Rinnekodit

Yhteisöllisyys asiakkaidemme voimavarana - Rinnekoti avaa uutta Poriin

Jaa
Rinnekoti avaa Poriin uuden asumisen tuen palveluja tarjoavan yksikön Saarnin, josta tulee koti viidelletoista vammaiselle ja eri tavoin vammautuneille henkilöille. Saarnissa tarjotaan myös lyhytaikaista asumisen tuen palvelua, joka mahdollistaa esimerkiksi omaishoitajien vapaiden toteutumisen. Yksikössä panostetaan erityisesti yhteisölliseen toimintaan ja asiakkaiden kommunikoinnin tukemiseen. Saarni valmistuu loppuvuodesta 2021.

Ideat syntyvät asukaskokouksissa

Saarnissa on viihtyisät yhteiset tilat, joissa järjestämme säännölliset asukaskokoukset ja suunnittelemme yhteisöllistä toimintaa. ”Yhteisöllisyys on monelle asiakkaallemme tärkeä voimavara. Yksikkömme yhteisissä tiloissa voimme kokoontua leffailtaan ja järjestää teemajuhlia. Meillä on mahdollista myös osallistua alueen eri tapahtumiin ja käydä retkillä”, kertoo palvelualuejohtaja Essi Rasehorn.

Esteettömyys on ollut Saarin suunnittelun lähtökohta ja se on huomioitu myös suojaisalla piha-alueella. Piha-alueella kulkee päällystetty polku, jossa voi ulkoilla turvallisesti esimerkiksi sähköpyörätuolilla. ”Piha-alueella on myös viihtyisä oleskelupaikka, jossa on mukava järjestää yhteisiä tapahtumia tai vaikka kutsua omat läheiset viettämään grillijuhlia”, Rasehorn jatkaa.

Oikeus tulla kuulluksi ja vaikuttaa

Saarnissa työskentelee moniammatillinen tiimi, jossa on mm. lähihoitajia, sosionomeja sekä sairaanhoitaja. Koulutamme henkilökuntaa työssä tarvittaviin tärkeisiin asioihin liittyen säännöllisesti. ”Viime vuosina olemme panostaneet vuorovaikutus- ja kommunikaatio-osaamiseen. Tämä osaaminen on myös tärkeää Saarnin asiakkaiden kanssa”, kertoo Rasehorn.

”Asiakkaillamme on oikeus tulla kuulluksi ja heillä tulee olla mahdollisuus vaikuttaa omiin asioihinsa, heidän yksilölliset tarpeensa huomioiden. Asiakkaidemme arjessa voi olla monenlaisia kommunikaation apuvälineitä ja tarvittaessa käytämme myös esimerkiksi puhetta tukevia tukiviittomia, selkokieltä, sosiaalisia tarinoita sekä kuvia ja esineitä kommunikaation tukena”, jatkaa Rasehorn.

Saarnin myötä Rinnekodin palveluvalikoima laajenee

Rinnekoti on osa Diakonissalaitosta ja yhteiskunnallinen ja arvopohjainen toimija. Henkilökuntamme työtä ohjaavat yhteiset arvomme, joita ovat lähimmäisyys, asiantuntijuus ja hyvä elämä. Rinnekoti on tullut tunnetuksi erityisesti kehitysvammaisten ja autismikirjoin asiakkaille tuottamistaan laadukkaista palveluista.

Saarnin asiakaskunta koostuu vammaisista ja eri tavoin vammautuneista henkilöistä, jotka tarvitsevat monipuolista tukea arkeensa elämän eri osa-alueilla. Diakonissalaitokseen kuuluva Caritas Palvelut Oy tarjoaa vastaavia vammaispalveluja Oulussa ja Rovaniemellä.

Rinnekodin asiakkaaksi Saarniin ympärivuorokautisen palveluasumiseen tullaan oman kotikaupungin myöntämän ostopalvelusopimuksen mukaisesti tai itsemaksavana asiakkaana. Lyhytaikaiseen asumispalveluun, esimerkiksi omaishoidon vapaiden ajaksi, tullaan joko kotikaupungin myöntämän ostopalvelusopimuksen mukaisesti tai itsemaksavana asiakkaana.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Taina Rönnqvist
viestintäpäällikkö
taina.ronnqvist@rinnekoti.fi
044 762 1992

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Rinnekodit on kaupungistuvan Suomen erityispalvelujen tuottaja. Rinnekodit tarjoavat vaikuttavia sote-palveluja ikääntyneille, kehitysvammaisille, eri tavoin vammautuneille, riippuvuushäiriöisille ja asunnottomille henkilöille, lapsille ja nuorille sekä muille erityistä tukea tarvitseville ihmisille. Rinnekodit on myös merkityksellinen työpaikka noin 2 600:lle sote-alan ammattilaiselle, jotka tekevät työtä ammattitaidolla ja sydän mukana. Rinnekodit on osa Diakonissalaitoksen yhteiskunnallista säätiökonsernia. Rinnekodit – Elämän poluilla. Lue lisää: www.rinnekodit.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Rinnekodit

Polkumme yhdistyivät – olemme nyt Rinnekodit1.2.2023 08:59:55 EET | Tiedote

Diakonissalaitoksen sote-palvelut, säätiöön kuuluva Rinnekoti, Diakonissalaitoksen Hoiva Oy ja Caritas Palvelut Oy, alkavat käyttää 1.2. alkaen valtakunnallisesti yhteistä markkinointinimeä Rinnekodit. Nimeen Rinnekodit päädyttiin huolellisen brändiselvityksen jälkeen. Rinnekodit tarjoavat kattavia sote-palveluja ikääntyneille, kehitysvammaisille, eri tavoin vammautuneille, riippuvuushäiriöisille ja asunnottomille henkilöille, lapsille ja nuorille sekä muille erityistä tukea tarvitseville ihmisille. Myös Diakonissalaitoksen lasten ja nuorten palvelut tuotetaan jatkossa Rinnekodit markkinointinimen alla. Rinnekotien toimipisteitä on tällä hetkellä 20 paikkakunnalla, 13 hyvinvointialueella ja palvelujen piirissä on noin 4 500 asiakasta.

Uusi tilapäishoito avautuu Turun alueen erityislapsiperheiden jaksamisen tueksi13.1.2022 12:59:31 EET | Tiedote

Diakonissalaitokseen kuuluvan Rinnekodin lapsi- ja perhepalvelujen uudet pienryhmäkodit Turussa ovat valmistumassa ja toiminta käynnistyy alkuvuodesta 2022. Rinnekoti avaa kolme uutta yksikköä, jotka tarjoavat uudenlaista palvelua Turun alueen kehitysvammaisille ja autismikirjon lapsille ja nuorille. Pienryhmäkoti Nanna ja Knut tarjoavat ympärivuorokautista, pitkäaikaista asumispalvelua. Juniori-Frida puolestaan tarjoaa tilapäishoitoa erityislapsiperheiden tarpeiden mukaisesti. Tilapäishoito on tärkeä palvelu erityislapsiperheille esimerkiksi omaishoidon vapaiden aikana.

Anna olla viimeinen kerta -kappale syntyi kehitysvammaisten oikeuksien viikolla kiusaamista vastaan31.12.2021 10:00:05 EET | Tiedote

Kehitysvammaisten ihmisten oikeuksien viikkoa vietettiin 1.-7. joulukuuta 2021. Viikon teemana oli “oikeus elää ilman kiusaamista”. Rinnekodilla järjestettiin teemaviikon aikana biisipajoja, joissa asiakkaat pääsivät tekemään kiusaamisen vastaista biisiä artisti Mercedes apunaan. Uuden vuoden kunniaksi biisi musiikkivideoineen on nyt julkaistu ja biisin tekijöiden sanoma on selvä: kaikki kiusaaminen on väärin ja sen on loputtava!

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme