Kirjapaja

Ymmärrä kehoa ja löydä parantava voima sisältäsi

Jaa

Kehon viisaat viestit (Kirjapaja) opastaa kehotietoisuuteen: kuuntelemaan omaa kehoa ja ymmärtämään sen viestejä. Kirjan konkreettiset harjoitukset ja pohdintatehtävät auttavat vapautumaan stressistä, säätelemään vireystiloja sekä vaikuttamaan kipukokemukseen ja muihin kuormittaviin tuntemuksiin.

Kehon viisaat viestit
Kehon viisaat viestit

Karita Palomäen ja Juha Siiran teoksessa lukijaa autetaan luomaan kehoon kokonaisvaltainen yhteys. Jos stressi ja kiire ovat vieraannuttaneet meidät kehostamme, emme ehkä osaa kuulla sen viestejä. Väsymyksellä ja kivulla on silti tärkeää sanottavaa – ne kertovat siitä, miten todella voimme.

Kehomme ja mielemme ovat viisas kokonaisuus, jolla on kyky hoitaa itseään. Kaikki mielen tapahtumat – niin ajatukset, tunteet kuin toimintakin – voidaan palauttaa kehoon. Keho ja mieli ovat samanaikaisesti erottamattomasti yhtä, samalla erillisiä.

”Se, mitä tapahtuu mielessä, koetaan kehossa. Ja se, mitä koetaan kehossa, heijastuu mieleemme”, Karita Palomäki ja Juha Siira kirjoittavat.

”Kehotietoisuus on keskeinen käsite tarkasteltaessa kehon, mielen ja meissä virtaavan energian yhteyttä. Kehotietoisuudella tarkoitetaan kykyä aistia tarkasti, mitä omassa kehossa tapahtuu.”

Kehon kuuntelun lisäksi kirja ohjaa työstämään oireisiin liittyviä tunnereaktioita. Kipu herättää tunteita ja saa varsinkin pitkittyessään monia merkityksiä, joiden ymmärtäminen auttaa sietämään kipua ja jopa vapautumaan siitä. Tasapainon löytäminen on mahdollista, kunhan maltamme ensin pysähtyä.

Kirjan uudistetussa versiossa käsitellään stressin ja traumaattisten kokemusten yhteyttä erilaisiin kiputiloihin ja toiminnallisiin oireisiin. Lisäksi tarkastellaan liikunnan roolia hyvinvoinnissa sekä muun muassa kroonisen väsymysoireyhtymän ja pitkittyneen koronataudin (long covidin) hoitoa. "Myös näissä sairauksissa on olemassa olevien hoitosuositusten lisäksi tärkeää edistää kykyä olla tietoinen kehostaan ja oppia säätelemään stressiä”, tekijät sanovat.

”Toivomme, että tämä kirja on Suomessa osaltaan edistämässä uutta kokonaisvaltaisempaa toimintatapaa sekä kivun että muiden stressilähtöisten oireiden hoidossa, myös virallisen terveydenhuollon puolella.” Huomio olisi tällöin yhä enemmän potilaan omassa kokemuksessa ja tarinassa. 

Kirjan mukaan tekijät ovat työssään päässeet todistamaan sitä, että kroonisestakin vaivasta voi parantua tai tilanne voi terapia- ja itsehoitokeinojen avulla ainakin helpottua oleellisesti.

Karita Palomäki ja Juha Siira, Kehon viisaat viestit. Kuuntele, tiedosta ja voi paremmin. Kirjapaja 2022. 208 s. Kansi Emmi Kyytsönen. Kl 17.3 / 59.563. ISBN 978-952-354-341-6

Karita Palomäki on Helsingissä toimiva psykofyysinen fysioterapeutti, NLP-työnohjaaja ja EFT-kouluttaja. Kotisivut https://bodysense.fi/

Juha Siira on kipupsykologi, psykoterapeutti ja kouluttaja. Siira on julkaissut yhdessä Mikael Saarisen kanssa mm. teoksen Tunteet kehossa (2021).  http://juhasiira.fi/

Lisätietoja: Kirjapaja / viestintäpäällikkö Marja-Liisa Saraste (09 6877 4568) marja-liisa.saraste@kirjapaja.fi tai Karita Palomäki (0400106500), karita@bodysense.fi ja Juha Siira (0409611568), psykologipalvelut@juhasiira.fi.

Arvostelukappaleet ja kuvapyynnöt: Minna Vatja, minna.vatja@kirjapaja.fi 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Kehon viisaat viestit
Kehon viisaat viestit
Lataa
Karita Palomäki
Karita Palomäki
Lataa
Juha SIira
Juha SIira
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kirjapaja
Kirjapaja
Sörnäistenkatu 1
00580 Helsinki

0968774530http://www.kirjapaja.fi

Kirjapajan kustannusohjelmassa on monipuolisia ja moderneja tietokirjoja elämäntaidon, hyvinvoinnin, kulttuurin, kasvatuksen ja yhteiskunnan aloilta. Tuotannossamme on edustettuna myös maailmankatsomuksellinen, hengellinen ja teologinen kirjallisuus ja kirkolliset kirjat. Kirjapaja on kustantanut kirjoja jo vuodesta 1942.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kirjapaja

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme