Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Yleisötilaisuudet valtatien 4 pitkän aikavälin kehittämistoimenpiteistä välillä Pyhäjärvi - Pulkkila

Jaa
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus on käynnistänyt kesällä 2022 toimenpideselvityksen laatimisen valtatien 4 kehittämisestä Pyhäjärven ja Pulkkilan välillä. Selvityksessä määritetään pitkän aikavälin tavoitetilan toimenpiteet yhteensä noin 90 km pituiselle valtatiejaksolle, joka sijoittuu Pyhäjärven, Kärsämäen ja Siikalatvan kuntien alueelle.

Esitettyjen toimenpiteiden lähtökohtana on vuonna 2020 valmistunut selvitys ”Valtatiekäytävän 4 ja 29 kehittämisen periaatteet välillä Helsinki – Tornio/Haaparanta”. Siinä määritettiin koko välille pitkän aikavälin tavoitetila, joka vastaa TEN-T ydinverkkokäytävän edellyttämää tasoa. Tavoitetilan saavuttaminen edellyttää toimenpiteitä liikenneturvallisuuden, nopeustason noston ja ohitusmahdollisuuksien parantamiseksi. Suurimmat palvelutasopuutteet ovat nykytilanteessa Kärsämäen taajaman kohdalla, jossa valtatie 4 kulkee taajaman läpi.

Valtatien 4 pitkän aikavälin toimenpiteiksi maakuntarajan ja Pulkkilan väliselle osuudelle esitetään yhteensä 8 keskikaiteellista ohituskaistaparia, uusia valtatielinjauksia Oravankylän, Pyhäjärven ja Kärsämäen kohdalle, 3 uutta eritasoliittymää sekä nykyisten tasoliittymien vähentämistä ja yksityistiejärjestelyjä. Jaksolla tavoiteltava nopeustaso on 100 km/h.

Toimenpideselvitys ei ole maantielain mukainen suunnitelma, vaan selvityksessä esitetyt toimenpiteet tarkentuvat ja saavat lainvoiman myöhemmin laadittavien kaavojen sekä tiesuunnitelmien kautta. Toimenpideselvityksen ratkaisut toimivat lähtökohtana kuntien maankäytön suunnittelulle ja kaavoitukselle sekä hankekohtaiselle väyläsuunnittelulle.

Suunnitelmaluonnoksia esitellään kahdessa yleisötilaisuudessa, jotka järjestetään tiistaina 24.1.2023 klo 17.00-18.30 Pyhäjärvellä, Pyhäjärven kaupungintalon valtuustosalissa sekä keskiviikkona 25.1.2023 klo 17.00-18.30 Kärsämäellä, Frosteruksen koulun auditoriossa. Keskiviikon tilaisuuden esittelyosuuteen on mahdollista osallistua myös etäyhteydellä. Osallistumislinkki löytyy hankkeen verkkosivuilta.

Suunnitelmaluonnokset laitetaan yleisötilaisuuden jälkeen nähtäville hankkeen verkkosivuille, jossa myös tilaisuuden osallistumislinkki julkaistaan. Suunnitelmaluonnoksista voi esittää kysymyksiä ja antaa palautetta yleisötilaisuudessa tai yleisötilaisuuden jälkeen sähköpostilla tai puhelimella hankkeen projektipäälliköille.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Esisuunnitteluvastaava Marjo Paavola, Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus, p. 0295 038348, etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi
Projektipäällikkö Laura Puistovirta, WSP Finland Oy, p. 040 1960331, etunimi.sukunimi@wsp.com

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus
Veteraanikatu 1
90130 Oulu

0295 038 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pohjois-pohjanmaa

Pohjois-Pohjanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus

Työttömien määrä jatkoi kasvuaan Pohjois-Pohjanmaalla21.2.2023 08:02:00 EET | Tiedote

Työttömyys kääntyi Pohjois-Pohjanmaalla kasvuun syksyn 2022 aikana ja työttömien määrä jatkoi kasvuaan myös vuoden 2023 alussa. Lisäksi lomautettuja määrä nousi syksyn aikana, mutta kääntyi tammikuussa laskuun. Lomautettujen määrä on silti edelleen korkea (2 200), mikä johtuu osittain heikentyneestä taloustilanteesta sekä vähentyneestä työntekijätarpeesta. Avoimien työpaikkojen tarjonnassa on nähtävissä edelleen pudotusta aiempaan koko maakunnan alueella.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme