Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ry

Ylivieskan seudun kansalaisopistosta Vuoden oppilaitos 2019

Jaa

Ylivieskan seudun kansalaisopisto on voittanut Vuoden koulu, oppilaitos tai päiväkoti 2019 -kilpailun. Aktiivinen kansalaisopisto toimii kaikkiaan noin 70 toimipisteessä Ylivieskassa, Alavieskassa ja Sievissä, ja se tavoittaa mittavan joukon eri-ikäisiä oppijoita.

Palkintoperusteluissa Ylivieskan seudun kansalaisopistoa luonnehditaan positiivista energiaa loistavaksi majakaksi, joka elävöittää aluetta etenkin talvikaudella ja tuottaa näin kuntalaisille hyvinvointia.

Tarjonnan kirjoa ja tavoitettavuutta

Kansalaisopisto tarjoaa tietoa ja taitoa, minkä lisäksi se edistää terveyttä ja ylläpitää opiskelijoiden toveruutta. Yhtenä toiminnan painopisteenä ovat taide- ja taitoaineet. Kansalaisopisto tuki paikalliskulttuuria järjestämällä opetusta muun muassa yhdelletoista kuorolle, neljälle orkesterille ja yhdeksälle näytelmäryhmälle. Erityismaininnan ansaitsee yhteistyössä Ylivieskan seudun musiikkiopiston ja paikallisen Ylivieskan soittajat ry:n kanssa toimiva alueellinen big band, The Saint Fish Big Band.

Kansalaisopisto vastaa Ylivieskan alueella lasten kuvataiteen ja käsityötaiteen perusopetuksesta. Lisäksi kansalaisopisto järjestää asiantuntijaluentoja yleisölle ajankohtaisaiheista. Myös opiston kielitarjonta on monipuolista. Tänä lukuvuonna opetettavia kieliä oli kymmenen mukaan lukien viittomakieli.

Kansalaisopiston opiskelijoilta ja opettajilta on edellytetty viime ajat joustavuutta, kun opisto on joutunut toimimaan väistötiloissa. Se tarjoaa opetusta myös sivukylillä. Näin kansalaisopisto on tuonut oman panoksensa kylien säilymiseen elinvoimaisina.

Palkinto on myönnetty vuodesta 1991 lähtien

Vuoden koulu, oppilaitos tai päiväkoti -kilpailun järjesti ja voittajan valitsi Opetusalan Ammattijärjestö OAJ. Ylivieskan seudun kansalaisopisto palkitaan 16.5. järjestettävässä juhlatilaisuudessa.

Huomionosoitus on myönnetty vuosittain 1991 lähtien. Voitto on aiemmin osunut kolmesti Ouluun, sen eteläiselle alueelle tai Keski-Pohjanmaalle. Vuonna 2008 palkittiin oululainen Mäntylän yksikkö, johon kuuluivat päiväkoti ja koulu. Vuonna 1994 voittajana oli Ylikylän koulu Kempeleestä ja 1992 silloinen Kokkolan ammattioppilaitos.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot:
Järjestöasiamies Riitta Silvonen, OAJ, puh. 050 596 7838
Apulaisrehtori Seija Pulli-Marjakangas, Ylivieskan seudun kansalaisopisto, puh. 044 429 4326

Tietoja julkaisijasta

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ry
Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ry
PL 20
00520 Helsinki

http://www.oaj.fi

Opetusalan Ammattijärjestö OAJ on maailman ainoa työmarkkinajärjestö, joka valvoo koulutus-, kasvatus- ja tutkimusalan ammattilaisten etuja aina varhaiskasvatuksesta aikuiskoulutukseen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Opetusalan Ammattijärjestö OAJ ry

Över 2 000 lärare svarade på OAJ:s enkät: Rädsla för permittering och smitta bekymrar inom småbarnspedagogiken27.4.2020 09:00:05 EESTTiedote

Lärarna inom småbarnspedagogik upplever att deras arbete är viktigt under undantagsförhållandena, men känslorna är motstridiga. Det finns också dagligen rädsla för att förlora hälsan. Permitteringar anses oskäliga; lärarna inom småbarnspedagogik gör sitt bästa och erbjuder småbarnspedagogik och förskoleundervisning även i undantagsförhållandena.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme