Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

Yhteishaussa VAMKin terveydenhoitajan, oikeushallinnon tradenomin ja sosionomin tutkinnot kiinnostivat eniten

Jaa
Kevään toinen yhteishaku suomenkielisiin AMK- ja YAMK-koulutusohjelmiin on päättynyt tänään 30.3.2023 klo 15. VAMKin osalta hakijoiden kokonaismäärä kasvoi viime vuoteen verrattuna. Myös ensisijaisten hakijoiden määrä nousi selvästi edellisvuodesta.
Kuva: VAMK kuvapankki/ Kasper Dalkarl
Kuva: VAMK kuvapankki/ Kasper Dalkarl

Vaasan ammattikorkeakoulussa tarjolla oli yhteensä 695 aloituspaikkaa ja 14 AMK-tutkinto-ohjelmaa sekä neljä YAMK-tutkinto-ohjelmaa. Yhteishaussa VAMK sai yhteensä 3 588 hakemusta.

Alustavien tietojen mukaan valtakunnallisesti yhteishaussa oli yhteensä 142 000 hakijaa kaikkien suomalaisten korkeakoulujen AMK- ja YAMK-koulutusohjelmiin.

Verkko- ja monimuoto-opinnot kiinnostavat hakijoita

AMK-tutkintojen verkko- ja monimuotototeutukset kiinnostivat hakijoita eniten. Verkossa toteutettavan oikeushallinnon tradenomitutkinnon suosio jatkui viime vuoden kaltaisesti. Oikeushallinnon toteutus olikin sekä liiketalouden että koko VAMKin vetovoimaisin tutkinto-ohjelma.

Insinööriopinnoista energia- ja ympäristötekniikan sekä konetekniikan monimuoto-opinnot houkuttelivat eniten. Energia- ja ympäristötekniikan koulutusohjelma oli näistä selvästi vetovoimaisin. Päivätoteutuksista suosituin oli tietotekniikan koulutusohjelma. Ylemmistä AMK-tutkinnoista selvästi vetovoimaisin oli verkossa toteutettava tekniikan alan digitalisaation kehittäminen ja johtaminen.

”On mukava huomata, että joustavat toteutusmuotomme kiinnostavat hakijoita. Verkko- ja monimuotototeutuksiin liittyvää oppijakeskeistä, monimuotoista pedagogiikkaa ja vahvaa työelämäyhteyttä on myös innostavaa kehittää opettajatiimeissä, opiskelijoidemme palautetta herkästi kuunnellen”, kommentoi Sanna Eronen, koulutusjohtaja, VAMK.

Terveydenhoitaja- ja sosionomiopinnot kiinnostavat sotealalla

Sosiaali- ja terveysalalla erityisen vetovoimaisia olivat sosionomiopinnot sekä joka toinen vuosi tarjottavat terveydenhoitajaopinnot. Molemmat koulutukset toteutetaan perinteisellä lähiopetuksella Palosaaren kampuksella.

”Päivätoteutuksilla on tarjonnassamme edelleen paikkansa. Niihinkin on hyvä tuoda joustavia elementtejä ja saavutettavuutta”, pohtii Eronen lähiopetuksen vetovoimaan liittyen.

Myös sosiaali- ja terveysalan kehittämisen ja johtamisen ylempi AMK-tutkinto kiinnosti hakijoita. Koulutus toteutetaan monimuotototeutuksena.

Opinnot alkavat elokuussa 2023

AMK-tutkintojen valintakokeet järjestetään keväällä 29.5. – 2.6.2023 välisenä aikana. Valintakoetilaisuudet ja suorituspaikat ilmoitetaan Opintopolun hakulomakkeella. Lisätietoja osoitteessa ammattikorkeakouluun.fi. YAMK-koulutuksissa valintatapa on pääsääntöisesti valintahaastatteluvideo.

Kevään 2023 II yhteishaun valinnat julkaistaan viimeistään 7.7.2023. Opiskelupaikka on otettava vastaan viimeistään 14.7.2023 klo 15.00. Varasijoilta hyväksyminen päättyy 1.8.2023 klo 15.00.
Opinnot alkavat elokuussa 2023.

Koulutusjohtaja Eronen toivottaa kaikille hakijoille onnea pääsykokeisiin. ”Iloitsemme ihan jokaisesta hakijasta ja mahdollisesta uudesta opiskelijastamme. Toivottavasti näemme syksyllä”, Eronen toteaa lopuksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kuva: VAMK kuvapankki/ Kasper Dalkarl
Kuva: VAMK kuvapankki/ Kasper Dalkarl
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Wolffintie 30
65200 VAASA

0207 663 300, info@vamk.fihttp://www.vamk.fi

Vaasan ammattikorkeakoulusta valmistuu kansainvälisiä ja asiantuntevia insinöörejä, tradenomeja, sairaanhoitajia, terveydenhoitajia ja sosionomeja. Työelämälähtöiset opintomme ja elinvoimainen Vaasan seutu varmistavat erinomaiset työllistymisen mahdollisuudet. Opiskelijoita on noin 3250 ja henkilöstöä 200. VAMK painottaa koulutuksessaan energiatehokasta tekniikkaa, vientiteollisuuden liiketoimintaosaamista ja moderneja sosiaali- ja terveyspalveluja. Teemme tiivistä yhteistyötä alueen korkeakoulujen sekä seudun energiateknologian keskittymän kanssa, joka on Pohjoismaiden merkittävin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme