Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten

Yhdyskuntaseuraamustoimistot ovat avoinna normaalisti

Jaa

Yhdyskuntaseuraamustoimistot eri puolilla Suomea ovat avoinna koronaepidemiasta huolimatta virka-aikana. Erityisesti leviämisvaiheen alueilla asiakkaita pyydetään kuitenkin asioimaan päivystysluonteisissa asioissa ensisijaisesti puhelimitse.

Asiakkaita voidaan tavata tapauskohtaisesti, mutta tapaamisia voidaan toteuttaa enenevässä määrin myös etänä koronan leviämisvaiheen alueilla. Asiakastapaamiset suunnitellaan yksilöllisesti, asiakkaiden tilanne huomioiden. Asiakkaita voidaan tavata sekä toimistoilla, palvelupaikoilla että asiakkaiden kotona.

Asiakastapaamisissa huolehditaan turvaväleistä ja siitä, että työntekijällä ja asiakkaalla on kasvomaski. Asiakkaille tarjotaan aina kasvomaski käyttöön, jos hänellä ei ole sitä itsellään. Kotikäynneillä yhdyskuntaseuraamustoimistojen henkilökunta käyttää kasvomaskia, visiiriä ja hanskoja.

Toiminnassa on muutoksia erityisesti niissä yhdyskuntaseuraamustoimistoissa, jotka toimivat koronaviruksen leviämisvaiheessa olevilla alueilla.

Eniten koronan leviämisvaihe näkyy yhdyskuntapalvelussa, jossa seuraamusta suoritetaan tekemällä yleishyödyllistä työtä. Tämä siksi, että koronan vuoksi yhdyskuntapalvelun palvelupaikkoja suljetaan. Yhdyskuntapalvelua suorittaa päivittäin reilu 1000 henkilöä.

Sen sijaan muissa yhdyskuntaseuraamuksissa on helpompi siirtyä toimimaan etäyhteyksillä. Toiminta voi olla esimerkiksi uusimisriskiin vaikuttavien ohjelmien suorittamista valvojan kanssa etäyhteyksillä.

Lisätiedot:

Rikosseuraamuslaitos, erityisasiantuntija Sanna Kohvakka, puh. 029 56 88501
kehitysjohtaja Riitta Kari, puh. 029 56 88401

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten
Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten
Lintulahdenkatu 5
00530 HELSINKI

029 56 88500http://www.rikosseuraamus.fi

Rikosseuraamuslaitos on oikeusministeriön alaisuudessa toimiva vankeusrangaistusten ja yhdyskuntaseuraamusten täytäntöönpanoviranomainen. Rikosseuraamuslaitoksen tavoitteena on omalta osaltaan ehkäistä uusintarikollisuutta ja lisätä yhteiskunnan turvallisuutta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rikosseuraamuslaitos (RISE) - Brottspåföljdsmyndigheten

Leijona Catering Ab och Brottspåföljdsmyndigheten stärker sitt strategiska partnerskap – Leijona tar över kiosktjänsterna i fängelserna inom ramen för mathållningstjänsterna25.11.2020 11:03:08 EETTiedote

Brottspåföljdsmyndigheten och Leijona Catering Ab har stärkt sitt partnerskapsavtal genom att utvidga servicehelheten till att även omfatta kiosktjänsterna. Avtalet har undertecknats den 24 november 2020. Målet är att utveckla Brottspåföljdsmyndighetens riksomfattande kioskverksamhet på ett kostnadseffektivt sätt samt att bidra till likabehandling av fångarna och rikta resurserna till kärnfunktionerna.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme