Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Yhteistyötaidot, empatia, sinnikkyys - Helsinki tutkii, miten näitä taitoja opitaan kouluissa

Jaa

Helsingin kaupungin koulut osallistuvat OECD:n kansainväliseen tutkimukseen, jossa selvitetään oppilaiden sosiaalisia ja tunnetaitoja ja niiden merkitystä oppimisessa. Näitä taitoja ovat muun muassa yhteistyötaidot, empatia, luottamus, vastuullisuus ja sinnikkyys.

Tutkimukseen osallistuu noin 6 000 helsinkiläistä 10- ja 15-vuotiasta lasta ja nuorta sekä heidän vanhempansa ja opettajansa. Helsingin lisäksi tutkimuksessa on mukana yhdeksän muuta OECD-kaupunkia. Tutkimus tuo kansainvälisesti vertailukelpoista tietoa sosiaalisten ja tunnetaitojen kehitykseen liittyvistä tekijöistä, niiden merkityksestä oppimisesta sekä siitä, miten näitä taitoja voidaan oppia.

”Sosiaaliset ja tunnetaidot ovat keskeisiä tulevaisuuden yhteiskunnassa ja työelämässä tarvittavia taitoja. Tässä tutkimuksessa saamme uutta tietoa siitä, mitkä olosuhteet ja käytänteet joko estävät tai edistävät näiden taitojen kehittymistä. Lisäksi saamme käytännön työvälineitä sosiaalisten ja tunnetaitojen rakentamiseen ja vahvistamiseen kouluissamme", kertoo kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja Liisa Pohjolainen.

”Toivomme, että mahdollisimman moni tutkimukseen kutsun saanut huoltaja osallistuu tutkimukseen, jotta saamme arvokasta tietoa opetuksen kehittämiseksi", jatkaa toimialajohtaja Pohjolainen.

Lisätietoja:

Kehittämispalvelupäällikkö Marjo Kyllönen, p. 050 376 3461, marjo.kyllonen@hel.fi
Projektipäällikkö Mette Ranta, p. 09 310 26361, 040 706 9687, mette.ranta@hel.fi
Toimialajohtaja Liisa Pohjolainen, p. 09 310 86200, liisa.pohjolainen@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala
Töysänkatu 2 D
00510 Helsinki

09 310 44986https://www.hel.fi/kasvatuksen-ja-koulutuksen-toimiala/fi

Kasvatuksen ja koulutuksen toimiala huolehtii Helsingin kaupungin varhaiskasvatuksesta, esiopetuksesta, perusopetuksesta ja lukiokoulutuksesta, suomenkielisestä ammatillisesta koulutuksesta sekä vapaasta sivistystyöstä. Toimialaan kuuluu neljä palvelukokonaisuutta: varhaiskasvatus ja esiopetus, perusopetus, lukio- ja ammatillinen koulutus ja vapaa sivistystyö, ruotsinkieliset palvelut sekä hallinto. Seuraa meitä @HelsinkiOppii, @tyovaenopisto, @Hforsarbis ja @StadinAO.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kasvatuksen ja koulutuksen toimiala

Ennakkotiedote: Helsingin kasvatus- ja koulutuslautakunta kokoontuu tiistaina 11.8.20207.8.2020 08:36:12 EESTTiedote

Kasvatus- ja koulutuslautakunnan syksyn ensimmäinen kokous pidetään tiistaina 11. elokuuta klo 16.00. Kokouksen esityslista on julkaistu kasvatuksen ja koulutuksen toimialan verkkosivuilla. Lautakunnan kokouksen esityslistalla on muun muassa toimivallan siirtäminen toimialajohtajalle poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin siirtymisestä sekä ict-hankintoja. Kasvatus- ja koulutuslautakunnalle esitetään, että se siirtää toimivaltaansa toimialajohtaja Liisa Pohjolaiselle ajanjaksoksi 1.8.2020 - 31.12.2020 perusopetuslain mukaisiin poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin siirtymisestä. Perusopetuslakia muutettiin kesällä, ja se on väliaikaisesti voimassa ajanjaksolla 1.8.2020-31.12.2020. Lakimuutoksella mahdollistetaan, että opetuksen järjestäjä voi päätöksellään siirtyä poikkeuksellisiin opetusjärjestelyihin. Poikkeuksellisten opetusjärjestelyiden aikana opetusta voidaan järjestää osittain tai kokonaan muuna kuin lähiopetuksena, etäyhteyksiä hyödyntäen. Päätös voidaan tehdä enintään yhdeksi

Helsingforsborna får syssla med egna projekt i fem klassrum för teknisk slöjd nästa läsår18.6.2020 10:55:00 EESTTiedote

Bland de vinnande förslagen i OmaStadi-omröstningen i höstas fanns ett förslag om att öppna skolornas klassrum för teknisk slöjd för hobbyverksamhet. Detta förslag blir nu verklighet. Stadsborna får möjlighet att avgiftsfritt arbeta med sina egna projekt i fem klassrum för teknisk slöjd, det vill säga OmaStadi-verkstäder, från september till maj under läsåret 2020–2021.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme