Yliopiston Apteekki

Yliopiston Apteekin verojalanjälki oli 56 miljoonaa euroa vuonna 2020

Jaa

Yliopiston Apteekin verojalanjälki oli 56 miljoonaa euroa eli 17 prosenttia myynnistä vuonna 2020.

Yliopiston Apteekki maksoi apteekkiveroa 29,3 miljoonaa euroa ja muita veroja ja veroluonteisia työnantajamaksuja 26,8 miljoonaa euroa eli yhteensä 56 miljoonaa euroa.

Yliopiston Apteekki maksaa apteekkiveroa 11,2 prosenttia koko lääkemyynnistä ja lisäksi ei-lääkkeellisten tuotteiden myynnistä, jos niiden osuus on yli 20 prosenttia apteekin koko myynnistä.

– Apteekkivero nostaa lääkkeiden vähittäishintoja ja lääkekorvauksia Suomessa. Apteekkiveron poistamisesta ja lääkkeiden vähittäishinnan laskemisesta olisi hyötyä kuluttajille ja yhteiskunnalle, Yliopiston Apteekin toimitusjohtaja Kimmo Virtanen sanoo.

Lääkkeen vähittäishinta muodostuu lääkkeen tukkuhinnasta, apteekin katteesta, arvonlisäverosta (10 %) ja apteekkiverosta (0-11,2 %, keskimäärin 6,9 %). Valtion lääkekorvauskulut ovat noin 1,5 miljardia euroa ja valtion apteekkiverokertymä noin 190 miljoonaa euroa vuodessa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Yliopiston Apteekki
Yliopiston Apteekki
Valimotie 7
00380 HELSINKI

09 542 046http://www.yliopistonapteekki.fi

Yliopiston Apteekki on huolehtinut suomalaisten hyvinvoinnista jo yli kaksi ja puoli vuosisataa. Palvelemme asiakkaita apteekeissa ja verkkoapteekissa ya.fi kaikkialla Suomessa. Tarjoamme myös terveydenhuollon toimijoille laajan valikoiman palveluita aina lääkkeiden valmistuksesta annosjakeluun. Olemme Helsingin yliopiston omistama yritys, jonka tuotto käytetään koulutukseen ja tutkimukseen. Asioidessasi Yliopiston Apteekissa olet mukana huolehtimassa huomisen yhteiskunnasta kanssamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Yliopiston Apteekki

Verkkoapteekki ya.fi uudistui – asiointi entistä helpompaa ja nopeampaa16.3.2021 12:45:00 EET | Tiedote

Yliopiston Apteekki tekee tinkimättömästi työtä erinomaisen asiakaskokemuksen edistämiseksi apteekeissa ja verkossa. Verkkoapteekin ya.fi myynti 2,5-kertaistui ja kävijämäärä kasvoi 12 miljoonaan vuonna 2020. Uusi verkkokauppa-alusta tekee asioinnista entistä helpompaa, nopeampaa ja sujuvampaa. - Verkkoapteekin haku-, selaus- ja suodatustoiminnot ovat uudistuneet. Asiakas voi poimia ostoskoriinsa tuotteet nopeasti ja vaivattomasti. Verkkomaksut Klarnan kautta mahdollistavat joustavat maksutavat sekä kahden viikon korottoman ja kuluttoman maksuajan, kiteyttää verkkokaupasta ya.fi vastaava johtaja Joni Kataja. - Haluamme jatkuvasti parantaa ja yhdenmukaistaa asiakaskokemustamme, joka on valittu useita vuosia yhdeksi Suomen parhaista. Verkkoapteekissa ya.fi haluamme tarjota helppoa, nopeaa ja sujuvaa asiointia sekä henkilökohtaista palvelua ja lääkeneuvontaa, toimitusjohtaja Kimmo Virtanen sanoo. Yliopiston Apteekin verkko-osoitteet ya.fi ja yliopistonapteekki.fi säilyvät käytössä ennalla

Vartalovoideuutuuden kotimainen kauraöljy hoitaa koko perheen ihoa29.1.2021 10:00:00 EET | Tiedote

Yliopiston Apteekin oma YA-tuotesarja täydentyy helmikuussa hajusteettomalla vartalovoideuutuudella. YA Vartalovoide on kehitetty erityisesti herkkäihoiselle asiakkaalle, joka arvostaa kotimaisuutta, helppoa ostamista, puhtaita raaka-aineita sekä poikkeuksellisen hyvää hinta-laatu-suhdetta. Tuotteen hellävaraiseen koostumukseen on valittu parhaat raaka-aineet. Kotimainen kauraöljy hoitaa ja pehmentää ihoa ja glyseriini kosteuttaa. Kätevä pumppupullo ja nopeasti imeytyvä koostumus takaavat sen, että tuote on sopiva koko perheelle. – Haluamme tarjota asiakkaillemme laadukkaan ja edullisen vaihtoehdon koko perheen ihonhoitoon. Olemme kuunnelleet tarkasti saamaamme palautetta ja tiedämme, mitä herkkäihoiset asiakkaamme arvostavat. Näistä lähtökohdista kehitimme tämän uutuuden, joka täydentää hienosti YA-tuotesarjan valikoimaa, tuotepäällikkö Hanna Nikula sanoo. YA Vartalovoide on vegaaninen ja hajusteeton eikä se sisällä väriaineita. Tuote on kehitetty ja valmistettu Suomessa. YA Vartalovo

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme