Espoon kaupunki - Esbo stad

Ylioppilasjuhlia vietetään 4.6.2022 - Espoon kaupungin lukioissa lakitetaan yli 1400 ylioppilasta

Jaa

Espoon suomenkielisistä lukioista valmistuu keväällä 2022 1285 ylioppilasta ja ruotsinkielisestä lukiosta 137. Lämpimästi onnea ylioppilaille!

- Espoon ylioppilaat ovat valmistuneet hienosti, vaikka heidän lukioajalleen on osunut koronan vuoksi poikkeuksellisia opetusjärjestelyitä kuten etäopetusta. Haluan onnitella lämpimästi jokaista ylioppilasta ja samalla kiittää lukioiden henkilökuntaa erinomaisesta työstä nuorten tukemisessa. Olen iloinen kaikkien nuorten ja lukioiden puolesta, että ylioppilaat saavat nyt painaa lakin päähänsä, kuvailee toisen asteen koulutuksen ja nuorisopalveluiden johtaja Tapio Erma.  

- Hienoa, että nyt voidaan myös ylioppilasjuhlat järjestää. Onnellista juhlapäivää ylioppilaille ja heidän läheisilleen! 

Ylioppilasjuhlia vietetään 4.6.2022. Uusien ylioppilaiden nimet on julkaistu Espoon lukioiden omilla nettisivuilla heidän osaltaan, jotka ovat antaneet julkaisuun suostumuksensa.  

Keväällä 2022 ylioppilaaksi valmistuneiden ylioppilastutkinnon kaikkien aineiden keskiarvojen keskiarvo Espoon suomenkielisissä lukioissa oli 4,59. Valtakunnallinen keskiarvo oli 4,33. Kuninkaantien lukio menestyi Espoon kaupungin lukioista parhaiten ja sijoittui valtakunnallisesti kolmanneksi.
Arvosanan ja keskiarvon suhde on seuraava: L (7), E (6), M (5), C (4), B (3), A (2) ja I (0). 
 

Espoossa on 10 suomenkielistä ja yksi ruotsinkielinen lukio sekä runsaasti erilaisia painotuksia, jotka tarjoavat mahdollisuuksia erikoistumiseen. Modernit oppimisympäristöt, kansainvälistä yhteistyötä ja projekteja, urheilua, tieteitä ja taiteita – lukio on täynnä mahdollisuuksia!  

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme