Demarinaiset

Yksinasuvien asemaa on parannettava

Jaa
Suomessa on tilastojen mukaan 1,3 miljoonaa yksinasuvaa. Yksinasuminen voi olla valinta siinä missä perheen perustaminen tai kumppanin kanssa asuminen. Suomessa asumismuotoja on monia. Tärkeintä on, että päätöksenteossa eri asumismuodot otetaan yhdenvertaisesti huomioon.

Ystävänpäivänä tuomme esiin vaatimuksen yksinasuvien aseman parantamisesta yhteiskunnassa. Yksinasuvien tulotaso on usein muuta väestöä matalalampi. Tämän lisäksi kaikki etuudet eivät myöskään kohtele yksinasuvia yhdenvertaisesti, kuten esimerkiksi kotitalousvähennys. Tähän on saatava muutos.  

”Eri asumismuotojen eriarvoiseen asemaan on puututtava. Esimerkiksi yksinasuvien määrä on Suomessa kasvanut ja suurimmissa kaupungeissa asuntokunnista yhden hengen kotitalouksia on jo yli puolet. Valitettavan usein yhteiskunnallisia päätöksiä tehdään edelleen ajatuksella, että suurin osa kotitalouksista on kahden aikuisen talouksia tai perheitä,” muistuttaa Demarinaisten puheenjohtaja Tytti Tuppurainen. 

SDP:n eduskuntavaalitavoitteissa on mukana toimenpiteitä yksinasuvien aseman parantamiseksi. Tulevalla hallituskaudella on perustettava poikkihallinnollinen työryhmä, joka kartoittaisi yksinasuvien elämään liittyvät haasteet, eriarvoistuvat rakenteet ja laatisi toimenpide-ehdotukset tilanteen korjaamiseksi. 

Yhteiskunnan rakenteet kaipaavat muuttamista, jotta yksinasuminen ei enää jatkossa johda isompiin syrjäytymisen ja köyhtymisen riskeihin kuin perinteisen parisuhteen tai perheen valitsevilla. Seuraavalla hallituskaudella yksinasuvien asemaan on kiinnitettävä erityistä huomiota. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Demarinaiset
Siltasaarenkatu 18-20 C, 6. krs. 00530 HELSINKI


https://www.demarinaiset.fi/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Demarinaiset

1.12.2022 on monelle ilon päivä30.11.2022 15:44:44 EET | Tiedote

Kirjoitin muutama vuosi sitten siitä, kuinka Suomessa kyykytetään vuosikausia ihmisiä, joilla on maksuhäiriömerkintä. Merkintä on haitannut satojen tuhansien suomalaisten elämää, vaikka he olisivat maksaneet velkansa pois. Maksuhäiriömerkinnät ovat Suomessa yhä yleisempiä. Ulosottoon saapuu yli kolme miljoonaa asiaa vuodessa. Viime vuonna jo n. 400 000 suomalaisella oli maksuhäiriömerkintä, joka vastaa n. kahdeksaa prosenttia aikuisväestöstä. On tärkeää uskaltaa keskustella velkaantumisesta, joka on laaja yhteiskunnallinen ongelma. Viime vuosina olen useampaan kertaan ottanut yhteyttä eri kansanedustajiin ja kysynyt, miksi ihmisiä rangaistaan ja tehdään arvottomaksi vuosia kestävällä luottotietojen menetyksellä, vaikka ihminen olisi maksanut kaikki ulosottonsa ja velkansa pois? En ole ymmärtänyt, miksi heillä velan maksun jälkeen säilyy maksuhäiriömerkintä. Tällainen henkilö ei saa vuokra-asuntoa, puhelinta, verkkopankkitunnuksia eikä sähkösopimusta. Hieno uutinen on, että 1.12.2022 as

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme