Omaishoitajaliitto ryOmaishoitajaliitto ry

Yhdistyksiltä innovatiivista etätukea omaishoitajille

Jaa

Yhteisö omaishoitajien tukena – Facebook-kampanja 27.4.–15.5. esittelee omaishoitoyhteisön monipuolisia etätoimintoja, joiden avulla tuetaan omaishoitoperheitä koronaepidemian aikana.

Omaishoitajaliiton jäsenyhdistysten tarjoama neuvonta, tuki ja virkistys ovat siirtyneet digiympäristöön ja puhelimeen. Omaishoitajat vastaavat riskiryhmiin kuuluvien hoidettavien läheistensä, kuten erityislapsen, monisairaan puolison tai muistisairaan vanhemman turvallisuudesta ja selviytymisestä koronaepidemian aikana. Lähikontaktien välttäminen on tärkeää. Apua ja tukea on nyt järjestettävä uusin keinoin. 

Omaishoitoperheiden arki on ollut usein raskasta jo ennen epidemiaa. Vapaapäivät, hengähdyshetket ja vertaistuki ovat olleet odotettuja henkireikiä. Poikkeustilanteen vuoksi tauot arjen rutiineista tai vapaat eivät olevälttämättä enää maaliskuun jälkeen toteutuneet. Kaikissa kunnissa ei ole ollut tarjolla lyhytaikaishoitoa ja päivätoiminta on ollut keskeytetty. Lisäksi pelko hoidettavan läheisen sairastumisesta aiheuttaa huolta 

Vinkkejä ja vertaistukea omaishoitajille 

Yhdistysten etätoimintojen avulla tuetaan omaishoitajien jaksamista ja edistetään voimaantumista. Yhdistykset tarjoavat tietoa, ohjausta ja vertaisuutta mm. verkossa järjestettävillä luennoilla ja hyvinvointi-illoissa. Yhdistykset luovat myös virkistys- ja rentoutumismahdollisuuksia esimerkiksi etäkokkikurssilla tai etäjoogassa. Kahvihetket ruudun äärellä voivat olla korvaamattoman tärkeitä poikkeusolosuhteissa. Omaishoitajat haluavat jakaa kokemuksiaan ja selviytymisvinkkejään muiden omaishoitajien kanssa. 

”Omaishoitajien arki muodostuu hoivarutiineista, ja päivät rytmittyvät läheisen tarpeiden mukaan. Omaishoitajayhdistykset tukevat omaishoitajien jaksamista myös korona-aikana ja tarvittaessa ohjaavat tukipalveluiden hakemisessa. Jäsenyhdistyksemme ovat innovoineet upeita tapoja tavoittaa ja tukea perheitä poikkeusoloissa”, tarkentaa Omaishoitajaliiton toiminnanjohtaja Sari-Minna Tervonen. 

 

Lisätietoja 

Omaishoitajaliitolla on 70 jäsenyhdistystä eri puolilla Suomea. Yhteystiedot www.omaishoitajat.fi/jasenyhdistykset 

www.facebook.com/omaishoitajaliitto, #Omaishoitoyhteisö, #OmaishoitoKoskettaaJokaista

Kampanjan nettisivut www.omaishoitajat.fi/yhteiso-omaishoitajien-tukena

Lisätietoa kampanjasta 

Pilvi Nummelin, suunnittelija, Pilvi.Nummelin@omaishoitajat.fi, puh. 020 7806 590 
Kukka-Maaria Lepistö, aluevastaava, Kukka-Maaria.Lepisto@omaishoitajat.fi, puh. 020 7806 588

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Omaishoitajaliitto ry
Omaishoitajaliitto ry
Hämeentie 105 A 18, 5 krs.
00550 Helsinki

020 7806 500http://www.omaishoitajat.fi

Omaishoitajaliitto ry on omaishoitajien edunvalvonta- ja tukijärjestö. Liitto toimii asiantuntijana omaistaan hoitavien henkilöiden yhteiskunnallisen aseman parantamiseksi sekä tukee erilaisin tavoin omaishoitotilanteessa olevia henkilöitä. www.omaishoitajat.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Omaishoitajaliitto ry

Mummot ja papat kutsuvat äänestämään: Ihmisarvo näkyviin vanhuspalveluissa7.1.2022 09:11:53 EET | Tiedote

Aluevaaleilla valittavat valtuutetut ovat paljon vartijana ikääntyneiden ihmisten palveluiden järjestämisessä hyvinvointialueilla. Kun sairaudet heikentävät ikääntyneiden ihmisten omaehtoista arkiselviytymistä, on varmistettava hoidon ja huolenpidon saatavuus. Palveluiden laatuun on myös panostettava – annettiinpa niitä kotiin, palveluasumiseen tai laitoksessa asuville ikääntyville ihmisille. Kysymys on ihmisoikeuksista ja ihmisarvosta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme