Jyväskylän yliopisto

Yhteishaku alkaa: Valintakokeet järjestetään kampuksilla

Jaa

Korkeakoulujen kevään toinen yhteishaku on käynnissä 17.3.-31.3.2021. Jyväskylän yliopistossa on tarjolla noin 2700 aloituspaikkaa 124 hakukohteessa kuudessa tiedekunnassa ja Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa.

Uutena ohjelmana Jyväskylässä on tarjolla diplomi-insinöörikoulutus. Siinä tieto- ja ohjelmistotekniikan DI-tutkintoon voi liittää Jyväskylän yliopiston monitieteiset mahdollisuudet taiteista liikuntatieteisiin. Paljon kiinnostusta on herättänyt myös urheilu- ja hyvinvointivalmennuksen opintosuunta liikuntabiologian tutkinto-ohjelmassa.

Kokkolassa uutena käynnistyy valtakunnallinen varhaiskasvatuksen opettajan monimuotokoulutus varhaiskasvatuksen tehtävissä jo toimiville.

Kevään ja kesän valintakokeet järjestetään kampuksilla, ja niissä noudatetaan tarkkoja turvajärjestelyjä. Vaikka koronatilanne pahenisi nykyisestä, valintaperusteisiin ei tehdä muutoksia. Tämä tarkoittaa sitä, että todistuksilla ja kokeilla valittavien opiskelijoiden kiintiöt säilyvät ennallaan.

Valtaosa uusista kandidaatti- ja maisteriopiskelijoista valitaan ylioppilastodistuksen perusteella. Osuus vaihtelee Jyväskylässä hakukohteittain 51–92 % välillä, yksi hakukohde valitsee kaikki opiskelijat todistuksen perusteella. Todistusvalinnan paikoista suurin osa on varattu ensikertalaisille hakijoille, hakukohteesta riippuen 52–100 % paikoista.

Todistusvalinnan ja valintakokeiden ohella yliopistoon voi hakea myös avoimen väylän kautta. Jyväskylän yliopiston tiedekuntiin on tällä hetkellä yhteensä 33 avoimen väylää.

Yliopiston monipuoliseen koulutustarjontaan voi tutustua hakijoille suunnatuilla verkkosivuilla: www.jyu.fi/hae. Hakeminen koulutuksiin tapahtuu Opintopolku.fi-palvelussa keskiviikosta 17.3. alkaen. Hakija voi hakea enintään kuuteen hakukohteeseen. Hakuaika päättyy 31.3.2021 klo 15.00. Todistusvalintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 31.5.2021. Muiden kuin todistusvalintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 9.7.2021.

Lisätietoja

Koulutuspalvelujohtaja Mari Ikonen, puh. 040 805 4678, mari.a.ikonen@jyu.fi

Suunnittelija Maria Kotiranta, puh. 040 805 4926, maria.j.kotiranta@jyu.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Avoimen väylän uudistamisen suositukset tukevat yliopistojen opiskelijavalintojen kehittämistä7.4.2021 08:15:00 EEST | Tiedote

Avoimen väylästä on kehitetty aktiivisesti uskottavaa opiskelijavalintatapaa todistusvalinnan ja valintakokeiden rinnalle. Vaikka työtä valtakunnallisesti koordinoinut Toinen reitti yliopistoon -hanke (TRY) päättyy, tavoitteena on, että yliopistot jatkavat uudistamista. Sen avuksi hanke on laatinut suosituksia avoimen väylän kehittämiseksi. Suosituksia esitellään lähemmin TRY-hankkeen webinaarissa 14.4.2021.

Hubit tarjoavat yhteisöllisyyttä etäopiskeluun Keski-Suomessa6.4.2021 12:00:00 EEST | Tiedote

Meneillään oleva poikkeusaika on osoittanut, että työn tai opintojen ei tarvitse olla välttämättä samalla paikkakunnalla kuin niiden tekijän. HUBITTAAKO?-hanke kehittää Keski-Suomessa ratkaisuja, jotka tukevat kasvukeskuksista kauempana olevien kuntien elinvoimaa. Näiden ratkaisujen, kuten verkko-opetuksen ja yhteisöllisten työtilojen, tarkoituksena on edistää etätyötä ja -opiskelua.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme