Yliopiston Apteekki

Yliopiston Apteekki myönsi apurahan lääkkeiden saatavuushäiriöiden tutkimukseen

Jaa
Yliopiston Apteekin vuosittainen 20 000 euron tutkimusapuraha myönnettiin Helsingin yliopistossa väitöstutkimusta tekevälle proviisori Reko Ravelalle.

Reko Ravelan väitöskirjatutkimushankkeen tavoitteena on ymmärtää lääkkeiden saatavuushäiriöiden syitä ja mahdollistaa näyttöön perustuvia toimenpiteitä niiden vähentämiseksi. Apurahan avulla Yliopiston Apteekki edistää lääkehuollon tutkimusta Suomessa.

– Tutkimushankkeessa selvitetään saatavuushäiriöiden yhteneväisyyksiä ja eroja eri maissa saatavuushäiriörekisterien ja muiden julkisten viranomaislähteiden tiedon perusteella. Aihetta tarkastellaan Suomen, muun Euroopan ja Pohjois-Amerikan ympäristöissä. Tavoitteena on saada tietoa saatavuusongelmiin vaikuttavista tekijöistä viranomaissäätelyssä ja lääkemarkkinoiden rakenteessa, Ravela kertoo.

– Lääkkeiden saatavuushäiriöt ovat kasvava hoidollinen, taloudellinen ja yhteiskunnallinen haaste. Reko Ravelan tutkimusaihe on ajankohtainen ja lääkehuollon kannalta erittäin tärkeä, tutkimuspäällikkö Kari Linden Yliopiston Apteekista toteaa.

Yliopiston Apteekki on myöntänyt apurahoja vuodesta 1956 alkaen. Apurahahakemukset käsittelee farmasian, lääketieteen ja terveydenhuollon asiantuntijoista koostuva toimikunta. Lääkehuoltoon liittyvä tutkimus on yksi Yliopiston Apteekin lakisääteisistä erityistehtävistä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Reko Ravela, proviisori
Puh. 050 534 8022, reko.ravela@helsinki.fi

Kari Linden, FaT, KTM, dosentti
tutkimuspäällikkö, Yliopiston Apteekki
Puh. 050 395 0647, kari.linden@ya.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Yliopiston Apteekki
Yliopiston Apteekki
Valimotie 7
00380 HELSINKI

09 542 046http://www.yliopistonapteekki.fi

Yliopiston Apteekki on huolehtinut suomalaisten hyvinvoinnista jo yli kaksi ja puoli vuosisataa. Palvelemme asiakkaita apteekeissa ja verkkoapteekissa ya.fi kaikkialla Suomessa. Tarjoamme myös terveydenhuollon toimijoille laajan valikoiman palveluita aina lääkkeiden valmistuksesta annosjakeluun. Olemme Helsingin yliopiston omistama yritys, jonka tuotto käytetään koulutukseen ja tutkimukseen. Asioidessasi Yliopiston Apteekissa olet mukana huolehtimassa huomisen yhteiskunnasta kanssamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Yliopiston Apteekki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme