Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Ylijohtaja Savolaisen delegaatio Pohjois-Suomesta vieraili Baden-Württembergissa

Jaa

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston ylijohtaja Terttu Savolaisen johtama delegaatio on ollut viikolla 47/2022 vierailulla Baden-Württembergin osavaltiossa Saksassa. Delegaatioon kuuluu pohjoissuomalaisia kuntajohtajia, alueellisten organisaatioiden ja elinkeinoelämän edustajia, poliittisia vaikuttajia sekä koulutusalan asiantuntijoita, jotka ovat tavanneet paikallisia oman alansa edustajia.

”Alueemme ovat tehneet monipuolista yhteistyötä jo yli kolmekymmentä vuotta. Meillä on ollut kunnia vierailla maapäivillä ja suomalaisella joulutorilla jo 90-luvun alusta lähtien,” sanoo ylijohtaja Terttu Savolainen.

Matkalla oli mukana myös Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala ja BusinessOulun edustaja Petri Karinen. ”Oulun kaupunki toi esiin teemoja, jotka liittyivät Pohjoisen tulevaisuuskatsaukseen, elinkeinoelämän edistämiseen ja kulttuuripääkaupunki 2026 vuoteen”, kertoo kaupunginjohtaja Päivi Laajala. Saksalaisilla osapuolilla oli kiinnostusta osallistua myös kulttuuripääkaupunkivuoden sisältöjen tuottamiseen. Liike-elämän yhteyksien rakentaminen keskittyi tällä kertaa luoviin aloihin ja autoteollisuuteen. Yritysten edustajien kanssa keskusteltiin myös Kiina-riippuvuuden vaikutuksista ja sen vähentämisestä Euroopassa.

Matkalle osallistunut oululainen Saksan kunniakonsuli Riitta Pörhö kokee, että alueiden välinen yhteistyö on vahvistunut vuosien myötä koko ajan. ”Suomalaisen joulutorin avaaminen on tärkeää, mutta erityisesti olen ilahtunut BusinessOulun tekemästä työstä oululaisten ja baden-württembergilaisten yritysten yhteen saattamisessa, kunniakonsuli Riitta Pörhö iloitsee.

Kriisit korostavat turvallisuuden, varautumisen ja energian teemoja

Ylijohtajan johtamalla matkalla vaihdettiin näkemyksiä mm. turvallisuudesta, varautumisesta ja energiasta sekä yhteisistä haasteista ilmastonmuutokseen liittyen. Myös pohjoisen geopoliittinen asema ja sen merkityksen kasvu tunnistettiin. Matkalla oli lisäksi esillä maaseudun merkitys uudessa turvallisuuspoliittisessa tilanteessa luonnonvarojen, energiatuotannon ja ruokahuollon näkökulmasta.

”Molemmat keskustelujen osapuolet pitävät tärkeänä ja hyödyllisenä aluetason yhteistyötä. Vierailun isännät suunnittelevat lähitulevaisuudessa vastavierailua Oulun seudulle ja Pohjois-Suomeen”, Terttu Savolainen kertoo tyytyväisenä.

Lisätietoja

Ylijohtaja Terttu Savolainen, terttu.savolainen@avi.fi

Neuvotteleva virkamies Tommi Lantto, 050 396 1428

Euroregion ry, Gottfried Effe, 040 700 3259

Liitteet

Linkki esitteeseen /de/ (avi.fi/pdf)

Kuva: Landtag von Baden-Württemberg (oder Kurzform: LTBW)

Ohjelman tiiviisti

Tiistai, 22. marraskuuta 2022

”Tübingenin päivä”, jonka teemoina ovat puurakentaminen, puuarkkitehtuuri, energia ja varautuminen.

Tübingenin kaupungin ylipormestarin Boris Palmerin tapaaminen.

Katsaus ”Ilmastostrategia 2030 talonrakentamisessa”.

Ilmastonsuojeluohjelman 2030 esittely.

Vierailu Westspitzen innovaatiokeskukseen, Tübingen-Lustnaun paloasemalle ja

Tübingenin rakennusvirastoon.

Keskiviikko 23. marraskuuta 2022

"Stuttgartin päivä" 

Vierailut ja tapaamiset maapäivien talolla, Haus des Landtags (HdL).

Maapäivien Presidentti ja osavaltion parlamentin jäsenten tapaaminen,

Lounas Maapäivien Presidentin Muhterem Aras MdL:n kutsusta.

Sisä,- Talous,- ja Maaseutuministeriön tapaamiset

Stuttgartin joulumarkkinoiden avajaiset, Altes Schloss - Vanha Linnan

sisäpihalla.

Tutustuminen suomalaiseen joulukylään, loimulohen ja glögin makuisia keskusteluja maapäivien presidentin ja jäsenten kanssa.

Torstai 24. marraskuuta 2022

"Kirchheimin päivä" Teemana tulevaisuuden energiat.

Vierailu Cellcentric GmbH & Co. KG:hen, joka on Daimler Truck AG:n ja Volvo Groupin yhteisyritys polttokennotutkimuksen alalla.

Tutustumiskierrokset tuotantohallissa ja näyttelytilassa.

Päivän ja ohjelman päätteeksi keskustelut Stuttgartissa valtioministeri Florian Stegmannin kanssa.

Pohjois-Suomi

Opetus ja kulttuuri
Rakentaminen ja asuminen
Turvallisuus ja varautuminen

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketAluehallintovirastossa edistämme perusoikeuksien ja oikeusturvan toteutumista, peruspalvelujen saatavuutta, ympäristönsuojelua, ympäristön kestävää käyttöä, sisäistä turvallisuutta sekä terveellistä ja turvallista elin- ja työympäristöä alueilla. Hoidamme myös lainsäädännön toimeenpano-, ohjaus- ja valvontatehtäviä alueillamme. Toimintaamme ohjaa kahdeksan ministeriötä.

Aluehallintoviraston verkkosivut

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston johto kaksipäiväisellä maakuntamatkalla Kainuussa27.1.2023 17:37:03 EET | Tiedote

Tapaamiset Kainuun hyvinvointialueen, Kainuun maakunnan sidosryhmien ja alueen yritysten ja median kanssa olivat ohjelmassa Pohjois-Suomen aluehallintoviraston johdon vierailulla 26.-27.1.2023. Koronan vuoksi läsnäolotapaamisia ei ole kolmeen vuoteen järjestetty. Esillä olivat maakunnan hyvinvoinnin, sivistystoimen, elinvoiman, kriiseihin varautumisen, saavutettavuuden ja työsuojelun kysymykset.

Vi förändrar världen tillsammans - utvecklingsprojekten ökar de ungas delaktighet och samhörighetskänsla24.1.2023 10:00:00 EET | Tiedote

För att utveckla ungdomssektorn delade regionförvaltningsverken under 2022 ut nästan tre miljoner euro i understöd till sammanlagt 91 projekt. Inom utvecklingsprojekten kan man snabbt reagera på fenomen och på konsekvenserna av världsläget i de ungas liv. I målen för de projekt som understödes 2022 nämndes de ungas delaktighet, jämlikhet och stärkande av samhörigheten.

Maailmaa muutetaan yhdessä - kehittämishankkeilla lisätään nuorten osallisuutta ja yhteisöllisyyden tunnetta24.1.2023 10:00:00 EET | Tiedote

Aluehallintovirastot jakoivat avustusta nuorisoalan kehittämiseen vuoden 2022 aikana lähes kolme miljoonaa euroa yhteensä 91 hankkeelle. Kehittämishankkeissa pystytään nopeasti reagoimaan ilmiöihin ja vaikkapa maailmantilanteen heijastamiin vaikutuksiin nuorten elämässä. Vuonna 2022 avustettujen hankkeiden tavoitteissa näkyivät nuorten osallisuuden, yhdenvertaisuuden ja yhteisöllisyyden vahvistaminen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme