Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Yleisötilaisuudet uudesta vaihtoehdosta valtatien 3 parantamishankkeessa Helsingbyn ja Laihian välillä (Pohjanmaa)

Jaa

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus laatii yleissuunnitelmaa valtatien 3 parantamisesta Mustasaaren Helsingbyn ja Laihian välillä. Kevään aikana yleissuunnitelmaluonnokseen asukkailta ja kunnilta tulleen palautteen perusteella on tehty lisäselvityksiä, joiden perusteella arvioidaan valtatien linjaukselle uusi vaihtoehto VE3. Luonnoksia vaihtoehdosta esitellään yleisötilaisuuksissa 1.11.2021 Laihialla ja 2.11.2021 Helsingbyssä.

Uudessa vaihtoehdossa on eritasoliittymät Helsingbyn, Alakylän ja Hulmin kohdalla. Helsingbyn kohdalla uusi vaihtoehto kiertää Helsingbyn kylän sen eteläpuolelta ja liittyy nykyisen valtatien linjalle Mussmovägenin itäpuolelta. Uusi eritasoliittymä on Rimalintien itäpuolella. Alakylän kohdalla tielinjaus sijoittuu nykyisen valtatien pohjoispuolelle, ja jo aiemmin suunniteltu Alakylän eritasoliittymä on Rudon kohdalla. Hulmin kohdalla tielinjaus ja uusi eritasoliittymä sijoittuvat nykyisen tien pohjoispuolelle.

Uudesta vaihtoehdosta tehdään myös ympäristövaikutusten arviointi (YVA). YVA-yhteysviranomainen on edellyttänyt YVA-selostuksen täydentämistä uuden vaihtoehdon arvioinnilla. Uuden linjauksen vaikutukset arvioidaan syksyn 2021 aikana, jonka jälkeen YVA-selostuksen täydennys tulee nähtäville ja arvioinnin tuloksia esitellään yleisötilaisuudessa loppuvuodesta. Helsingbyn ja Hulmin kohdilla tehdään maastotutkimuksia syksyn aikana.

YVA-selostuksen täydennyksen ja yhteysviranomaisen perustellun päätelmän jälkeen Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus tekee päätöksen yleissuunnitteluun valittavasta vaihtoehdosta alkutalvella 2022. Yleissuunnittelua jatketaan ELY-keskuksen valitseman vaihtoehdon perusteella ja siitä pidetään yleisötilaisuus myöhemmin kevään 2022 aikana. Tehtyjen lisäselvitysten ja uuden vaihtoehdon arvioinnin takia yleissuunnitelman valmistuminen siirtyy kesälle 2022.

Valmis yleissuunnitelma tulee nähtäville ja siitä on mahdollisuus jättää muistutuksia. Yleissuunnitelman jälkeen tehdään tiesuunnitelma. Koska kyseessä on merkittävän kokoinen hanke, tiesuunnitelman toteuttaminen vaatii myös eduskunnan päätöksen rahoituksesta.

Asian saaman kiinnostuksen vuoksi haluamme järjestää yleisötilaisuudet paikan päällä, mutta pyydämme kaikkia osallistujia huomioimaan voimassa olevat koronasuositukset. Osallistujilla on vahva maskisuositus ja tilaisuuksissa on paikalla käsidesejä ja maskeja. Suosittelemme saapumista tilaisuuteen ajoissa ruuhkien välttämiseksi. Uuteen vaihtoehtoon voi tutustua myös katsomalla esittelyvideon, joka julkaistaan hankkeen internetsivuilla viikkoa ennen yleisötilaisuuksia.

Yleisötilaisuuksien ajankohdat ja paikat:

Maanantai 1.11.2021 klo 17.30–19 Laihian monitoimitalo, Länsitie 62, Laihia

Tiistai 2.11.2021 klo 17.30–19 Helsingbyn koulu, Puntaistentie 52, Helsingby

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Suunnitteluhankkeen verkkosivut:
https://vayla.fi/pohjanmaalla-suunnitteilla/vt-3-tampere-vaasa/vt-3-parantaminen-valilla-helsingby-laihia

Projektipäällikkö: Eeva Kopposela, ELY-keskus, puh. 0295 021 727
Yksikön päällikkö, tienpidon suunnittelu Janne Ponsimaa, Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus, puh. 0295 027 746
Tiesuunnittelun vastuuhenkilö: Sanna Kaikkonen, Ramboll Finland Oy, puh. 040 595 7160
YVA-menettelyn vastuuhenkilö: Joonas Hokkanen, Ramboll Finland Oy, puh. 0400 355 260

Liitteet

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten
Päätoimipaikka Seinäjoki: Alvar Aallon katu 8, PL 156
Vaasa: Wolffintie 35 | Kokkola: Pitkänsillankatu 15

0295 027 500http://www.ely-keskus.fi/etela-pohjanmaa

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus on monialainen, alueellinen toimija. Haluamme edistää alueemme elinvoimaa, kestävää kasvua ja hyvää tulevaisuutta sekä hyvinvointia ja sisäistä turvallisuutta. Hoidamme elinkeinoihin, ympäristöön ja liikenteeseen liittyviä tehtäviä asiakkaidemme eli ihmisten, yritysten ja yhteisöjen hyväksi. Teemme työtämme Etelä-Pohjanmaan lisäksi Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan alueilla ympäristö- ja liikenneasioissa.

ELY-keskusten valtakunnallisia tiedotteita voit lukea täältä: ELY-keskukset

NTM-centralen i Södra Österbotten är en branschövergripande, regional aktör. Vi vill främja livskraft, hållbar tillväxt, en god framtid samt välstånd och intern säkerhet i regionen. Vi sköter uppgifter i anslutning till näringslivet, miljön och trafiken för våra kunders, dvs. människors, företags och sammanslutningars bästa. Vi är verksamma utöver i Södra Österbotten även i Österbotten och Mellersta Österbotten i fråga om miljö- och trafikfrågor.

NTM-centralernas riksomfattande pressmeddelanden kan du läsa här: NTM-centralerna

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus | NTM-centralen i Södra Österbotten

Pohjalaisvesistöissä tehty sinilevähavaintoja etenkin merialueilla (Pohjalaismaakunnat)11.8.2022 12:29:19 EEST | Tiedote

Viikolla 32 Pohjanmaalla, Etelä-Pohjanmaalla ja Keski-Pohjanmaalla sijaitsevista ELY-keskuksen virallisista levähavaintopaikoista sinilevää havaittiin kuudessa havaintopisteessä. Sinilevää havaittiin hieman Luodonjärvellä Pohjoisen luodontien itäpuolella, Kuortaneenjärvellä Länsirannan läheisyydessä, Alajärvellä Pynttärinniemessä Hauta-ahon uimarannalla, Ähtärinjärvellä Kylmälahden levähdyspaikan rannalla sekä Peränteen venevalkaman havaintopisteellä Ähtärissä.

Observationer av blågröna alger särskilt i havsområdena i Österbotten (landskapen i Österbotten)11.8.2022 12:29:18 EEST | Tiedote

Under vecka 32 observerades blågröna alger vid sex av NTM-centralens officiella observationsplatser i Österbotten, Södra Österbotten och Mellersta Österbotten. Ringa mängder blågröna alger observerades i Larsmosjön öster om Norra Larsmovägen, i Kuortaneenjärvi nära Länsiranta, i Alajärvi vid Hauta-aho badstrand i Pynttärinniemi, i Ähtärinjärvi vid stranden av rastplatsen i Kylmälahti samt vid Peränne båtstrand i Etseri.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme