Aluehallintovirasto

Yli 600 000 euroa avustusta sopimuspalokuntien ja pelastuslaitosten kalustohankintoihin

Jaa

Palosuojelurahaston erityisavustusta kalustohankkeisiin on myönnetty kaikille viidelle Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston toimialueen pelastuslaitokselle: Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen, Keski-Suomen, Pirkanmaan ja Pohjanmaan pelastuslaitos. Avustusta sai myös kolme sopimuspalokuntaa: Kauhajärven VPK ry, Korkeakosken VPK ry ja Lempäälän VPK ry. Avustuksilla tuetaan kaikkiaan 11 eri kalustohankintaa. Sopimuspalokuntien avustushakemuksia oli yhteensä kolme ja pelastuslaitosten hakemuksia 11.

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintoviraston toimialueen toimijat saivat avustusta kalustohankintoihin yhteensä 614 320 euroa.

Palosuojelurahaston kalustohankeavustusta voidaan myöntää pelastuslaitoksille ja sopimuspalokunnille.

Avustusta saaneet kalustohankinnat

Pelastuslaitokset

  • Keski-Pohjanmaan ja Pietarsaaren alueen pelastuslaitos: väestöhälytinjärjestelmän uusiminen, raivausauto ja sammutusauto
  • Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitos: raivausauto
  • Keski-Suomen pelastuslaitos: nostolavan nostolaitteisto ja säiliösammutusauto
  • Pirkanmaan pelastuslaitos: sammutusauto
  • Pohjanmaan pelastuslaitos: säiliösammutusauto  

Sopimuspalokunnat

  • Kauhajärven VPK ry: miehistöauto
  • Korkeakosken VPK ry: miehistöauto
  • Lempäälän VPK ry: säiliösammutusauto

Aluehallintovirasto koordinoi ja neuvoo

Aluehallintovirasto lähettää Palosuojelurahaston hakuohjeet toimialueensa pelastuslaitoksille. Pelastuslaitos toimittaa hakemusasiakirjat puoltojärjestyksineen aluehallintovirastolle. Aluehallintovirasto asettaa hakemukset tärkeysjärjestykseen saamiensa perustelujen mukaisesti ja lähettää hakemusasiakirjat edelleen Palosuojelurahastolle. Pelastuslaitosten ja sopimuspalokuntien hakemukset käsitellään omina erillisinä ryhminään.

Avustusta voi hakea yleensä kerran vuodessa Palosuojelurahaston ilmoittamana hakuaikana.

Tietoa palosuojelurahastosta löytyy osoitteesta www.palosuojelurahasto.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoa:

pelastustarkastaja Arto Laine, p. 0295 018 516
arto.j.laine@avi.fi
Länsi- ja Sisä-Suomen AVI

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto
AluehallintovirastoAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto

Pohjois-Suomen alueellinen päivittäistavarahuollon verkosto toimii turvallisen asioinnin varmistamiseksi myymälöissä (Pohjois-Suomi)18.9.2020 14:36:18 EESTTiedote

Pohjois-Suomen alueellinen päivittäistavarahuollon verkosto kokoontui 18.9.2020 ylijohtaja Terttu Savolaisen johdolla 7. kokoukseensa tänä vuonna. Kaupan ja logistiikan ala ja aluehallintoviranomaiset ovat yhtä mieltä, että kaupalla on oikeus ja velvollisuus huolehtia hygieniasta ja turvavälien säilymisestä myymälöissä. On erittäin tärkeää, että myös kaikki asiakkaat asioivat vastuullisesti ja estävät koronaviruksen leviämistä myymälöissä.

Rakennustyöntekijä putosi 2,5 metrin korkeudesta – sakkoja päätoteuttajalle ja työnantajalle16.9.2020 10:26:02 EESTTiedote

Pirkanmaan käräjäoikeus on 18.8.2020 antamallaan tuomiolla tuominnut työmaalla aliurakoitsijana toimineen, tapaturmassa loukkaantuneen työntekijän työnantajan 25 päiväsakon suuruiseen rangaistukseen työturvallisuusrikoksesta. Lisäksi päätoteuttajana toimineen pirkanmaalaisen rakennusalan yrityksen työnjohtaja tuomittiin 15 päiväsakkoon ja päätoteuttaja 10 000 euron suuruiseen yhteisösakkoon työturvallisuusrikoksesta.

Valmiustoimikunta: Pohjois-Suomessa hyvä valmius alueellisiin päätöksiin ja viruksen torjuntatoimiin (Pohjois-Suomi)15.9.2020 14:52:06 EESTTiedote

Pohjois-Suomen alueellinen valmiustoimikunta kokoontui 15. verkkokokoukseen ylijohtaja Terttu Savolaisen johdolla 15.9.2020 ja päivitti tilannekuvan koronaviruksesta ja toimista alueellaan. Kokouksessa käytiin läpi valtioneuvoston hybridistrategian mukaiset alueellisen päätöksenteon muodot ja toimivalta viruksen torjuntatoimissa. Aluehallintoviraston roolina on valvoa ja ohjata kuntia, kuntayhtymiä ja sairaanhoitopiirejä COVID-19 pandemian hoidossa määrätyn työnjaon mukaisesti.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme