Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Ylijohtaja Savolainen korosti pohjoisen merkitystä koko Suomen turvallisuudelle

Jaa
Pohjois-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Terttu Savolainen avasi Palopäällystöpäivät eilen 22.3. Savolainen totesi, että muuttuneessa turvallisuuspoliittisessa tilanteessa pohjoisen merkitys koko Suomen turvallisuudelle korostuu.

Ylijohtaja Savolainen totesi Palopäällystöpäivien avauspuheenvuorossaan, että Venäjän hyökkäyssota on muuttanut pohjoisen geopoliittista tilannetta.

"Pohjoisen strateginen merkitys tulee kasvamaan. Pohjoinen on tärkeä alue turvallisuuspoliittisesti, erityisesti Suomen huoltovarmuuden näkökulmasta. Onhan täällä runsaisiin luonnonvaroihin perustuvaa teollisuutta, merkittävää energia- ja elintarviketuotantoa ja erityisesti korkean teknologian huippuosaamisesta."

Pohjois-Suomessa on tehty pitkään tiivistä yhteistyötä muiden pohjoismaiden kanssa niin sotilaallisessa puolustuksessa kuin siviilivalmiudessa. Yhteistyössä parannetaan muun muassa arjen turvallisuuden käytäntöjä molemmin puolin rajaa.

Aluehallintovirastoilla on keskeinen rooli alueellisen turvallisuuden ylläpitämisessä

Savolainen muistutti, että aluehallintovirastoilla on merkittävä rooli alueellisen turvallisuuden rakentamisessa. Aluehallintovirastot koordinoivat varautumiseen ja pelastukseen liittyviä verkostoja, ylläpitävät alueellista tilannekuvaa ja vastaavat alueellisten maanpuolustuskurssien sekä valmiusharjoitusten järjestämisestä. Kaiken tämän pohjana on vankka alueellinen tuntemus.

”Varautumisessa tarvitaan pitkäjänteistä ja sujuvaa yhteistoimintaa viranomaisten, yritysten ja kansalaisyhteiskunnan välillä. Suomen eri alueiden ominaispiirteet tuntevilla aluehallintovirastoilla on nyt, ja tulevaisuudessa, merkittävä rooli yhteiskunnan kokonaisturvallisuuden ylläpitämisessä alueilla.”

Palopäällystöpäivät pidettiin tänä vuonna Oulussa. Suomen Palopäällystöliiton järjestämä tapahtuma on tärkeä pelastustoimen ja turvallisuuden koulutus- ja verkostoitumistilaisuus.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ylijohtaja Terttu Savolainen, Pohjois-Suomen aluehallintovirasto, 0295 017 551

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Ändringarna i diskrimineringslagen träder i kraft 1.6.2023 – vad förändras gällande arbetslivet?7.6.2023 07:59:52 EEST | Tiedote

Syftet med diskrimineringslagen som trädde i kraft 2015 är att främja likabehandling och förebygga diskriminering. Den delreform av lagen som träder i kraft den 1 juni 2023 förtydligar arbetsgivarens skyldigheter i fråga om främjandet av likabehandling och likabehandlingsplaneringen. Bestämmelserna preciseras också i fråga om trakasserier som kränker människovärdet och rimliga anpassningar av arbetstagare med funktionsnedsättning. Rättsskyddet för personer som upplevt diskriminering förbättras när främjandet av likabehandling och förbudet mot diskriminering i fortsättningen övervakas av både regionförvaltningsverkens ansvarsområden för arbetarskyddet, dvs. arbetarskyddsmyndigheterna, och diskrimineringsombudsmannen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme