Yliopiston Apteekki

Yliopiston Apteekin verojalanjälki oli 58 miljoonaa euroa vuonna 2019

Jaa

Yliopiston Apteekki on merkittävä suomalainen veronmaksaja, joka maksoi vuonna 2019 apteekkiveroa 30,1 miljoonaa euroa (28,6 miljoonaa euroa vuonna 2018) sekä muita veroja ja veroluonteisia työnantajamaksuja yhteensä 28,0 miljoonaa euroa (27,5 miljoonaa euroa vuonna 2018).

Apteekkivero on progressiivinen vero, jota apteekit maksavat valtiolle 0-11,2 prosenttia lääkemyynnistä. Yliopiston Apteekki maksaa valtiolle korkeinta mahdollista apteekkiveroa. Vastaavaa veroa ei ole käytössä muissa Euroopan maissa.

Vuonna 2019 Yliopiston Apteekin osuus Suomen apteekkien lääkemyynnistä oli noin 10 prosenttia ja Suomen apteekkien maksamasta apteekkiverosta noin 16 prosenttia.

Lääkkeiden hinnat ja apteekkien myyntikate määräytyvät valtioneuvoston asettaman lääketaksan mukaan. Lääkkeiden hinnat ovat samat kaikissa Suomen apteekeissa. Kalliiden lääkkeiden osalta apteekin myyntikate on pienempi kuin korkea apteekkivero (11,2 %).

– Apteekkivero nostaa lääkkeiden hintoja ja yhdistettynä lääketaksaan tekee Yliopiston Apteekin lääkemyynnistä tappiollista. Apteekkivero ja lääketaksa tulee uudistaa kokonaisuudessaan, Yliopiston Apteekin toimitusjohtaja Kimmo Virtanen sanoo.

Yliopiston Apteekki on Helsingin yliopiston omistama yhteiskunnallinen yritys, jonka tuotto käytetään vuosittain suomalaisen koulutuksen ja tutkimuksen hyväksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Yliopiston Apteekki
Yliopiston Apteekki
Valimotie 7
00380 HELSINKI

09 542 046http://www.yliopistonapteekki.fi

Yliopiston Apteekki on Helsingin yliopiston omistama yhteiskunnallinen yritys, jonka palveluksessa työskentelee 1000 henkilöä Suomessa. Tuottomme ohjataan koulutukseen ja tutkimukseen. Palvelemme valtakunnallisesti kuluttajia sekä yli tuhatta terveydenhuollon yksikköä julkisella ja yksityisellä sektorilla. Asiakaskokemuksemme on palkittu Suomen kolmen parhaan joukossa vuosina 2018 ja 2019. Apteekkejamme on Suomessa 14 paikkakunnalla ja verkossa ya.fi

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Yliopiston Apteekki

Yliopiston Apteekki myönsi apurahan rationaalisen lääkehoidon ja riskienhallinnan tutkimukseen29.10.2020 14:00:00 EETTiedote

Vuosittainen 20 000 euron tutkimusapuraha myönnettiin Helsingin yliopistossa väitöstutkimusta tekevälle proviisori Sonja Kalliolle. Kallio tutkii avohuollon apteekkien osallistumista lääkitysriskien hallintaan ja iäkkäiden lääkkeiden käytön järkeistämiseen yhdessä muun terveydenhuollon kanssa. Apurahan avulla Yliopiston Apteekki haluaa edistää lääkehuollon tutkimusta Suomessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme