Yhteishaku alkaa, Oulun yliopisto lisää aloituspaikkoja useille aloille
Oulun yliopistossa on yhteishaussa 17.3–31.3. haettavana yhteensä 2755 aloituspaikkaa kandidaatti- ja maisteriohjelmiin. Opiskelupaikkoja on tarjolla kaikilla yliopiston koulutusaloilla: luonnontieteet ja matematiikka, teknilliset tieteet ja arkkitehtuuri, tieto- ja viestintäteknologia, lääke- ja terveystieteet, biotieteet, kauppatieteet, humanistiset tieteet ja kasvatustieteet.
Uusia hakukohteita ovat viisivuotinen psykologian tutkinto-ohjelma sekä varhaiskasvatuksen opettajan pätevyyteen johtava monimuotokoulutus.
Oulun yliopistoon uusista opiskelijoista yli puolet valitaan ylioppilastodistuksen arvosanojen perusteella. Todistusvalinnan ulkopuolelle jäävät ainoastaan arkkitehtuuri ja musiikkikasvatus, joissa hakijan soveltuvuutta mitataan jatkossakin soveltuvuuskokeilla.
Yliopiston tavoitteena on, että valituista hakijoista vähintään 70 prosenttia on ensikertalaisia eli ensimmäistä korkeakoulupaikkaansa hakevia.
Todistusvalintojen tulokset julkaistaan viimeistään 31.5.2021, ja ne ovat luettavissa Omassa Opintopolussa.
Erityisesti ICT-opiskelijoita kaivataan, myös avoimen väylän paikkoja lisätty
Oulun yliopistossa aloituspaikkoja eri aloille on lisätty vuodelle 2021 yhteensä 410. Esimerkiksi tietotekniikkaan valitaan 100 hakijaa, tietojenkäsittelyyn 150, elektroniikkaan ja tietoliikenteeseen 85 sekä terveystieteisiin 20 hakijaa.
”Osaajapula ICT-aloilla jatkuu pitkälle tulevaisuuteen, ja yritysten työvoimatarve tukee päätöstä kasvattaa opiskelijoiden määrää”, sanoo dekaani Jukka Riekki tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnasta. ICT-osaajien rekrytointitarve Pohjois-Pohjanmaalla on vuositasolla noin 2000–3000 henkilöä, ja koko maan tarve noin 13 000 Pohjois-Pohjanmaan TE-toimiston arvion mukaan.
Myös avoimessa yliopistossa suoritettujen opintojen perusteella on mahdollista hakea tutkinto-opiskelijaksi Oulun yliopistoon. Tätä valintatapaa kutsutaan avoimen väyläksi. Uusia avoimia väyliä maisteriopintoihin on alkavassa yhteishaussa useilla eri aloilla, kuten tietojenkäsittelytiede, ympäristötekniikka sekä rakennus- ja yhdyskuntatekniikka. Lisäksi avoimen väylän kautta auki olevien paikkojen määrää on lisätty monilla aloilla, esimerkiksi kauppatieteissä ja logopediassa.
Yliopistot järjestävät valintakoetilaisuudet tarkoin turvallisuusjärjestelyin
Yliopistot ovat yhdessä linjanneet, että kevään ja kesän 2021 valintakokeet toteutetaan fyysisinä tilaisuuksina kampuksilla ja muissa valvotuissa tiloissa (uutinen 15.3.2021). Suunnitelma on tehty ottaen huomioon vallitseva pandemiatilanne, ja sen edellyttämät turvajärjestelyt.
Hakijoiden tulee noudattaa valintakokeisiin osallistuessaan voimassa olevia viranomaismääräyksiä ja turvallisuusohjeita, jotka yliopistot ovat yhdessä laatineet kaikille hakijoille.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Oulun yliopiston kehittämispäällikkö Anne Talvio, Anne.Talvio@oulu.fi, p. 0294 484048
Viestintäasiantuntija Kaisu Koivumäki, Oulun yliopisto, puh. 0294 483 225, sähköposti: kaisu.koivumaki@oulu.fi
Linkit
Tietoja julkaisijasta
Oulun yliopisto on monitieteinen, kansainvälisesti toimiva tiedeyliopisto. Tuotamme uutta tietoa ja ratkaisuja kestävämmän tulevaisuuden rakentamiseksi sekä koulutamme osaajia muuttuvaan maailmaan. Tärkeimmissä yliopistovertailuissa Oulun yliopisto sijoittuu kolmen prosentin kärkeen maailman yliopistojen joukossa. Meitä yliopistolaisia on noin 17 000.
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto
Oulun yliopiston opiskelijavalinta on valmistunut1.7.2025 05:51:00 EEST | Tiedote
Oulun yliopiston opiskelijavalinnan tulokset on julkaistu. Syksyllä 2025 yliopiston suomenkielisissä kandidaatti- ja maisteriohjelmissa aloittaa yli 2700 uutta opiskelijaa.
Kemiallinen vakoilija, ksenon, paljastaa esimerkiksi syöpäsolujen jälkiä – Oulussa kehitettiin uusia työkaluja NMR-signaalin tulkintaan30.6.2025 05:02:00 EEST | Tiedote
Ksenonatomi toimii kuin vakoilija, jonka NMR-signaalissa erottuvat ympäristön pienimmätkin muutokset. Oulun yliopiston NMR-tutkimusyksikössä on kehitetty laskennallisteoreettisia työkaluja, jotka avaavat uusia mahdollisuuksia käyttää ksenonkaasua biosensorina.
Susien pääkallot paljastavat susikannan vaihtuneen Fennoskandiassa25.6.2025 05:04:00 EEST | Tiedote
Oulun yliopiston tutkijoiden johtama uusi tutkimus on paljastanut silmiinpistäviä muutoksia Suomen, Norjan ja Ruotsin susien kallon muodossa, mikä heijastaa merkittävää susipopulaation vaihtumista 1900-luvulla.
Euroopan suurin magneettisen resonanssin konferenssi kokoaa lähes 700 tutkijaa Ouluun24.6.2025 07:03:00 EEST | Tiedote
Magneettista resonanssia eri aloilla kemiasta lääketieteeseen soveltavia kansainvälisiä asiantuntijoita kokoontuu Ouluun 6.–10.7.2025 EUROMAR-konferenssiin. Lähes 700 osallistujallaan se on yksi suurimmista Oulussa järjestetyistä kansainvälisistä tieteellisistä kokouksista.
Tutkijat kehittävät älykkäitä bioteknologisia ratkaisuja pohjoisista luonnonvaroista24.6.2025 05:50:00 EEST | Tiedote
Oulun yliopiston johtama uusi tutkimushanke WaVes – Smart Innovative Biotechnology from Arctic Plant-Derived Waxes and NanoBiomaterials keskittyy hyödyntämään arktisista kasveista, kuten pohjoisista marjoista ja kuusen neulasista, saatavia vaha- ja nanobiomateriaaleja korkeaa lisäarvoa tuottavien bioteknologisten sovellusten kehittämisessä. Tavoitteena on edistää kestävää biotaloutta ja luonnonvarojen vastuullista hyödyntämistä erityisesti pohjoisilla alueilla.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme