Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Yhdessä kohti Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialuetta

Jaa

Kaikille avoimissa etätilaisuuksissa keskustellaan Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen osallisuusvalmistelusta. Tavataan Teamsissa torstaina 7.10.2021 kello 10-12 ja keskiviikkona 13.10.2021 kello 17-19!

Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen uudistusta käsittelevät lait vahvistettiin eduskunnassa viime kesänä. Uudistus on vihdoin totta.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialuetta valmistellaan yhdessä asukkaiden, henkilöstön, poliittisten päättäjien sekä sidosryhmien kanssa.

Tervetuloa mukaan kuulemaan ja keskustelemaan eri tavoista, joilla voit osallistua ja vaikuttaa hyvinvointialueen rakentamiseen alueen asukkaana, asiakkaana, työntekijänä tai sidosryhmän edustajana.

Tilaisuudessa käsitellään Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen valmistelun ajankohtaista tilannetta sekä keskustellaan asukkaiden, henkilöstön ja muiden toimijoiden mahdollisuuksista osallistua hyvinvointialueen valmisteluun ja toimintaan.

Tilaisuudet ovat kaikille avoimet ja sisällöltään samanlaiset. Ne järjestetään Teams-tilaisuuksina, jotka tallennetaan. Iltatilaisuus keskiviikkona 13.10.2021 kello 17-19 tulkataan viittomakielelle.

Ohjelma

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen valmistelun tilanne:
osallisuuden vastuuvalmistelija, kuntayhtymäjohtaja Marjukka Manninen

Osallisuus, kumppanuus ja vuorovaikutus hyvinvointialueella:
Marjukka Manninen, osallisuusasiantuntija Liisa Jurmu ja järjestö- ja yhdistysyhteistyön asiantuntija Helena Liimatainen

Viestintä hyvinvointialueella:
viestinnän vastuuvalmistelija Laura Paloheimo

Osallisuus-, kumppanuus- ja vuorovaikutusohjelman valmistelu:
Liisa Jurmu

Yhteinen työskentely

Yhteyshenkilöt

Liisa Jurmu
osallisuusasiantuntija
liisa.jurmu@popsote.fi
040 527 2578

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)
Kajaanintie 50
90220 Oulu

Pohjois-Pohjanmaa muodostaa yhden Suomen 21 hyvinvointialueesta. Hyvinvointialueen vastuulle siirtyvät kuntien ja sairaanhoitopiirin vastuulla olevat sosiaali- ja terveydenhuollon palvelut ja pelastustoimen palvelut.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri (PPSHP)

Hyvinvointialueen tuleva organisaatio, talous ja palvelurakenne suppean poliittisen ryhmän käsittelyssä13.10.2021 16:26:19 EEST | Tiedote

Suppea poliittinen ohjaus- ja seurantaryhmä kokoontui keskiviikkona 13.10. etäkokoukseen. Antti Ollikainen toimi kokouksen puheenjohtajana. Hyvinvointialueen poliittinen rakenne Osana hyvinvointialueen valmistelua on suunniteltu myös tulevan organisaation poliittista rakennetta. Kokouksessa oli asian käsittelyn aikana mukana myös poliittisten piirijärjestöjen edustajat. Hyvinvointialueen ylin päättävä toimielin on vaaleilla valittava aluevaltuusto. Valtuusto päättää tarkemman organisaatiorakenteen. Muut lakisääteiset toimielimet ovat aluehallitus ja tarkastuslautakunta. Aluevaltuustoon tulee Pohjois-Pohjanmaalla 79 jäsentä. Aluehallitukseen tulisi pohjaehdotuksen mukaan 13 jäsentä. Muita toimielimiä olisivat tarkastuslautakunta, yksilöasiainjaosto, aluevaalilautakunta, tulevaisuus-, turvallisuus- ja yhdyspintalautakunnat, ​alueelliset neuvottelukunnat sekä vaikuttamistoimielimet, kuten nuorisovaltuusto ja vanhus- ja vammaisneuvosto. Kokouksessa käytiin keskustelua toimielinrakenteesta,

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme