Jyväskylän yliopisto

Yhteistyöllä rahoitusta urheiluseuratoiminnan kehittämiseen

Jaa

Jyväskylän yliopiston liikuntatieteellisen tiedekunnan, Salibandyliiton ja Keski-Suomen Liikunnan yhteinen sparraus tuotti viidelle urheiluseuralle yhteensä 66 000 euroa opetus- ja kulttuuriministeriön veikkausvoittovaroista myöntämästä seuratoiminnankehittämistuesta. Tämän vuoden rahoituksella edistetään ministeriön strategista tavoitetta liikunnan aktiivisesta ja osallistavasta kansalaistoiminnasta, jossa painopisteenä ovat erityisesti lapset ja nuoret.

Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää seuratukea mm. edistämään lasten ja nuorten harrastamista. Kuva: Jesse Liimatainen.
Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää seuratukea mm. edistämään lasten ja nuorten harrastamista. Kuva: Jesse Liimatainen.

Myönnetyllä seuratuella edistetään mm. matalan harrastuskynnyksen toimintaa lasten ja nuorten liikunnassa, testataan innovatiivisia toimintamalleja sekä kehitetään seurojen toiminnan laatua, yhteisöllisyyttä ja tuetaan vapaaehtoistoimintaa. Seuratukihakemuksia tehtiin liikuntatieteellisen tiedekunnan järjestämällä kurssilla.

- Kurssin toteutuminen, toteutus ja lopputulos ovat konkreettisia esimerkkejä siitä, mitä akateemisen maailman lähentyminen työelämän kanssa tarkoittaa ja tällaiset onnistumiset luovat uudenlaista jatkuvuutta sekä pohjaa uusille vastaaville ideoille. Olen myös äärimmäisen iloinen siitä, että Suomen Salibandyliitto rohkeasti ja ennakkoluulottomasti tarttui tähän mahdollisuuteen, yhteistyön ideoija Jyväskylän yliopistosta valmistunut liikunnan yhteiskuntatieteiden alumni ja Salibandyliiton hallituksen jäsen Juuso Laamanen sanoo.

Kaikki seurat, joiden kanssa yhteistyötä tehtiin, saivat seuratukea. Opiskelijoiden kanssa tukea yhdessä hakivat Jyvässeudun Kiekko (Jyväskylä), Grani Tennis (Kauniainen), Pelicans Salibandy (Lahti), Vihdin Salisudet (Vihti) ja Seinäjoen Peliveljet (Seinäjoki).

- Liikuntatieteellisen tiedekunnan, Salibandyliiton ja Keski-Suomen Liikunnan yhteistyön tavoitteena oli hyödyttää opiskelijoita ja seuroja antamalla opiskelijoille konkreettisia kokemuksia urheiluseuratyöstä ja seuroille lisäresurssia arkityöhön, toteaa Salibandyliiton kehityspäällikkö Mervi Kilpikoski, joka toimi Keski-Suomen Liikunnan seurakehittäjä Laura Härkösen kanssa opiskelijoiden sparraaja-asiantuntijoina hakemusten laatimisessa.

Seurat ovat lisääntyvässä määrin työnantajatahoja, jotka tarjoavat työpaikkoja liikunnan ammattilaisille. Tämä yhteistyö antaa opiskelijoille kokemuksia seuratyöstä ja antaa kuvan mahdollisesta tulevaisuuden työurasta urheiluseuratoiminnassa.

- Opinnoissa saavutetun tiedon hyödyntämistä käytännön työelämän hankkeissa on erittäin tärkeää, toteaa yhteistyöhanketta koordinoinut yliopistotutkija Anna-Katriina Salmikangas.

Yhteistyöhön osallistuneet seurat sekä opiskelijat olivat tyytyväisiä kokemuksiinsa.

- Pääsin projektin myötä näkemään, millainen prosessi seuratukihakemuksen työstäminen on ja sain näkökulmia seuratoiminnan kehittämiseen, toteaa opiskelija Tino Kohonen.

Hyvin onnistunut yhteistyö jatkuu myös syksyllä 2019, jolloin liikunnan yhteiskuntatieteiden opiskelijat ja urheiluseurat työstävät uusia seuratoiminnan tukemiseen tähtääviä hankkeita.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Anna-Katriina Salmikangas, yliopistotutkija, Jyväskylän yliopisto, 0408053970, anna-katriina.salmikangas@jyu.fi
Mervi Kilpikoski, kehityspäällikkö, Salibandyliitto, 0400 529 008, mervi.kilpikoski@salibandy.fi
Laura Härkönen, seurakehittäjä, Keski-Suomen Liikunta, 050 339 0459, laura.harkonen@kesli.fi
Tiedottaja Martta Walker, JYU, 040 8054717, martta.a.walker@jyu.fi

Kuvat

Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää seuratukea mm. edistämään lasten ja nuorten harrastamista. Kuva: Jesse Liimatainen.
Opetus- ja kulttuuriministeriö myöntää seuratukea mm. edistämään lasten ja nuorten harrastamista. Kuva: Jesse Liimatainen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Jyväskylän keskustassa sijaitsevan yliopiston kauniilla puistokampuksella sykkii monitieteinen ja moderni tiedeyliopisto – ihmisläheinen ja dynaaminen yhteisö, jonka 2500 asiantuntijaa ja 15 000 opiskelijaa etsivät ja löytävät vastauksia huomisen kysymyksiin. Jyväskylän yliopisto on ollut tulevaisuuden palveluksessa jo vuodesta 1863, jolloin suomenkielinen opettajankoulutus sai alkunsa täältä. Voimanlähteenämme on moniarvoinen vuoropuhelu tutkimuksen, koulutuksen ja yhteiskunnan välillä. Vaalimme tutkimuksen ja koulutuksen tasapainoa sekä ajattelun avoimuutta – sytytämme taidon, tiedon ja intohimon elää viisaasti ihmiskunnan parhaaksi. www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Väitös 24.5.2019: Unkarin kansakuntaa rakennettiin sisäisten ja ulkoisten uhkakuvien varaan16.5.2019 08:00:00 EESTTiedote

Unkarin hallitus korostaa politiikassaan kansakunnan sisäisiä vihollisia ja ulkoisia uhkakuvia. Historiantutkimus osoittaa, että näin on Unkarin politiikassa menetelty ennenkin: sata vuotta sitten vallankumousten kolhiman maan parlamentissa kansakunnan koettelemukset olivat erottamaton osa poliittista keskustelua. Tuolloin hallitus käytti vallankumousten traumaattista muistoa osoittaakseen, että oppositio ei edustanut todellista unkarilaisuutta ja ollut siksi kelvollinen osallistumaan politiikkaan.

Osaamista Kokkolasta Singaporeen15.5.2019 14:42:57 EESTTiedote

Kuluvalla viikolla Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksessa kouluttautuu ryhmä singaporelaisia fysioterapeutteja ja liikunnanohjaajia. Singaporelaiset koulutetaan toimintakyvyn ja kuntotason arvioinnin tekemiseen mittauslaitteiden avulla sekä voimaharjoittelun toteuttamiseen senioreille. Ryhmä on jo kuudes, joka kouluttautuu GymTonic -kehittämishankkeessa. Hankkeessa viedään kokkolalaista teknologiaa ja osaamista noin 25 singaporelaiseen vanhustenkeskukseen teemalla liikunta lääkkeenä. Tähän mennessä yli 60 henkilöä on saanut koulutusta runsaan viikon kestävässä tilauskoulutuksessa. Tällä kertaa mukana koulutuksessa on 11 koulutettavaa ja GymTonic hankkeen singaporelainen projektivastaava. –Hanke on ainutlaatuinen teknologia- ja koulutusvientihanke alueen yrityksille ja yliopistokeskukselle, iloitsee Kokkolan yliopistokeskus Chydeniuksen projektipäällikkö Magnus Björkgren. GymTonic -hanke on Singaporelaisen Lien Foundation säätiön rahoittama tutkimus- ja kehittämishanke. Kokkolalaisyrit

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme