Tampereen yliopisto

Yhteishaku: Tampereen yliopisto oli jälleen suosittu hakukohde

Jaa

Korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa Tampereen yliopistoon haki yhteensä lähes 29 000 hakijaa. Opiskelupaikkoja on tarjolla yli 3 300.

Kuva: Rami Hanafi
Kuva: Rami Hanafi

Kevään toisessa yhteishaussa Tampereen yliopistoon jätettiin yhteensä 28 881 hakemusta (2021: 32 281). Ensisijaisia hakemuksia Tampereen yliopistoon oli 11 188 (2021: 12 879). Tampereella haettavana oli suomenkielisiä kandidaatti-, kandidaatti- ja maisteri- sekä maisterikoulutuksia.

Suosituimpia hakukohteita kandidaatti- sekä kandidaatti- ja maisterikoulutuksissa olivat ensisijaisten hakemusmäärien perusteella aikaisempien vuosien tapaan lääketieteen lisensiaatin (1 379), kauppatieteiden (1 333) ja psykologian (885) koulutukset. Tämän lisäksi luokanopettajan, hallintotieteiden ja yhteiskuntatutkimuksen koulutukset kiinnostivat laajasti.

Maisterihaussa ensisijaisten hakemusten määrän perusteella suosituin hakukohde oli johtamisen ja tietotekniikan DI-ohjelma Porissa (146). Tämän lisäksi suosittuja hakukohteita olivat sosiaalityön maisteriohjelma, yrityksen johtamisen opintosuunta ja vastuullisen liiketoiminnan opintosuunta kauppatieteiden maisteriohjelmassa sekä rakennustekniikan DI-ohjelma.

– Uudistuva ja monialainen Tampereen yliopisto on jälleen hakijamäärien kärkisijoilla. Tampereen vetovoima ilahduttaa. Meillä on hyvä opiskella, kansainvälistyä, verkostoitua ja kiinnittyä työelämään. Tarjoamme mahdollisuuksia moneen, Tampereen yliopiston rehtori Mari Walls sanoo.

Opiskelijavalintaprosessin eteneminen 

Korkeakoulujen kevään toisessa yhteishaussa osa opiskelijoista valitaan ylioppilastutkintotodistuksen perusteella. Todistusvalinnassa opiskelupaikan saaneet saavat tiedon Opintopolku.fi-palvelussa pääsääntöisesti ennen kunkin hakukohteen valintakoetta, mutta viimeistään 30.5. Tampereen yliopisto järjestää kampuksillaan lähes 30 valintakoetta touko-kesäkuun aikana.

Maisterihaussa valitaan soveltuvan korkeakoulututkinnon suorittaneet opiskelijat suoraan ylempään korkeakoulututkintoon. Maisterihaussa valinta perustuu pääsääntöisesti hakijan toimittamiin hakudokumentteihin. 

Muut kuin todistusvalinnan tulokset julkaistaan viimeistään 8.7. Opintopolku.fi-palvelussa.

Lisätietoja hakijoille valinnan etenemisestä ja valintakokeista antaa yliopiston hakijapalvelut:
hakijapalvelut.tau@tuni.fi, 0294 520 400 (ma-pe klo 12-14)

Lisätietoa Tampereen yliopiston valintakokeista:
www.tuni.fi/fi/tule-opiskelemaan/yhteishaku/valintakokeet

Lisätietoa hakijamääristä, opetushallinnon tilastopalvelu Vipunen (https://www.vipunen.fi)

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:
Opiskelija- ja hakijapalvelut, palvelupäällikkö Meeri Oikemus, 040 849 0594, meeri.oikemus@tuni.fi

Kuvat

Kuva: Rami Hanafi
Kuva: Rami Hanafi
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Tampereen yliopisto
Tampereen yliopisto
Kalevantie 4
33014 TAMPEREEN YLIOPISTO

p. 0294 5211https://www.tuni.fi

Tampereen yliopisto kytkee yhteen tekniikan, terveyden ja yhteiskunnan tutkimuksen ja koulutuksen. Teemme kumppaniemme kanssa yhteistyötä, joka perustuu vahvuusalueillemme sekä uudenlaisille tieteenalojen yhdistelmille ja niiden soveltamisosaamiselle. Luomme ratkaisuja ilmastonmuutokseen, luontoympäristön turvaamiseen sekä yhteiskuntien hyvinvoinnin ja kestävyyden rakentamiseen. Yliopistossa on 21 000 opiskelijaa ja henkilöstöä lähes 4 000.
Rakennamme yhdessä kestävää maailmaa. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tampereen yliopisto

Väitös: Kauppayritykset tarvitsevat uusia liiketoimintamalleja markkinoiden muutoksessa19.5.2022 12:10:05 EEST | Tiedote

Kriisit kuten COVID-19-pandemia ja Ukrainan sota ovat nostaneet kaupan alan yritykset uutisvirran keskiöön. Poikkeusolot siirtävät kauppayritysten huomiota pitkänjänteisestä kehittämisestä nopeaan reagointiin. Toimiala käy samalla läpi historiallista murrosta, transformaatiota, jossa muutoksen kohteina ovat kaupankäynnin muodot, tavat ja toimijoiden roolit. KTM Harri Hokkasen väitöstutkimus osoittaa kauppayritysten valintojen vaikuttavan merkittävästi siihen, millaisena kauppa tulevaisuudessa näyttäytyy ja miten se organisoituu.

Väitös: Yhdenvertaiseen arviointiin vielä matkaa Suomi toisena kielenä ja kirjallisuus -oppimäärässä19.5.2022 10:19:07 EEST | Tiedote

Opettajilla on moninaisia käsityksiä Suomi toisena kielenä ja kirjallisuus -oppiaineen arvioinnista. Opettajat kaipaavat oppiaineen arviointiin liittyvien käsitteiden ja määritelmien yksityiskohtaista avaamista siten, että kaikille opettajille muodostuisi yhteinen käsitys arvioinnin perusteista. KM Helena Vesaranta tutki väitöskirjassaan Suomi toisena kielenä ja kirjallisuus -oppimäärän arviointia opettajan työn kontekstissa.

Sitkeät myytit vesihuollon kehittämisen tiellä18.5.2022 08:52:53 EEST | Tiedote

Koronapandemia ja Ukrainassa riehuva sota muistuttavat kouriintuntuvasti, kuinka korvaamatonta vesihuolto on ihmisten ja yhdyskuntien hyvinvoinnille. Esimerkiksi ilmastonmuutos korostaa vesihuollon merkitystä myös Suomessa, jossa se on totuttu ottamaan itsestäänselvyytenä. Tampereen yliopiston tutkijoiden tuore Vesihuollon myytit -teos avaa kotimaan vesihuoltoon liittyviä uskomuksia ja niiden todenperäisyyttä. Tervetuloa mukaan teoksen julkistustilaisuuteen 3.6.2022 kello 9!

Väitös: Digitalisaatio voi sekä tukea että haitata ammatillista kehittymistä17.5.2022 15:00:07 EEST | Tiedote

Ymmärrys digitalisaation roolista työntekijän ammatillisessa kehittymisessä edellyttää moniulotteista tarkastelua, jossa huomioidaan työpaikan oppimismahdollisuuksien sekä työntekijän ammatillisen identiteetin ja toimijuuden välinen vuorovaikutteinen suhde. Anna Wallin tarkastelee väitöskirjassaan eläytymismenetelmää laadullisena aineistonkeruumenetelmänä ja havainnollistaa menetelmän käyttöä digitalisaation ja ammatillisen kehittymisen välisen suhteen tarkastelussa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme