Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

YK:n vähiten kehittyneiden maiden konferenssi tarjoaa Suomelle mahdollisuuden vahvistaa kumppanuuksia

Jaa
Valtiosihteeri Johanna Sumuvuori johtaa Suomen kansallista valtuuskuntaa YK:n vähiten kehittyneiden maiden konferenssissa Dohassa, Qatarissa. Suomen kehitysyhteistyörahoituksesta yli kolmasosa on suunnattu vähiten kehittyneille maille. Samoin suurin osa Suomen kahdenvälisistä kumppanimaista on vähiten kehittyneitä maita.

Konferenssi tarjoaa Suomelle mahdollisuuden vahvistaa kumppanuuksia vähiten kehittyneiden maiden kanssa ja tuoda esiin Suomessa kehitettyjä hyviä käytäntöjä ja innovaatioita. Konferenssiin osallistuminen lähettää myös poliittisen viestin maiden merkityksestä Suomelle.

”Maailmassa on nykyään 46 vähiten kehittynyttä valtiota, joita yhdistää laajamittainen köyhyys sekä haavoittuvuus taloudellisille ja luonnonkatastrofeille sekä tartuntataudeille. Suomi haluaa tukea näitä maita niiden kehityksessä. Tämä on sekä niiden että Suomen etu”, toteaa valtiosihteeri Sumuvuori.

Dohan konferenssi kokoaa valtiot ympäri maailmaa yhteen edistämään vähiten kehittyneiden maiden asemaa. Lisäksi konferenssiin osallistuvat sekä yksityissektori että kansalaisyhteiskunnan edustajat. Konferenssi järjestetään kymmenen vuoden välein.

Valtiosihteeri Sumuvuori osallistuu konferenssiin 6.–8. maaliskuuta ja pitää Suomen kansallisen puheenvuoron. Konferenssiin osallistuu myös presidentti Tarja Halonen.

Presidentti Halonen on avainpuhuja konferenssin pyöreän pöydän keskustelussa, joka käsittelee kansalaisiin ja ihmisoikeuksiin panostamista vähiten kehittyneissä maissa.

Lisätietoja

Petra Paasilinna, yksikönpäällikön sijainen, YK:n kehitys- ja innovaatiokysymysten yksikkö, puh. +358 50 478 3840

Hanna Gehör, presidentti Halosen neuvonantaja, YK:n kehitys- ja innovaatiokysymysten yksikkö, puh. +358 295 350 641

Ulkoministeriön sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@formin.fi

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Ulkoministeriö / Utrikesministeriet
Laivastokatu 22, PL 176
00023 Valtioneuvosto

0295 16001http://um.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Ulkoministeriö / Utrikesministeriet

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme