A-Insinöörit Oy

Yhdyskuntasuunnittelutoimisto Plaana osaksi A-Insinöörit -konsernia

Jaa

A-Insinöörit ostaa yhdyskuntasuunnitteluun erikoistuneen Plaana Oy:n osakekannan. Yhdistymällä merkittävän pohjoissuomalaisen osaajan kanssa A-Insinöörit vahvistaa voimaansa valtakunnallisena infrasuunnittelun kumppanina.

Hallituksen puheenjohtaja Päivi Annamaa, Plaana ja toimialajohtaja Vesa Järvinen A-Insinöörit. Kuva: Kai Tirkkonen
Hallituksen puheenjohtaja Päivi Annamaa, Plaana ja toimialajohtaja Vesa Järvinen A-Insinöörit. Kuva: Kai Tirkkonen

Liikenne-, alue-, väylä- ja ympäristösuunnittelijana tunnettu yhdyskuntasuunnittelutoimisto Plaana liittyy yrityskaupalla osaksi A-Insinöörejä. Oululainen 30 asiantuntijan yritys on alallaan merkittävä toimija Pohjois-Suomessa ja mukana suunnittelijana mm. Hailuoto kiinteä yhteys -allianssissa.

Yhdistymisen myötä A-Insinöörien palveluketju levenee Pohjois-Suomessa talonrakentamisen suunnittelu- ja konsulttipalveluista kattamaan myös infrasuunnittelun.

– Vahvistamme voimaamme valtakunnallisena infrasuunnittelijana. Suomen kaupunkirakenteen ja liikenteen kehittämisessä tarvitaan kipeästi osaavia ja kykeneviä yhdyskuntasuunnittelijoita. Yhdessä Plaanan kanssa muodostamme vahvan asiantuntijakumppanin, joka pystyy palvelemaan asiakkaita koko Suomessa, myös suurissa ja merkittävissä infrahankkeissa, toimialajohtaja Vesa Järvinen sanoo.

Vuonna 2001 perustetun Plaanan osaaminen, asiakkuudet ja markkina-alue täydentää A-Insinöörien nykyisiä alue-, liikenne-, tie-, katu- ja ympäristösuunnittelun palveluja.

– Osana A-Insinöörejä hartiamme levenevät ja lisäämme vakuuttavuuttamme ja vetovoimaamme paitsi suunnittelukumppanina myös työnantajana. Ketterä toimintatapa on meille jatkossakin tärkeä asia ja kilpailuvaltti, Plaanan hallituksen puheenjohtaja Päivi Annamaa sanoo.

Plaanan suunnitteluprojekteihin kuuluvat mm. Vt 4 Hartola–Oravakivensalmi STk-urakka, Martti-Sokli-maantien parantamisen tiesuunnittelu, Vaakunakylän asuntomessualueen katujen ja ympäristön rakennussuunnittelu Oulussa sekä Kehä III:n suunnittelutöitä.

Yrityskaupan myötä Plaanasta tulee A-Insinöörien yhdyskunta- ja ympäristösuunnittelun toimialan uusi Oulun alueyksikkö, jota johtaa yksikönjohtajana Päivi Annamaa. Kaikki asiantuntijat jatkavat A-Insinööreissä vanhoina työntekijöinä, ja myös entiset omistajat jatkavat mukana toiminnassa. A-Insinöörit -konsernin palveluksessa on yhdistymisen jälkeen lähes 200 yhdyskunta- ja ympäristösuunnittelijaa.

Yrityskaupasta sovittiin 12.5.2022 ja se tulee voimaan 1.6.2022. Fuusio A-Insinöörien toimialayhtiö A-Insinöörit Civil Oy:hyn on tarkoitus toteuttaa keväällä 2023, jolloin Plaanan nimi vaihtuu A-Insinööreiksi. Plaanan yritysoston myötä A-Insinööreistä tulee välillisesti myös silta- ja vesirakenteiden suunnitteluun erikoistuneen Insinööritoimisto Ponvia Oy:n enemmistöomistaja.

Plaana Oy

  • Yhdyskunta-alan suunnittelutoimisto, toiminut vuodesta 2001.
  • Liikenne-, alue- ja väyläsuunnittelun sekä ympäristö- ja maisemasuunnittelun, myös projektijohtamisen palveluja julkisille ja yksityisille tilaajille ja urakoitsijoille.
  • Henkilöstöä 30, liikevaihto 3,2 milj. euroa (2021)
  • Toimipaikka Oulussa
  • www.plaana.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Vesa Järvinen, toimialajohtaja, yhdyskunta- ja ympäristösuunnittelun toimiala, A-Insinöörit
puh. 040 652 9898
vesa.jarvinen@ains.fi

Päivi Annamaa, hallituksen puheenjohtaja, Plaana – 1.6.2022 alkaen yksikönjohtaja, A-Insinöörit
puh. 040 827 8608
päivi.annamaa@plaana.fi

Kuvat

Hallituksen puheenjohtaja Päivi Annamaa, Plaana ja toimialajohtaja Vesa Järvinen A-Insinöörit. Kuva: Kai Tirkkonen
Hallituksen puheenjohtaja Päivi Annamaa, Plaana ja toimialajohtaja Vesa Järvinen A-Insinöörit. Kuva: Kai Tirkkonen
Lataa

Tietoja julkaisijasta

A-Insinöörit Oy
A-Insinöörit Oy
Puutarhakatu 10
33210 Tampere

A-Insinöörit on ennakkoluuloton rakentamisen suunnittelu- ja konsulttitalo. Tehtävämme on auttaa asiakkaita onnistumaan kiinteistö- ja rakennushankkeissa. Lopputuloksen lisäksi meille on tärkeää tapa, jolla siihen päästään. Teemme asiat yhdessä ja paremmin, ja haastamme samalla koko alaa uudistumaan. Yli 1000 hengen luova ja luotettu asiantuntijajoukko tekee töitä rakennuttamisen, arkkitehtisuunnittelun, rakennesuunnittelun, infrarakentamisen ja teollisuus- ja talotekniikan hankkeissa 16 toimipisteessä Suomessa ja kansainvälisesti. A-Insinöörit – ihmisiä, joiden kanssa rakennat rohkeasti parempaa. www.ains.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta A-Insinöörit Oy

Geometrialtaan ainutlaatuinen Siltasairaala valmistuu Meilahden sairaala-alueen ytimeen1.7.2022 09:01:00 EEST | Tiedote

HUSin historian suurin uudisrakennushanke, Meilahteen valmistuva Siltasairaala on luovutettu tilaajalle. Uusi sairaala ja sen kaksikerroksinen lasinen silta yhdistävät Tornisairaalan, Kolmiosairaalan sekä Syöpätautien klinikan sairaala-alueella. Arkkitehti- ja rakennesuunnittelua on ohjannut tehokas toimintojen yhdistäminen sekä rakennuksen ainutlaatuinen geometrinen muoto.

Riistaveden lähipalvelukeskus palkittiin – rakentuu uudella yhteistoiminnallisella urakkamuodolla9.6.2022 10:04:00 EEST | Tiedote

Kuopioon rakennettava lähipalvelukeskus on palkittu Itä-Suomen parhaana rakennusalan yhteistyöhankkeena. Yhteistoiminnallinen urakkamuoto on koonnut tilaajan, keskuksen henkilöstön, suunnittelijat ja rakentajat saman pöydän ääreen jo varhaisessa vaiheessa. Koulun, kirjaston, nuorisotilat ja kansalaisopiston yhdistävä palvelukeskus valmistuu Riistavedelle vuonna 2023.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme