Yksinasuvien asemaa on parannettava
Ystävänpäivänä tuomme esiin vaatimuksen yksinasuvien aseman parantamisesta yhteiskunnassa. Yksinasuvien tulotaso on usein muuta väestöä matalalampi. Tämän lisäksi kaikki etuudet eivät myöskään kohtele yksinasuvia yhdenvertaisesti, kuten esimerkiksi kotitalousvähennys. Tähän on saatava muutos.
”Eri asumismuotojen eriarvoiseen asemaan on puututtava. Esimerkiksi yksinasuvien määrä on Suomessa kasvanut ja suurimmissa kaupungeissa asuntokunnista yhden hengen kotitalouksia on jo yli puolet. Valitettavan usein yhteiskunnallisia päätöksiä tehdään edelleen ajatuksella, että suurin osa kotitalouksista on kahden aikuisen talouksia tai perheitä,” muistuttaa Demarinaisten puheenjohtaja Tytti Tuppurainen.
SDP:n eduskuntavaalitavoitteissa on mukana toimenpiteitä yksinasuvien aseman parantamiseksi. Tulevalla hallituskaudella on perustettava poikkihallinnollinen työryhmä, joka kartoittaisi yksinasuvien elämään liittyvät haasteet, eriarvoistuvat rakenteet ja laatisi toimenpide-ehdotukset tilanteen korjaamiseksi.
Yhteiskunnan rakenteet kaipaavat muuttamista, jotta yksinasuminen ei enää jatkossa johda isompiin syrjäytymisen ja köyhtymisen riskeihin kuin perinteisen parisuhteen tai perheen valitsevilla. Seuraavalla hallituskaudella yksinasuvien asemaan on kiinnitettävä erityistä huomiota.
Avainsanat
Yhteyshenkilöt
Tytti TuppurainenDemarinaisten puheenjohtaja, eurooppa- ja omistajaohjausministeri
Puh:0400840594tytti.tuppurainen@eduskunta.fihttps://tytti.info/Tietoja julkaisijasta
Tilaa tiedotteet sähköpostiisi
Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.
Lue lisää julkaisijalta Demarinaiset
Uuden hallituksen tehtävä on rakentaa luottamusta24.4.2023 10:55:22 EEST | Tiedote
Hallitustunnustelija, kokoomuksen Petteri Orpo on tekemässä tärkeää päätöstä. Hän ratkaisee, millaisella arvopohjalla suomalaista yhteiskuntaa uudella hallituskaudella johdetaan. Demarinaiset pitää tärkeänä, että Suomea johdetaan tulevaisuudessakin vahvalta tasa-arvoon rakentuvalta pohjalta, luottamusta rakentaen.
Turvallisuuspolitiikka on myös tasa-arvotyötä6.4.2023 12:00:00 EEST | Tiedote
Suomi on osa Nato-puolustusliittoa 4. huhtikuuta alkaen. Suomen jäsenyyden alkutaipale tulee olemaan suuressa osassa seuraavan hallituksen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa.
Sosiaali- ja terveyspalvelut on turvattava22.2.2023 15:07:20 EET | Tiedote
Sosiaali- ja terveyspalvelujen saatavuudesta ja laadusta huolehtiminen on vastuullista päätöksentekoa. Viimeaikaiset uutiset päivystysaikojen venymisestä jopa kymmeneen tuntiin kertovat hyvinvointipalveluihin kohdistuneesta paineesta. Pitkät hoitojonot ovat seurausta koronan aiheuttamasta hoitovelasta ja hoitajapulasta.
1.12.2022 on monelle ilon päivä30.11.2022 15:44:44 EET | Tiedote
Kirjoitin muutama vuosi sitten siitä, kuinka Suomessa kyykytetään vuosikausia ihmisiä, joilla on maksuhäiriömerkintä. Merkintä on haitannut satojen tuhansien suomalaisten elämää, vaikka he olisivat maksaneet velkansa pois. Maksuhäiriömerkinnät ovat Suomessa yhä yleisempiä. Ulosottoon saapuu yli kolme miljoonaa asiaa vuodessa. Viime vuonna jo n. 400 000 suomalaisella oli maksuhäiriömerkintä, joka vastaa n. kahdeksaa prosenttia aikuisväestöstä. On tärkeää uskaltaa keskustella velkaantumisesta, joka on laaja yhteiskunnallinen ongelma. Viime vuosina olen useampaan kertaan ottanut yhteyttä eri kansanedustajiin ja kysynyt, miksi ihmisiä rangaistaan ja tehdään arvottomaksi vuosia kestävällä luottotietojen menetyksellä, vaikka ihminen olisi maksanut kaikki ulosottonsa ja velkansa pois? En ole ymmärtänyt, miksi heillä velan maksun jälkeen säilyy maksuhäiriömerkintä. Tällainen henkilö ei saa vuokra-asuntoa, puhelinta, verkkopankkitunnuksia eikä sähkösopimusta. Hieno uutinen on, että 1.12.2022 as
Naisiin kohdistuva väkivalta on Suomen synkimpiä epäkohtia21.11.2022 11:41:50 EET | Tiedote
Sukupuolittunut väkivalta ja lähisuhdeväkivalta koskettaa liian monen tytön ja naisen elämää sekä vaarantaa heidän oikeuksiansa. Suomalaisista 16–74-vuotiaista 75 % on kokenut henkistä, fyysistä tai seksuaalista lähisuhdeväkivaltaa. Naiset kokevat miehiä useammin parisuhdeväkivaltaa ja he ovat etenkin fyysisen ja seksuaalisen väkivallan tai vainon uhreja.
Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.
Tutustu uutishuoneeseemme