Järvi-Suomen Energia

Yhteistyössä on voimaa: Järvi-Suomen Energia hankkii päämuuntajia verkkoyhtiöiden yhteishankinnassa

Jaa

Multirel Oy toimittaa vuosina 2021-2023 kuusi päämuuntajaa Järvi-Suomen Energialle. Kilpailutus tehtiin yhteistyössä Kymenlaakson Sähköverkko Oy:n ja PKS Sähkönsiirto Oy:n kanssa.

Päämuuntaja Järvi-Suomen Energian sähköasemalla.
Päämuuntaja Järvi-Suomen Energian sähköasemalla.

Järvi-Suomen Energia on solminut sopimuksen Multirel Oy:n kanssa päämuuntajien hankinnasta. Hankinnat kilpailutettiin yhteistyössä Kymenlaakson Sähköverkko Oy:n ja PKS Sähkönsiirto Oy:n kanssa. Yhteishankinnalla saavutettiin synergiaetua verrattuna siihen, että toimijat omilla tahoillaan olisivat kilpailuttaneet hankinnan.

Järvi-Suomen Energian verkostopäällikkö Mika Matikaisen mielestä yhteishankinnat ovat positiivinen kehityssuunta: ”Yhteishankinnalla haettiin sekä kustannussäästöä ja sujuvuutta että myös pidempiaikaista kumppanuutta. Sitä kautta varmistetaan koko verkon ja sähköasemien kriittisten komponenttien saatavuus tuleville vuosille. Yhteistyöllä luodaan siis säästöä, tehostetaan toimintaa ja taataan toimitusvarmuus.”

Päämuuntajat keskeisiä toimitusvarmuuden takaamisessa

Solmittu sopimus koskee kuutta 110/20 kV päämuuntajaa muodostaen hankinnan kokonaisarvoksi noin 1,6 miljoonaa euroa. Päämuuntajat ovat tärkeässä ja keskeisessä roolissa sekä sähköasemien käyttövarmuuden että koko jakeluverkon toimitusvarmuuden takaamisessa. Hankittavat päämuuntajat tulevat korvaamaan vanhoja, jo pitoaikansa ylittäneitä, käyttöikänsä palvelleita päämuuntajia sekä osittain tulevat myös sähköasemien saneerauksissa kokonaan uusiksi päämuuntajiksi. Uusia päämuuntajia on tulossa mm. Lievestuoreelle, Mikkeliin, Nurmaalle, Hirvensalmelle ja Haukivuorelle.

”Olemme erittäin tyytyväisiä toteutuneeseen sopimukseen”, toteaa Multirelin toimitusjohtaja Anders Arte. ”Multirel on toimittanut Koncarin tehomuuntajia Suomeen vuodesta 2001, yhteensä jo yli 230 kpl. Tehomuuntajien korkea laatu, Multirelin kokenut projektiorganisaatio ja hyvät yhteistyökumppanit takaavat onnistuneet toimitukset. Tehtaamme on investoinut paljon tuotekehitykseen ja laadunvarmistukseen, minkä ansiosta muuntajat ovat erittäin laadukkaita ja kilpailukykyisiä. Katsomme myös erittäin luottavaisena tulevaisuuteen”, kertoo Anders Arte.

Yhteyshenkilöt

Mika Matikainen
Verkostopäällikkö, Järvi-Suomen Energia
mika.matikainen@sssoy.fi
puh. 010 210 4378

Anders Arte
Toimitusjohtaja, Multirel Oy
anders.arte@multirel.fi
puh. 0400990903

Kuvat

Päämuuntaja Järvi-Suomen Energian sähköasemalla.
Päämuuntaja Järvi-Suomen Energian sähköasemalla.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Järvi-Suomen Energia
Otto Mannisen katu 6
50100 MIKKELI

080090444https://www.jseoy.fi

Järvi-Suomen Energia Oy on Suur-Savon Sähkö -konserniin kuuluva jakeluverkkoyhtiö, jonka ammattilaiset huolehtivat noin 27 000 kilometrin mittaisesta sähköverkostosta ja sähköenergian jakelusta yli 100 000 taloudelle. Liikevaihtomme on noin 120 miljoonaa euroa ja henkilökunnan määrä 16.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Järvi-Suomen Energia

Pientuotannon tuntinetotus on otettu käyttöön Järvi-Suomen Energian verkossa28.4.2021 07:24:05 EEST | Tiedote

Järvi-Suomen Energian jakeluverkossa siirryttiin 22.4. käyttämään tuntinetotusta sähkön pientuottajien kulutuksien laskennassa. Asiakkaalle netotukset näkyvät 12.-19.4. alkaen niin laskutustiedoissa kuin asiointipalvelussa. Jotta pientuottaja voi liittyä automaattisesti netotuksen piiriin, täytyy hänen ensin tehdä sopimus tuotetun sähkön myymisestä sähkönmyyjän kanssa.

Sähköt katkesivat 2700 taloudelta hetkeksi Mikkelin seudulla – Kaivinkone kaatoi 110 kV pylvään23.4.2021 21:25:54 EEST | Tiedote

Järvi-Suomen Energian verkossa Visulahti-Juva-alueella koettiin sähkökatko tänään klo 14:46, kun jakeluverkon 110 kilovoltin (kV) linja vikaantui. Sähköttömänä oli hetkellisesti enimmillään 2700 asiakasta. Klo 15:10 mennessä kaikille asiakkaille oli saatu palautettua sähköt. Sähköt palautettiin varayhteyksiä hyödyntämällä. Katkon aiheutti johtokadulla liikkunut kaivinkone, joka vahingossa kolhaisi yhtä linjan sähköpylväistä. Tapauksessa vältyttiin henkilövahingoilta. Linjan kunnostaminen saatettiin jo alulle, ja itse korjaustyöt aloitetaan maanantaina. Linja on osa Fingridin hallinnoimaa kantaverkkoa, mutta sen omistaa Suur-Savon Sähkö ja ylläpidosta vastaa Järvi-Suomen Energia. 110 kilovoltin linja on niin kutsuttu voimalinja, eli siellä kulkeva sähkö on suurjännitteistä. Voimalinjoilla on tärkeä tehtävä kuljettaa sähköä pitkiä matkoja eri puolille verkkoaluetta. 110 kilovoltin linjojen viat ovat melko harvinaisia, sillä niiden suojaamiseen on panostettu. 110 kV linjan johtokadun leve

Kohti 24/7 vianetsintää: Järvi-Suomen Energia ja Esri Finland testaavat miehittämättömien kopterien hyödyntämistä sähkölinjojen tarkastamiseksi15.4.2021 08:34:38 EEST | Tiedote

Jakeluverkkoyhtiö Järvi-Suomen Energia ja paikkatietoratkaisujen asiantuntija Esri Finland kartoittavat drone-kopterin avulla tehtävän laserkeilauksen hyödyntämistä sähkölinjojen tarkastamisessa. Pilotointi toteutetaan Hirvensalmella kevään 2021 aikana. Drone-lennoista vastaa virolainen Hepta Airborne ja kerätyn datan käsittelystä sekä analysoinnista Esri Finland.

Liisa-myrskyn jälkien korjaus loppusuoralla – viimeisillä vika-alueilla rajuja tuhoja20.11.2020 16:09:25 EET | Tiedote

Liisa-myrskyn jäljiltä on sähköttä alle 500 taloutta. Puuskatuulet aiheuttivat paikoin rajuja tuhoja ja katkenneita pylväitä on vaihdettu liuta. Tavoitteena on saada palautettua sähköt kaikille keskijänniteverkon vikojen piirissä oleville tämän päivän aikana. Viikonlopulle ennustetun myräkän ja viiveellä ilmaantuvien vikojen varalta korotettua korjaushenkilöstön varallaoloa jatketaan viikonlopun yli

Säästöä yhteishankinnalla: Järvi-Suomen Energia kilpailutti puistomuuntamot verkkoyhtiöiden yhteishankinnassa28.9.2020 14:14:06 EEST | Tiedote

Järvi-Suomen Energia on solminut puitesopimukset puistomuuntamoiden yhteishankinnasta Alfen Elkamo Oy:n, Finnkumu Oy:n sekä Rexel Finland Oy:n kanssa. Hankintojen kilpailutukset toteutettiin yhteistyössä Kymenlaakson Sähköverkko Oy:n ja Savon Voima Verkko Oy:n kanssa. Yhteishankinnalla saavutettiin synergiaetua verrattuna siihen, että toimijat erikseen kilpailuttaisivat hankintansa.

Kaukaa näkee lähelle – paluumuuttajan mietteitä huomisen Järvi-Suomesta21.9.2020 13:38:51 EEST | Blogi

Välillä ei tee mieli lähteä minnekään. Entä jos määränpäässä ei olekaan mukavaa? Päässään alkaa luoda kaikenlaisia skenaarioita, miksei kannattaisi lähteä. Väsyttää, pitäisi pestä pyykkiä, ei vaan huvita. Itse kärsin samasta ongelmasta, liiasta jahkailusta. Olenkin yrittänyt muuttaa tätä tapaa lähtemällä mahdollisuuksien mukaan kaikkialle ja vastaamalla tuon tuosta: kyllä. Olen nimittäin huomannut, että lopulta lähteminen aina kannattaa. Silloin törmää kaikkeen, mikä innostaa ja auttaa näkemään asiat uusin silmin. Vuosia sitten päätin lähteä opiskelemaan Jyväskylään, enkä kadu sitä hetkeäkään. En, vaikka viime kuussa päätin palata takaisin kotiseudulleni Etelä-Savoon. Opin nimittäin reissullani sen, että kaikki kaupungit ovat omasta vinkkelistäni enemmän tai vähemmän samanlaisia. Toki niissä on hieman eri palveluita, kauppoja, kulttuuria ja ravintoloita, mutta lopulta tunne ratkaisee. Palattuani tänne tunnen olevani jälleen kotona. Täytyi siis piipahtaa seitsemäksi vuodeksi toisaalle h

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme