Jyväskylän yliopistoJyväskylän yliopistoJyväskylän yliopistoJyväskylän yliopisto

Yhteishaun kautta opiskelijaksi Kokkolan yliopistokeskus Chydeniukseen

Jaa

Syksyn korkeakouluhaussa on tarjolla myös Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen koulutusohjelmia. Haku kaikkiin koulutuksiin on auki 1.–15.9.2021 Opintopolku-palvelussa. Koulutukset alkavat keväällä 2022.

Hae syksyn hauissa yliopistokeskuksen koulutuksiin
Hae syksyn hauissa yliopistokeskuksen koulutuksiin

Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen koulutusohjelmiin on juuri nyt mahdollista hakea syksyn yhteishaussa ja erillishaussa. Haettavina on tietotekniikkaa sekä luokanopettajien ja varhaiskasvatuksen opettajien koulutuksia. Yliopistokeskus on erikoistunut aikuisille suunnattuun tutkinto-, jatko- ja täydennyskoulutukseen sekä avoimeen yliopisto-opetukseen.

Haku tapahtuu Opintopolussa

Haettavina yhteishaussa ovat tietotekniikan maisteriohjelma ja luokanopettajien kandidaatti- ja maisteriohjelma. Lisäksi erillishaun kautta on tarjolla varhaiskasvatuksen opettajien koulutus.

Sekä yhteishaku että erillishaku ovat auki Opintopolku-palvelussa 1.–15.9.2021. Koulutukset alkavat keväällä 2022.

Syksyn yhteishaussa voi hakea enintään kuuteen hakukohteeseen, jotka hakija asettaa hakulomakkeella mieluisuusjärjestykseen. Hakijalle voidaan tarjota pääasiassa vain yhtä opiskelupaikkaa. Hän voi ottaa vastaan vain yhden opiskelupaikan samana lukukautena alkavasta tutkintoon johtavasta koulutuksesta.

Yliopistokeskuksessa on alkusyksynä riittänyt haettavaa: viime viikolla sulkeutui haku erillisiin erityisopettajan opintoihin.

Tietotekniikan opinnoissa pitkät etäopiskelun perinteet

Tietotekniikan maisteriohjelmaa järjestetään Ohjelmisto- ja tietoliikennetekniikan opintosuunnassa sisältäen Sensoriverkkojen temaattisen moduulin. Filosofian maisterin tutkinnon opiskelijoille myöntää Jyväskylän yliopisto. Koulutus kestää pohjakoulutuksesta riippuen noin 3 vuotta.

Tietotekniikan opinnot on Kokkolassa suunniteltu siten, että opiskelu on mahdollista täysin etänä ja työn ohessa. Tästä joustavasta mallista on vankka kokemus jo vuosien ajalta.

Hakijoilta ei vaadita mitään tiettyä pohjakoulutusta, mutta it-alan yliopisto-opintoja täytyy olla suoritettuna jonkin verran.

Suomessa ainutlaatuinen luokanopettajakoulutus

Hanki luokanopettajan pätevyys, tule opiskelemaan Kokkolaan! Syksyn yhteishaussa suosittuun luokanopettajakoulutukseen valitaan taas 45 uutta opiskelijaa. Opinnot alkavat Kokkolassa arkipäivisin toteutuvana kokopäiväopiskeluna 11.1.2022.

Tällaista luokanopettajien aikuiskoulutusta ei ole muualla tarjolla: Luokanopettajien kandidaatti- ja maisteriohjelmamme on luonteeltaan tiivis, joustava, yhteistoiminnallinen ja monipuolinen. Opiskelijat tulevat usein erilaisista opetus- ja kasvatusalan tehtävistä, avoimen väylän kautta tai alanvaihtajana. Luokanopettajakoulutuksemme on suunnattu niille, joilla on ennestään suoritettuna vähintään 80 opintopisteen edestä yliopisto-opintoja. Kokemusta opettajantyöstä ei hakijoilta vaadita.

Monimuotokoulutuksella varhaiskasvatuksen tehtäviin

Varhaiskasvatuksen opettajan kelpoisuuden antavat opinnot ovat haettavissa erillishaussa, samaan aikaan yhteishaun kanssa eli 1.–15.9.2021. Älä siis hämmenny, jos et näe varhaiskasvatuksen hakukohdetta Opintopolun syksyn yhteishakua koskevilla sivuilla! Erillishakukin tapahtuu silti Opintopolussa.

Koulutuksen laajuus on 75 opintopistettä, ja se opiskellaan noin 1,5 vuoden kuluessa monimuotokoulutuksena. Kokonaisuuteen sisältyvät esiopetukseen ja varhaiskasvatuksen ammatillisia valmiuksia antavat opinnot (60 op) sekä kaksi harjoittelua (yhteensä 15 op). Opinnot on tarkoitettu hakijoille, jotka ovat suorittaneet kasvatustieteen kandidaatin ja/tai maisterin tutkinnon. Koulutus alkaa tammikuussa 2022.

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

suunnittelija Maria Kotiranta, Jyväskylän yliopiston hakijapalvelut, p. 040 805 4926, maria.kotiranta@jyu.fi
www.jyu.fi/hae

Kuvat

Hae syksyn hauissa yliopistokeskuksen koulutuksiin
Hae syksyn hauissa yliopistokeskuksen koulutuksiin
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Kokkolan yliopistokeskus Chydenius on monitieteinen, Jyväskylän, Oulun ja Vaasan yliopistojen muodostama yliopistokeskus, jonka toimintaa koordinoi Jyväskylän yliopisto. Kokkolan yliopistokeskus Chydenius on aikuisille suunnatun yliopistollisen opetuksen ja oppimisen edelläkävijä sekä kansainvälisesti ja alueellisesti verkottunut tutkimuskumppani.
www.chydenius.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme