Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Yhteistyötaidot, empatia, sinnikkyys - Helsinki tutkii, miten näitä taitoja opitaan kouluissa

Jaa

Helsingin kaupungin koulut osallistuvat OECD:n kansainväliseen tutkimukseen, jossa selvitetään oppilaiden sosiaalisia ja tunnetaitoja ja niiden merkitystä oppimisessa. Näitä taitoja ovat muun muassa yhteistyötaidot, empatia, luottamus, vastuullisuus ja sinnikkyys.

Tutkimukseen osallistuu noin 6 000 helsinkiläistä 10- ja 15-vuotiasta lasta ja nuorta sekä heidän vanhempansa ja opettajansa. Helsingin lisäksi tutkimuksessa on mukana yhdeksän muuta OECD-kaupunkia. Tutkimus tuo kansainvälisesti vertailukelpoista tietoa sosiaalisten ja tunnetaitojen kehitykseen liittyvistä tekijöistä, niiden merkityksestä oppimisesta sekä siitä, miten näitä taitoja voidaan oppia.

”Sosiaaliset ja tunnetaidot ovat keskeisiä tulevaisuuden yhteiskunnassa ja työelämässä tarvittavia taitoja. Tässä tutkimuksessa saamme uutta tietoa siitä, mitkä olosuhteet ja käytänteet joko estävät tai edistävät näiden taitojen kehittymistä. Lisäksi saamme käytännön työvälineitä sosiaalisten ja tunnetaitojen rakentamiseen ja vahvistamiseen kouluissamme", kertoo kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja Liisa Pohjolainen.

”Toivomme, että mahdollisimman moni tutkimukseen kutsun saanut huoltaja osallistuu tutkimukseen, jotta saamme arvokasta tietoa opetuksen kehittämiseksi", jatkaa toimialajohtaja Pohjolainen.

Lisätietoja:

Kehittämispalvelupäällikkö Marjo Kyllönen, p. 050 376 3461, marjo.kyllonen@hel.fi
Projektipäällikkö Mette Ranta, p. 09 310 26361, 040 706 9687, mette.ranta@hel.fi
Toimialajohtaja Liisa Pohjolainen, p. 09 310 86200, liisa.pohjolainen@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Helsinkiläinen edelläkävijyys esillä Educa-messuilla20.1.2020 08:00:00 EETTiedote

Educa-messuilla 24.-25.1. Helsingin messukeskuksessa messuvieraat pääsevät tutustumaan Helsingin koulujen, päiväkotien ja oppilaitosten pedagogisiin ratkaisuihin henkilöstömme ja oppijoidemme opastuksella. Kerromme myös avoimista työpaikoista, työsuhdeasuntojen tarjonnasta, monipuolisista henkilöstöeduistamme sekä palkitsemisen tavoista Helsingissä. Toimialamme johto on myös tavattavissa osastollamme. Tervetuloa tutustumaan osastolle 6m50 millaista on työskennellä Helsingin kasvatuksessa ja koulutuksessa. Meillä pääset pedagogiikan edelläkävijöiden joukkoon!

Helsingfors går i täten – vi är med på Educa-mässan 20.1.2020 08:00:00 EETTiedote

På Educa-mässan 24-25.1 på Helsingfors mässcentrum har mässbesökarna möjlighet att bekanta sig med Helsingfors daghems, skolors och läroinrättningars pedagogiska lösningar under handledning av personal och lärande. Vi berättar också om lediga arbetsplatser, utbudet av tjänstebostäder samt om våra mångsidiga personalförmåner och olika belöningsformer. Sektorledningen är också anträffbar vid vår monter. Välkommen till monter 6m50 för att bekanta dig med arbetet vid fostrans- och utbildningssektorn i Helsingfors. Hos oss kan också du bli en föregångare inom pedagogiken!

Ennakkotiedote: kasvatus- ja koulutuslautakunnan kokous 21.1.17.1.2020 12:15:00 EETTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu kevätkauden ensimmäiseen kokoukseen ensi tiistaina 21.1.2020 klo 16.00. Kokouksen esityslista Kasvatuksen ja koulutuksen maksullisten vierailujen hinnaston vahvistaminen Kasvatus- ja koulutuslautakunta päättänee vahvistaa leikkipuisto-, päiväkoti-, koulu- ja oppilaitosvierailuista perittävät maksut 1.8.2020 lukien (hinnasto esityksen liitteenä). Leikkipuisto-, päiväkoti-, koulu- ja oppilaitosvierailut ovat lisääntyneet tasaisesti 2000-luvun alusta lähtien. Vierailuja järjestetään vuosittain noin 100 ryhmälle ja noin 1200 osallistujalle. Vierailut hoidetaan tällä hetkellä keskitetysti, eikä niistä peritä korvausta. Maksut otetaan käyttöön lukuvuoden 2020-2021 alussa tai viimeistään, kun digitaalinen kalenteri-, varaus- ja maksualusta on käytössä. Maksut tuloutetaan mukana oleville leikkipuistoille, päiväkodeille, kouluille ja oppilaitoksille. Jatkossakin maksuttomina säilyvät yhteistyö- ja verkostokumppanien vierailut, valtiovierailut, kansainvä

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme