perheiden huoltajien työllisyydestä

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Yhden vanhemman perheiden työllisyys lapsen iän mukaan verrattuna vastaavan ikäisten henkilöiden työllisyyteen Suomessa.
Yhden vanhemman perheiden työllisyys lapsen iän mukaan verrattuna vastaavan ikäisten henkilöiden työllisyyteen Suomessa.
Lataa
Suomen startup-yhteisön ekonomisti Youssef Zad ja Tiina-Emilia Kaunisto, työelämän erityisasiantuntija  Monimuotoiset perheet –verkostosta ovat huolissaan lähivanhempien heikosta työllistymisestä. (Kuva: Suomen startup-yhteisö. Vapaa käyttöoikeus.)
Suomen startup-yhteisön ekonomisti Youssef Zad ja Tiina-Emilia Kaunisto, työelämän erityisasiantuntija Monimuotoiset perheet –verkostosta ovat huolissaan lähivanhempien heikosta työllistymisestä. (Kuva: Suomen startup-yhteisö. Vapaa käyttöoikeus.)
Lataa
Yhden vanhemman lapsiperheiden osuus kaikista lapsiperheistä.
Yhden vanhemman lapsiperheiden osuus kaikista lapsiperheistä.
Lataa

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen startup-yhteisö
Suomen startup-yhteisö
Lapinlahdenkatu 16
00180 Helsinki

Suomen startup-yhteisön muodostaa noin 150 eri suomalaista kasvuyritystä kasvun eri vaiheista, aina alkuvaiheen yrityksistä kymmensarvisiin asti. Startup-yhteisö ei ole edunvalvontajärjestö yksittäiselle toimialalle, vaan uskomme yhdessä tekemisen voimaan – uhkien sijaan näemme ympärillämme mahdollisuuksia. Startup-yhteisön tavoitteena on rakentaa Suomesta maailman paras paikka yrittää, opiskella ja elää.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen startup-yhteisö

Kryptolainsäädäntö, alustatalous ja työperäinen maahanmuutto – Suomen startup-yhteisö julkaisi uudet poliittiset tavoitteensa21.4.2022 10:00:00 EEST | Tiedote

Suomen startup-yhteisö julkaisi tänään yhteisön poliittiset tavoitteensa tulevaan hallituohjelmaan. Yhteisön poliittiset tavoitteet ovat saaneet alkunsa yhteisön lähes 130 jäsenyritykseltä, joiden joukkoon kuuluu sekä Suomen suurimpia kasvuyrityksiä, että aivan alkuvaiheen startup-yrittäjiä. Tavoitteet tiivistävät suomalaisen startup-ekosysteemin toiveet ja konkreettiset ideat poliittisille päättäjille.

Finnish Startup Community's goals for the next governmental program: crypto legislation, platform economy and climate startups21.4.2022 10:00:00 EEST | Tiedote

The Finnish Startup Community announced today its new, community-driven policy goals for the future governmental program. The community's political goals stem from the community's nearly 130 member companies, including Finland's largest growth companies and the early-stage startups. These goals summarize the wishes and concrete ideas of the Finnish startup ecosystem for Finnish policymakers.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme