Assemblin Oy

YIT:n As Oy Helsingin Kuninkaankilven LVIS-urakat Assemblinille

Jaa

Helsingin ilmastoviisaaseen asuinalueeseen Kuninkaantammeen nousee uusi 4-kerroksinen kerrostalo. Kohteen rakennuttajana toimii YIT Suomi Oy ja Assemblin Oy vastaa kohteen LVIS-urakoista.

Nyt rakennusvaiheessa oleva As Oy Helsingin Kuninkaankilpi valmistuu Kuninkaantammen Maisemamaalauksenkatu 8:aan. Jutun kuvituskuva: YIT Suomi Oy
Nyt rakennusvaiheessa oleva As Oy Helsingin Kuninkaankilpi valmistuu Kuninkaantammen Maisemamaalauksenkatu 8:aan. Jutun kuvituskuva: YIT Suomi Oy

Luonnon välittömään läheisyyteen rakentuva Kuninkaantammen asuinalue on urbaani kylä Luoteis-Helsingissä Hakuninmaan pientaloalueen pohjoispuolella. Pitkän historian kantava alue on muovaantunut vuosien varrella ilmastoviisaaksi kaupunginosaksi ja tulevaisuudessa Kuninkaantammesta löytyy koti yli 5 000 asukkaalle.

Nyt rakennusvaiheessa oleva As Oy Helsingin Kuninkaankilpi valmistuu Kuninkaantammen Maisemamaalauksenkatu 8:aan, jota ympäröi lähivirkistysalueena toimiva Maria Wiikin puisto.  Kuninkaankilpi on kaksiportainen kerrostalo, johon tulee 37 huoneistoa neljään kerrokseen. Kerrostaloasuntojen huoneistoala on yhteensä noin 2 100 m2 ja kohteen on tarkoitus valmistua syksyllä 2021.

Ekologisia ratkaisuja ja valintoja

Koska kaupunkirakentaminen ja liikenne tuottavat ilmastopäästöjä, Kuninkaantammessa on kiinnitetty erityistä huomiota vähäpäästöisiin, ekologisiin ja energiatehokkaisiin ratkaisuihin. Helsingin kaupunki kiinnittää kaupunkisuunnittelussaan huomiota ilmaston muuttumiseen ja mahdollisiin ääritilanteisiin. Tiiviisti rakennetussa kaupunkiympäristössä haasteena on muun muassa vettä läpäisemättömien kovien pintojen määrä ja tämän vuoksi Kuninkaantammi toimiikin hulevesien hallinnan pilottialueena.  Hulevesillä tarkoitetaan rakennetuilta pinnoilta pois johdettavia sade- ja sulamisvesiä. Kuninkaantammen pilottiasuinalueelle on rakennettu erilaisia viivytys- ja imeytysrakenteita osaksi kaupunkiympäristöä ja näin voidaan ehkäistä tulvia ja kiintoaineiden kulkeutumista vesistöihin.

Kuten useissa muissakin asuinalueelle rakennetuissa kohteissa, myös As Oy Helsingin Kuninkaankilven vesikatolle asennetaan aurinkopaneeleita, joiden tuottamaa sähköä käytetään kiinteistön omissa laitteissa. Nämä aurinkovoimayksiköt tuottavat sähköä verkkoon valoisana aikana ja ohjausjärjestelmä muuttaa sähkön normaaliksi verkkovirraksi ja syöttää eteenpäin kiinteistön verkkoon. Kaikki mahdollinen ylimääräinen sähkö siirtyy eteenpäin jakeluverkkoon, ja vastaavasti pimeällä käytettävä sähköenergia saadaan kohteeseen kokonaisuudessaan jakeluverkosta.

Lisäksi Kuninkaankilven valaistusratkaisuihin on kiinnitetty erityistä huomiota. Suurin osa kiinteistön kiinteistä valoista toteutetaan LED-valoilla, jotka ovat energiaa säästäviä, pitkäikäisiä ja ympäristöystävällisiä.

Saumatonta yhteistyötä

Assemblin on kerrostalorakentamisen ja taloteknisten järjestelmien moniosaaja. YIT ja Assemblin ovat tehneet yhteistä jo vuosien ajan ja As Oy Kuninkaankilpi on hieno jatkumo vuosia kestäneelle kumppanuudelle.

LVIS-kokonaistoteutus on meille ja tilaajalle paras mahdollinen tapa rakentaa. Urakassa, jossa kaikki osa-alueet jaetaan monelle eri toimittajalle, tilaajalle siirtyy entistä enemmän vastuuta projektin ohjaamisesta ja sen etenemisestä. Valitsemalla yksi toimija kaikille järjestelmille koko projektin ajaksi, voidaan toteutuksessa saavuttaa tehokkuutta ja kustannussäästöjä sekä vähentää samalla kommunikaatiokatkoksia, toteaa Assemblinin Talotekniikkaurakoinnin liiketoimintajohtaja Jukka Jäppinen.

YIT on suurin suomalainen ja merkittävä pohjoiseurooppalainen rakennusyhtiö ja kaupunkikehittäjä. Kehitämme ja rakennamme asuntoja ja asumisen palveluja sekä toimitiloja ja kokonaisia alueita. Lisäksi olemme vaativan infrarakentamisen erikoisosaaja. Yhdessä asiakkaidemme kanssa lähes 8 000 ammattilaistamme luovat entistä toimivampia, vetovoimaisempia ja kestävämpiä kaupunkeja ja elinympäristöjä. Toimimme 10 maassa: Suomessa, Venäjällä, Ruotsissa, Norjassa, Baltiassa, Tšekissä, Slovakiassa ja Puolassa. Vuoden 2019 liikevaihtomme oli noin 3,4 miljardia euroa. YIT Oyj:n osake noteerataan Nasdaq Helsinki Oy:ssä. www.yitgroup.com/fi

Jutun kuvituskuva: YIT Suomi Oy

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Nyt rakennusvaiheessa oleva As Oy Helsingin Kuninkaankilpi valmistuu Kuninkaantammen Maisemamaalauksenkatu 8:aan. Jutun kuvituskuva: YIT Suomi Oy
Nyt rakennusvaiheessa oleva As Oy Helsingin Kuninkaankilpi valmistuu Kuninkaantammen Maisemamaalauksenkatu 8:aan. Jutun kuvituskuva: YIT Suomi Oy
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Assemblin Oy
Assemblin Oy
Sentnerikuja 1
00440 Helsinki

+358 20 198 4640http://fi.assemblin.com/

Assemblin on täyden palvelun asennus- ja palvelukumppani, joka toimii Suomessa, Ruotsissa ja Norjassa. Kehitämme, toteutamme ja ylläpidämme ilmaan, veteen ja energiaan liittyviä järjestelmiä. Visionamme on tarjota älykkäitä ja vastuullisia teknisiä ratkaisuja ja saada siten rakennukset toimimaan ja ihmiset viihtymään. Tukenamme on tiivis paikallinen yhteistyö ja vahva organisaatio. Assemblinin liikevaihto on noin 970 miljoonaa euroa, ja palveluksessamme on noin 5 900 henkilöä yli sadalla pohjoismaisella paikkakunnalla. Lue lisää osoitteesta assemblin.fi.

Lue lisää osoitteesta www.assemblin.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Assemblin Oy

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme