Tampereen yliopisto

Yhteishaku ja avoimen väylän haku alkavat: Tampereen yliopisto tarjoaa uudet robotiikan ja energiamurroksen koulutukset

Jaa
Tampereen yliopistossa on tarjolla yli 3 500 opiskelupaikkaa kevään toisessa yhteishaussa ja avoimen väylän haussa. Haettavana on yliopiston suomenkielisiä kandidaatti-, kandidaatti- ja maisteri- sekä maisterikoulutuksia yhteensä 182 hakukohteessa. Yhteishaun kanssa samaan aikaan järjestetään yliopistojen avoimen väylän haku. Molemmat haut alkavat keskiviikkona 15.3.
Kuva: Jonne Renvall/Tampereen yliopisto
Kuva: Jonne Renvall/Tampereen yliopisto

Tampereen yliopistossa voi ensimmäistä kertaa hakea energiamurroksen ja robotiikan koulutuksiin sekä Porissa järjestettävään ohjelmistotekniikan hakukohteeseen tieto- ja sähkötekniikan koulutuksessa. 

Haut alkavat keskiviikkona 15.3. kello 8.00 ja päättyvät keskiviikkona 30.3. kello 15.00. Tampereen yliopistoon haetaan Opintopolku.fi-palvelussa. Todistusvalintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 29.5. Muiden kuin todistusvalintojen tulokset ilmoitetaan hakijoille viimeistään 7.7. Tampereen yliopisto järjestää touko- ja kesäkuun aikana kampuksillaan lähes 30 valintakoetta, joista kuusi järjestetään digitaalisina valintakokeina.

Opintoihin voi hakea monella tapaa

Toisessa yhteishaussa valitaan opiskelijoita pääsääntöisesti todistus- ja valintakoevalinnassa. Tämän lisäksi uusia opiskelijoita valitaan kevään toisessa yhteishaussa maksuttoman näyttöreitin kautta. Jotta näyttöreitillä voi hakea, on hakijan täytynyt suorittaa hakukohteessa vaadittu opintojakso tai MOOC-kurssi tietyin kriteerein. Näyttöreitin kautta on mahdollista hakea elinikäisen oppimisen ja kasvatuksen koulutukseen, matematiikan ja tilastollisen data-analyysin koulutukseen, tietojenkäsittelytieteiden koulutukseen, tietotekniikan koulutukseen sekä yhteiskuntatutkimuksen koulutukseen.

Joihinkin Tampereen yliopiston koulutuksiin voi myös hakea kevään toisessa yhteishaussa, jos hakija on menestynyt lukion tiedekilpailussa. 

Uusina kohteina energiamurroksen ja robotiikan koulutukset

Energiamurroksen koulutuksessa perehdytään laaja-alaisesti eri tekniikan aloihin energiakysymysten näkökulmasta. Koulutus on suunnattu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita hiilineutraalin maailman rakentamisesta tekniikan keinoin.

Lue lisää koulutuksestaSuomen ensimmäinen energiamurroksen koulutusohjelma kouluttaa kestävämmän maailman rakentajia (www.tuni.fi)

Tampereen yliopistossa robotiikkaa on opetettu jo vuosia osana esimerkiksi automaatio- ja konetekniikan, ohjelmistotekniikan, mekatroniikan, tekoälyn ja signaalinkäsittelyn opintoja. Uusi suomenkielinen robotiikan kandi- ja maisteritasoinen koulutusohjelma niputtaa yhteen robotiikan kannalta parhaat palat olemassa olevista opinnoista.

Lue lisää koulutuksestaEnsimmäisiä robotiikan diplomi-insinöörejä aletaan kouluttaa Tampereella (www.tuni.fi)

Hae opiskelijaksi avoimen väylän haussa

Moniin Tampereen yliopiston koulutuksiin voi hakea tutkinto-opiskelijaksi myös avoimen yliopiston opintojen perusteella yliopistojen avoimen väylän haussa.

Haku järjestetään ensimmäistä kertaa yliopistojen yhteisenä hakuna samaan aikaan toisen yhteishaun kanssa. Haussa ovat mukana hakukohteet, joihin voi hakea avoimen yliopiston opintojen perusteella. Poikkeuksena ovat kasvatusalan yhteisvalinnan hakukohteet, jotka ovat mukana korkeakoulujen kevään 2023 toisessa yhteishaussa.

Maisteriohjelmia Tampereella, Porissa ja Seinäjoella

Soveltuvan alemman korkeakoulututkinnon tai ammattikorkeakoulututkinnon suorittaneet voivat hakea suorittamaan ylempiä korkeakoulututkintoja, joita on tarjolla kaikilla Tampereen yliopiston koulutusaloilla. Tampereen lisäksi maisteriohjelmia on tarjolla myös Porin ja Seinäjoen toimipisteissä. Maisteriohjelmiin haetaan toisessa yhteishaussa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja hakijoille hakemisesta ja valintakokeista antaa Tampereen yliopiston hakijapalvelut:
hakijapalvelut.tau@tuni.fi, 0294 520 400 (ma-pe klo 12-14)

palvelupäällikkö Meeri Oikemus, 040 849 0594, meeri.oikemus@tuni.fi

Kuvat

Kuva: Jonne Renvall/Tampereen yliopisto
Kuva: Jonne Renvall/Tampereen yliopisto
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Tampereen yliopisto
Tampereen yliopisto
Kalevantie 4
33014 TAMPEREEN YLIOPISTO

p. 0294 5211https://www.tuni.fi

Tampereen yliopisto kytkee yhteen tekniikan, terveyden ja yhteiskunnan tutkimuksen ja koulutuksen. Teemme kumppaniemme kanssa yhteistyötä, joka perustuu vahvuusalueillemme sekä uudenlaisille tieteenalojen yhdistelmille ja niiden soveltamisosaamiselle. Luomme ratkaisuja ilmastonmuutokseen, luontoympäristön turvaamiseen sekä yhteiskuntien hyvinvoinnin ja kestävyyden rakentamiseen. Yliopistossa on 21 000 opiskelijaa ja henkilöstöä lähes 4 000.
Rakennamme yhdessä kestävää maailmaa. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen yliopisto

Väitös: Yhteiskuntaluokittain eriytyvät elämäntyylit myös periytyvät Suomessa5.6.2023 16:07:03 EEST | Tiedote

Väitöstutkimuksessaan Jarmo Kallunki osoittaa yhteiskuntaluokkien mukaisten elämäntyylien periytyvän Suomessa. Aiempi tutkimus on osoittanut, että suomalaisten elämäntyylit eriytyvät yhteiskunnallisen aseman perusteella, mutta Kallunkin mukaan nämä elämäntyylit myös siirtyvät vanhemmilta heidän lapsilleen. Väitöstutkimus laajentaa näkökulmaa yhteiskunnallisten jakojen ja eriarvoisuuksien ylisukupolvisen jatkuvuuden tutkimukseen Suomessa.

Innovatiivinen mobiilisovellus kehittää kaupunkiseutujen pyöräilyä5.6.2023 13:38:06 EEST | Tiedote

Barcelonan yliopiston ympäristötieteiden ja -teknologian instituutin (ICTA-UAB) johtama kansainvälinen tutkijaryhmä julkaisi hiljattain uraauurtavan BiciZen-mobiilisovelluksen sekä iOS- että Android-käyttöjärjestelmälle. Sovelluksen tarkoituksena on edistää kaupunkiseutujen pyöräiltävyyttä ihmisten pyöräilykokemusten kautta. Sovellus kehitettiin viiden yliopiston tutkimusyhteistyönä. Barcelonan ja Tampereen yliopistojen lisäksi projektiin osallistuivat yliopistot Twentestä, Aveirosta ja Dublinista.

Digitaalisesta kaksosesta apuväline yksilölliseen ja ennaltaehkäisevään akuutin myeloidisen leukemian lääkehoitoon2.6.2023 11:33:29 EEST | Tiedote

Tampereen yliopiston professorit Olli Yli-Harja ja Frank Emmert-Streib työskentelevät tutkimushankkeessa, jonka tavoitteena on luoda ensimmäinen akuutin myeloidisen leukemian digitaalinen kaksonen (engl. Acute Myeloid Leukaemia Digital Twin, lyhennettynä AML-DT). Kyseessä on potilaan sairauden virtuaalinen ja yksilöllinen mallinnos, jonka avulla potilaat ja heidän lääkärinsä voivat yhdessä selvittää hoitomahdollisuuksia. Hankkeen löydöksiä voi olla tulevaisuudessa mahdollista hyödyntää muiden sairauksien hoidossa ja yleisterveyden ylläpitämisessä sekä monilla eri sovellusaloilla, kuten tuotantotekniikassa ja ilmastontutkimuksessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme