Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten

Yhdyskuntaseuraamustoimistoissa puretaan rajoituksia

Jaa

Yhdyskuntaseuraamustoimistoissa koronaepidemian takia tehdyt rajoitukset puretaan harkitusti 15.6. alkaen. Yhdyskuntapalvelurangaistuksissa työpalvelua lisätään palvelupaikkojen avautuessa.

Asiakkaat voidaan velvoittaa 15.6.2020 alkaen yhdyskuntapalveluun. Yhdyskuntapalvelun voi suorittaa keskimääräistä nopeammalla aikataululla, mikäli suorittaminen on koronaepidemian vuoksi viivästynyt. Yhdyskuntapalvelun keskeyttäminen edellyttää asiakkaalta lääkärintodistusta 15.6. alkaen.

Valvontarangaistusten täytäntöönpano voidaan aloittaa 15.6. lähtien porrastetusti asiakkaiden tilanteet ja toimintavelvoitepaikkojen tilanteet huomioiden.

Yhdyskuntaseuraamusasiakkaita voidaan tavata 15.6.2020 lähtien perustellusta syystä. Tällaisia syitä ovat esimerkiksi asiakkaiden tapaamiset, joita ei ole mahdollista tavata etäyhteyksien välityksellä, uusien yhdyskuntapalvelun suorittajien palvelupaikkakäynnit sekä tapaamiset alaikäisten asiakkaiden kanssa. Tapaamisissa huolehditaan suojautumisesta ja huomioidaan turvavälit.

Muiden rajoitusten lieventämistä arvioidaan kesän aikana. Lievennystoimia voidaan myös joutua perumaan, mikäli koronatilanne huononee.

Rikosseuraamuslaitoksen valmiusryhmä suunnittelee yhdyskuntaseuraamusten ja vankiloiden rajoitusten purkamista. Rajoitusten lievennysten seurauksia arvioidaan säännöllisesti.

Lisätiedot:
erityisasiantuntija Sanna Kohvakka, puh. 050 472 3035
turvallisuusjohtaja Ari Juuti, puh. 029 56 88456

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten
Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten
Lintulahdenkatu 5
00530 HELSINKI

029 56 88500http://www.rikosseuraamus.fi

Rikosseuraamuslaitos on oikeusministeriön alaisuudessa toimiva vankeusrangaistusten ja yhdyskuntaseuraamusten täytäntöönpanoviranomainen. Rikosseuraamuslaitoksen tavoitteena on omalta osaltaan ehkäistä uusintarikollisuutta ja lisätä yhteiskunnan turvallisuutta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten

Keskimääräinen vankiluku on kasvanut ja uusintarikollisuuden määrä on vähentynyt7.7.2020 08:11:49 EESTTiedote

Rikosseuraamuslaitos on julkaissut vuoden 2019 tilastollisen vuosikirjan, josta saa ajankohtaisen kuvan Rikosseuraamuslaitoksen asiakas- ja vankimääristä sekä toiminnasta. Vuonna 2019 väkivaltarikoksista tuomittujen määrä väheni ja keskimääräinen vankiluku ja yhdyskuntaseuraamusasiakkaiden määrä kasvoi. Pitkällä aikavälillä uusintarikollisuuden määrä on vähentynyt.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme