SDP EDUSKUNTA

Ympäristövaliokunnan sd-edustajat: llmastotoimilla tuetaan työllisyyttä

Jaa

- Budjettiriihen ilmastopäätöksiä tulee arvioida myös työllisyysnäkökulmasta, jolloin sosiaalisen oikeudenmukaisuuden kulma korostuu. Nyt tehdyt päätökset, kuten turvetta korvaavien investointien tukeminen oikeudenmukaisen siirtymän rahastosta, vauhdittavat Suomen tietä kohti taloudellisesti, ekologisesti ja sosiaalisesti kestävää yhteiskuntaa, muistuttaa ympäristövaliokunnan ja työ- ja tasa-arvovaliokunnan sd-vetäjä Katja Taimela.

- Sanna Marinin hallitus kamppailee sekä koronakriisin että ilmasto- ja ekologisen kriisin keskellä. Tarvitaan lyhyen tähtäimen tukitoimia koronakriisistä selviämiseen samaan aikaa pitkän aikavälin suunnitelmia ja päätöksiä, jotta siirtyminen ilmastoviisaaseen yhteiskuntaan on ripeää mutta samalla oikeudenmukaista, toteaa kansanedustaja Hussein Al-Taee.

- Tervehdin ilolla päätöstä, jolla teollisuuden sähkövero alennetaan EU:n minimitasolle, teollisuuden energiaveron palautusjärjestelmä poistetaan neljän vuoden siirtymäajalla ja energiatuen avulla tuetaan teollisuuden siirtymistä päästöttömiin teknologioihin, iloitsee SDP:n varapuheenjohtaja, kansanedustaja Niina Malm.

-Tarvitsemme Suomeen kestävää, vihreää teollisuutta, joka turvaa työpaikat ja huoltovarmuuden. Ihmiset tarvitsevat tukea muutostilanteisiin ja sitä on luvattu. Tulevaisuus on suomalaisella ympäristöystävällisellä ja puhtaaseen teknologiaan suuntaavalla teollisuudella kokonaisuudessaan valoisa. Globaalit markkinat ovat valtavat ja auki myös suomalaisille, muistuttaa Malm.

Hallitus toimii tavalla, jonka seurauksena Suomi on hiilineutraali vuonna 2035 ja hiilinegatiivinen nopeasti sen jälkeen. Tavoitteena on ekologisesti kestävä hyvinvointivaltio.

- Ekologisen kriisin selättämiseksi tarvitsemme rakenteellisia uudistuksia luonnonvarojen käytön vähentämiseksi ja maankäytön muutoksista koituvien ekologisten vaikutusten hillitsemiseksi esimerkiksi maataloudessa. Hallitus tavoitteleekin tulevan EU-rahoituskehyskauden osalta vähintään 80 miljoonan euron kohdentamista maatalouden investointeihin, jotka vähentävät maatalouden ilmastopäästöjä ja lisäävät hiilinieluja maatalouden toimintaedellytyksiä kehittäen, sanoo Johan Kvarnström, ensimmäisen kauden kansanedustaja ja ympäristövaliokunnan jäsen Uudeltamaalta.

Yhteyshenkilöt

Johan KvarnströmKansanedustaja - Riksdagsledamot

050 514 4080

Hussein al-TaeeKansanedustaja

Yhteydenotot: avustaja Mika Hujanen, p. 046 923 1858

Tietoja julkaisijasta

SDP EDUSKUNTA
SDP EDUSKUNTA

00102 Eduskunta

09 4321https://sdp.fi/fi/eduskunta/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta SDP EDUSKUNTA

SDP:n Salonen: Koronakriisin hoito vaatii määrätietoisia toimia: nyt on turvattava ihmisten hyvinvointi ja kasvun edellytykset18.9.2020 15:32:34 EESTTiedote

Oppositiopuolueet jättivät tänään yhteisen välikysymyksensä hallituksen talous- ja työllisyyspolitiikasta. Välikysymyksessä arvostellaan hallitusta voimakkain sanankääntein tulevien vuosien velanotosta. Kansanedustaja, SDP:n eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja Kristiina Salonen muistuttaa, että hallitus ottaa velkaa lieventääkseen koronakriisin aiheuttamia taloudellisia vahinkoja muun muassa kunnille ja yrityksille. Näin on toimittu poikkeuksetta myös muualla Euroopassa, mikä kertoo velanoton välttämättömyydestä kriisissä. - Oppositio jättää tarkoitushakuisesti sanomatta, että lähes kaikki maailman valtiot ovat joutuneet ottamaan lisävelkaa raivatakseen tietä ulos kriisistä. Ei Suomikaan voi antaa massamittaisesti yritystensä ajautua konkurssiin ja kuntia välttämättömien palveluiden leikkausten kierteeseen. Esimerkiksi Saksa, joka on tunnettu budjettikuristaan, on elvyttänyt talouttaan tähän mennessä jo 218 miljardin velaksi otetun euron edestä. Lisäksi he suunnittelevat lisäävänsä vi

Piirainen: Tärkeimmille maakuntakentille lennot jatkuvat – kiitos ministeri Harakalle!17.9.2020 16:33:23 EESTTiedote

- Tämä on hyvä ja odotettu päätös, jolla selvitään yli sumean korona-ajan, toteaa SDP:n kansanedustaja Raimo Piirainen kun Liikenne- ja viestintäministeriö tiedotti tänään alueiden lentoliikennettä selvittäneen työryhmän lopputuloksesta, jossa valtio ostaisi lentoliikennettä Kokkolan, Joensuun, Kajaanin, Jyväskylän ja Kemin lentoasemille vuoden 2021 loppuun saakka.

SDP:n Heidi Viljanen tyytyväisenä asiakasmaksulain etenemisestä eduskuntaan17.9.2020 14:16:33 EESTTiedote

SDP:n kansanedustaja Heidi Viljanen iloitsee asiakasmaksulain uudistuksen etenemisestä eduskuntaan. Sanna Marinin hallitusohjelmakirjauksen mukaisesti asiakasmaksulain uudistuksella lisätään terveyden tasa-arvoa laajentamalla maksuttomuutta ja kohtuullistamalla maksuja. -Uudistus on tärkeä, jotta jokainen ihminen saa tarvitsemansa hoidon tarpeeksi matalalla kynnyksellä. Olen erityisen iloinen, että uudistus koskee laajaa joukkoa palveluita ja maksuttomuutta painotetaan ehkäiseviin palveluihin. Helposti saatavilla olevilla, oikea-aikaisilla ehkäisevillä palveluilla voidaan parantaa ihmisen arkea ja samalla vähentää tulevaisuuden kasvavia sote-menoja, Viljanen kommentoi. Lakiluonnoksen mukaan maksuttomiksi tulisivat perusterveydenhuollon hoitajavastaanotot ja alaikäisten poliklinikkakäynnit. Lisäksi maksuttomuus laajenee muun muassa mielenterveyspalveluissa. Myös maksukattoon on tulossa laajennuksia. Maksukattoa kerryttäviin palveluihin tulee lakimuutoksen myötä lisäyksiä ja tulevaisuude

Kansanedustaja Werning: Asiakasmaksulain tärkeä uudistus vihdoin käyntiin17.9.2020 14:13:48 EESTTiedote

Kansanedustaja Paula Werning (sd) pitää hallituksen asiakasmaksulain uudistusta hyvin tärkeänä toimenpanona. Asiakasmaksulain keskeisimpien uudistusten tavoitteena on hoidon esteiden poistaminen ja terveyden tasa-arvon lisääminen mm. maksuttomuutta laajentamalla ja kohtuullistamalla maksuja. Uudistus pitää sisällään esimerkiksi terveyspalvelut, maksukaton laajennukset, maksujen huojentamisen ja pitkäaikaisten asumispalveluiden maksujen määräytymisperusteet. - Terveyspalveluissa on tarkoitus jatkossa järjestää perusterveydenhuollossa hoitajakäynnit maksuttomiksi. Tämä lisää alueellista tasa-arvoa merkittävästi. Tärkeä uudistus on myös alaikäisten poliklinikkakäyntien muuttaminen ilmaisiksi. Muita maksuttomia terveyspalveluja ovat jatkossa myös tärkeä perusterveydenhuollon mielenterveystyö sekä kouluterveyshuolto kaiken ikäisille. Edellä mainitut uudistukset ovat erittäin tervetulleita, Werning painottaa. Maksukaton laajennukset helpottavat jatkossa monen kansalaisen elämää. - Laajennus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme