Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

Yli 1 500 hakijaa VAMKin uutuuskoulutukseen – Energy Technology herätti kansainvälisesti laajaa kiinnostusta

Jaa

Korkeakoulujen syksyn yhteis- ja erillishaussa Vaasan ammattikorkeakoulun suosituimmaksi koulutukseksi nousi uusi, englanninkielinen tekniikan koulutusohjelma Energy Technology, johon haki yhteensä 1 571 henkilöä. Suosittuja suomenkielisiä koulutusohjelmia VAMKilla edustivat sote-alan koulutukset. Syksyn yhteis- ja erillishaku päättyi 14.9.

Kaksi viikkoa kestänyt korkeakoulujen yhteis- ja erillishaku on päättynyt tänään 14.9. klo 15. Suurin osa Vaasan ammattikorkeakoululle tulleista hakemuksista kohdistui englanninkieliseen, alempaan AMK-tutkintoon johtavaan Energy Technology -koulutusohjelmaan, johon haki erillishaussa yhteensä 1 571 hakijaa. VAMKin suomenkielisiin koulutusohjelmiin saapui lähes 600 hakemusta syksyn yhteishaussa. Opiskelijapalveluiden päällikkö Juha Vierola Vaasan ammattikorkeakoulusta on vaikuttunut erityisesti Energy Technology -koulutusohjelman menestyksestä ja hakijoiden monipuolisista taustoista:

– Uutuuskoulutus kiinnostaa selvästi kansainvälisesti. Suurin osa hakijoista tulee Bangladeshista, Nepalista, Intiasta tai Nigeriasta. Myös Sri Lankasta saimme ilahduttavan paljon hakijoita, Vierola kommentoi.

Sote-alalta kiinnostaa erityisesti sosionomin koulutus

Sote-alan koulutuksiin hakijoiden määrä on pysynyt entisellä tasollaan: Suomenkielisistä koulutuksista suosituimmaksi VAMKin koulutukseksi nousi tutusti sosionomin monimuotokoulutus 249 hakemuksella. Sote-ala kiinnosti myös erityisesti ylemmissä AMK-tutkinnoissa: uutuuskoulutukseen, Hyvinvoinnin asiantuntijaan, saatiin 176 hakemusta.

– Koulutus suoritetaan kokonaan verkossa ja on siksikin varmasti kiinnostanut laajalti, Vierola pohti.

Syksyn yhteis- ja erillishaussa oli tarjolla yhteensä 160 opiskelupaikkaa Vaasan ammattikorkeakoulujen tutkinto-ohjelmiin. Valitut opiskelijat aloittavat opiskelunsa keväällä 2023.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK
Wolffintie 30
65200 VAASA

0207 663 300, info@vamk.fihttp://www.vamk.fi

Vaasan ammattikorkeakoulusta valmistuu kansainvälisiä ja asiantuntevia insinöörejä, tradenomeja, sairaanhoitajia, terveydenhoitajia ja sosionomeja. Työelämälähtöiset opintomme ja elinvoimainen Vaasan seutu varmistavat erinomaiset työllistymisen mahdollisuudet. Opiskelijoita on noin 3250 ja henkilöstöä 200. VAMK painottaa koulutuksessaan energiatehokasta tekniikkaa, vientiteollisuuden liiketoimintaosaamista ja moderneja sosiaali- ja terveyspalveluja. Teemme tiivistä yhteistyötä alueen korkeakoulujen sekä seudun energiateknologian keskittymän kanssa, joka on Pohjoismaiden merkittävin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan ammattikorkeakoulu VAMK

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme