Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

Yhteistyöllä varmistetaan palvelutuotannon turvallinen siirto hyvinvointialueelle  

Jaa

Sosiaali- ja terveyspalvelujen ja pelastuspalvelujen järjestämisvastuun siirto kunnilta hyvinvointialueelle toteutetaan 1.1.2023. Länsi-Uudellamaalla siirtymän toteutus on poikkeuksellisen haastava prosessi, koska hyvinvointialueen hallinnolliset rakenteet rakennetaan pitkälti uusina ratkaisuina ja aikataulu on tiukka.

Palvelutuotannon siirto on mittava ja ainutlaatuinen hanke sekä luovuttavalle että vastaanottavalle osapuolelle. Espoonja Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueen yhteisenä tavoitteena on, että turvallisesta siirtymästä aiheutuu mahdollisimman vähän poikkeamia ja häiriöitä palvelujen käyttäjille ja asiakkaille sekä työntekijöille. 

Espoo ja Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue allekirjoittivat sopimuksen yhteistyöstä, työnjaosta ja varautumisesta turvallisen palvelutuotannon siirtoon. Siirtoa on valmisteltu yhteistyössä Espoon kaupungin ja hyvinvointialueen kanssa lainsäädännön voimaanastumisesta saakka.  

- Asukkaista ja heidän arjestaan huolehtiminen on meille yhteinen tavoite. On ensisijaisen tärkeää, että saamme siirtymän toteutettua niin, että palvelut saadaan turvattua ja yhteistyö vakiinnutettua. Muutos vaatii molemmilta organisaatioilta paljon. Onnistuminen edellyttää ennen kaikkea hyvää varautumista sekä tiivistä yhteistyötä, sanoo Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä 

- Länsi-Uudellamaalla hyvinvointialuetta on rakennettu liki tyhjältä pöydältä, meillä ei ole ollut vaikkapa sairaanhoitopiiriä, jota laajentaa alueelliseksi toimijaksi. Siksi yhteistyö kaupungin kanssa ja hyvä kumppanuus ovat meille äärimmäisen tärkeitä. Otamme mielellämme vastaan kaiken tuen sujuvansiirtymän toteuttamiseen ja asukkaiden sekä työntekijöidenhyvinvoinnin mahdollistamiseksi, kertoo Länsi-Uudenmaan hyvinvointialuejohtaja Sanna Svahn. 

Espoon kaupungilla työskentelee noin 15 000 henkilöä. Espoosta hyvinvointialueelle siirtyy noin 4500 työntekijää. Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue on 1.1.2023 alkaen yli 9 000 sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen ammattilaisen työpaikka.  

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue järjestää sosiaali- ja terveyspalvelut, pelastustoimen palvelut sekä opiskeluhuollon psykologi- ja kuraattoripalvelut 1.1.2023 alkaen Espoon, Hangon, Inkoon, Karkkilan, Kauniaisten, Kirkkonummen, Lohjan, Raaseporin, Siuntion ja Vihdin asukkaille. Länsi-Uudellamaalla asuu 475 000 asukasta. 

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde
Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde
PL 33 / PB 33
02033 Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue / Västra Nylands välfärdsområde

https://www.luvn.fi

Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue järjestää sosiaali- ja terveyspalvelut sekä pelastustoimen palvelut 1.1.2023 alkaen Espoon, Hangon, Inkoon, Karkkilan, Kauniaisten, Kirkkonummen, Lohjan, Raaseporin, Siuntion ja Vihdin asukkaille.

Twitter: @LUhyvinvointi@LUpelastus

Facebook: @LansiUudenmaanHyvinvointialue@LansiUudenmaanPelastuslaitos

LinkedIn: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

YouTube: Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue

Verkkosivut: www.luvn.fi 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue – Västra Nylands välfärdsområde

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme