Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Yhteishaku alkaa – Diakissa yli 500 aloituspaikkaa kaikilla kampuksilla ja verkossa

Jaa
Korkeakoulujen kevään toinen yhteishaku on käynnissä 15.–30. maaliskuuta.

Diakissa on haussa yhteensä 524 aloituspaikkaa sosiaali- ja terveysalan, kirkon alan ja tulkkauksen AMK-koulutuksissa Helsingissä, Oulussa, Porissa sekä DiakHub Itä-Suomessa Pieksämäellä ja Joensuussa. Lisäksi haussa on mukana täysin verkossa toteutettavat YAMK-koulutukset sekä sosionomi (AMK) -koulutus. Haussa olevat koulutukset alkavat syksyllä 2023. 

  Elämme yhteiskunnallisesti haastavaa aikaa, johon liittyy epävarmuutta ja maailman polarisoitumista. Diakissa pääsee opiskelemaan tutkinnon, jonka tavoitteena on rakentaa parempaa maailmaa meille kaikille. Auttamisen ja kohtaamisen ammattilaisia tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan, sanoo toimitusjohtaja, rehtori Elina Juntunen. 

Diakista valmistutaan auttamisen ammattilaisiksi monenlaisiin rooleihin ja ympäristöihin. Diakista valmistuneilla on vahva ammattiosaaminen, hyvät yhteistyötaidot, kyky toimia monikulttuurisissa ympäristöissä sekä valmiudet oman työn kehittämiseen ja elinikäiseen oppimiseen. 
 

Sosionomi (AMK) 

 • verkkototeutus, 55 aloituspaikkaa 

Sosionomi (AMK), diakoniatyö 

 • Helsinki (25, päivätoteutus) 

Sosionomi (AMK), kirkon nuorisotyö 

 • Helsinki (25, päivätoteutus) 

Sairaanhoitaja (AMK) 

 • Helsinki (40, päivätoteutus) 
 • Oulu (35, monimuotototeutus) 
 • DiakHub Itä-Suomi, Pieksämäki (55, verkkopainotteinen monimuotototeutus) 
 • Pori (40, monimuotototeutus) 

Sairaanhoitaja (AMK), lähihoitajatutkinnon suorittaneille 

 • Oulu (25, monimuotototeutus) 

Sairaanhoitaja (AMK), diakoninen hoitotyö 

 • DiakHub Itä-Suomi, Joensuu (25, verkkopainotteinen monimuototeutus) 

Terveydenhoitaja (AMK) 

 • Pori (25, monimuotototeutus) 

Tulkki (AMK), asioimistulkkaus 

 • Helsinki (25, monimuotototeutus) 

Tulkki (AMK), viittomakielen ja puhevammaisten tulkkaus 

 • Helsinki (34, monimuotototeutus) 

Arvot, yhteisöt ja etiikka (YAMK) 

 • verkkototeutus, 30 

Ekososiaalinen työ ja globaaliosaaminen (YAMK) 

 • verkkototeutus, 30 

Monialainen ja yhteensovittava johtaminen (YAMK) 

 • verkkototeutus, 40 

Tulkkaustoiminnan kehittäminen (YAMK) 

 • Helsinki (15, verkkopainotteinen monimuotototeutus yhdessä Humakin kanssa)

Valintakokeet ja todistusvalinta 
 

Ammattikorkeakoulututkintoon johtaviin koulutuksiin opiskelijat valitaan pääsääntöisesti AMK-valintakokeen ja todistusvalinnan perusteella.  

Diakin sosiaali- ja terveysalan sekä kirkon alan AMK-tutkintoon johtavat koulutukset käyttävät ammattikorkeakoulujen yhteistä AMK-valintakoetta, josta voi lukea lisää Ammattikorkeakouluun.fi-sivustolta. AMK-valintakokeet järjestetään ammattikorkeakoulujen Helsingin-, Oulun- ja Porin-kampuksilla. Hakija valitsee kokeen suorituspaikan ja -ajan yhteishaun hakulomakkeella tarjolla olevista vaihtoehdoista. Tutustu AMK-valintakoe-sivuun, mikäli valitset tekeväsi kokeen Diakissa. 

Lähihoitajataustaisille suunnattu sairaanhoitaja (AMK) -koulutus sekä tulkkauksen alan AMK-tutkintoon johtavat koulutukset eivät ole mukana AMK-valintakokeissa, vaan niillä on omat valintakokeet. Lähihoitajataustaisille suunnatun sairaanhoitajakoulutuksen valintakokeesta voi lukea lisää täältä ja tulkkauksen alan valintakokeista täältä 

Suomenkielisissä sosiaali- ja terveysalan AMK-tutkintoon johtavissa koulutuksissa 40 % opiskelijoista valitaan todistusvalinnallla. Todistusvalinta ei ole käytössä Diakin tulkki (AMK) ja sairaanhoitaja (AMK) lähihoitajataustaisille -tutkintoihin johtavissa koulutuksissa eikä YAMK-tutkintoon johtavissa koulutuksissa.  

YAMK-koulutusten opiskelijavalinnat tehdään valintatehtävien perusteella. Lue lisää YAMK-koulutusten valintatehtävistä.  
  

Todistusvalinnan tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 29.5.2023. Muiden kuin todistusvalintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 7.7.2023. 
 

Diakin hakijapalvelut palvelee hakijoita 
 

Diakin hakijapalvelut tavoittaa joko puhelimitse: 0400 725 384 (ma-to 10–11 ja 12–14) tai sähköpostitse: hakijapalvelut@diak.fi. 
 

Lisätietoa 
 

Katso koulutustemme tiedot ja hakuohjeet hakijan sivuilta. 

Lue tai katso opiskelijoidemme tarinoita. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)
Kyläsaarenkuja 2
00580 HELSINKI

http://www.diak.fi

Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak) kouluttaa asiantuntijoita sosiaali-, terveys-, kirkon ja tulkkauksen aloille. Se osallistuu koulutusalojensa alueelliseen, valtakunnalliseen ja kansainväliseen kehittämiseen mm. hanketoimintansa kautta.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Diakonia-ammattikorkeakoulu (Diak)

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme