Suomen Yrittäjät

Yrittäjät: Kestävä lihantuotanto turvaa alan tulevaisuuden

Jaa
Ruoantuotanto on kriittisen tärkeä osa Suomen taloutta ja huoltovarmuutta. Jotta suomalainen ruoantuotanto turvataan pidemmällä aikavälillä, alan pitää kehittyä asenteiden ja kuluttajien vaatimusten muuttuessa, Suomen Yrittäjät toteaa.

Yrittäjät korjasi torstaina keskiviikkona jättämäänsä lausuntoa kansalliseen luonnon monimuotoisuusstrategiaan.

”Pahoittelemme alkuperäisen lausunnon epäonnistuneita sanavalintoja ja ymmärrämme, että se on aiheuttanut keskustelua ja pahaa mieltä”, Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen sanoo.

”Suomessa eläinten olot ovat kansainvälisesti vertailtuna hyvällä tasolla. Suomalaiset tuottajayrittäjät hoitavat vastuullisesti tilojaan. Se on hyvä ja välttämätön asia, sillä eläinten oloista huolehtiminen on enenevissä määrin suomalaisen ruoantuotannon kilpailukykykysymys”, Pentikäinen sanoo.

”Eläinten hyvä hoito on suomalaisten tuottajayrittäjien sydämen asia. Esimerkillinen eläinten hoito on parhaimmillaan Suomen ruuantuotannolle kilpailuetu maailmalla”, hän lisää.

Koko maan kannalta on tärkeää, että lihantuotannon kestävyyteen, myös eläinten oloihin, pitää panostaa alan jatkuvuuden turvaamiseksi, Yrittäjät toteaa lausunnossaan.

Yrittäjien mielestä monimuotoisuusstrategiassa pitäisi nostaa esitettyä vahvemmin mm. metsäteollisuuden jalostusasteen nostamista.

Yrittäjien korjattu lausunto on tässä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Suomen Yrittäjät
Suomen Yrittäjät
Käynti: Maistraatinportti 2 / Posti: PL 999
00240 HELSINKI

09 229 221 (vaihde klo 8.00-16.00)http://www.yrittajat.fi

Suomen Yrittäjät on jäsenmäärältään elinkeinoelämän suurin, 115 000 jäsenyrityksen keskusjärjestö, joka ajaa Suomen pienten ja keskisuurten yritysten asiaa. Jäsenyrityksistä 50 000 on työnantajayrittäjiä. Ne työllistävät yrittäjät mukaan lukien noin 660 000 henkilöä. Työllistämisluku perustuu vuonna 2019 yhdessä Tilastokeskuksen kanssa tehtyyn laskelmaan. Yrittäjäjärjestön toiminta rakentuu 379 paikallisyhdistyksestä, 20 aluejärjestöstä ja 61 toimialajärjestöstä. Lisätietoa: www.yrittajat.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Yrittäjät

Yrittäjät: Osinkoverotuksen kiristyksillä olisi erittäin vakavia seurauksia taloudelle23.3.2023 04:00:00 EET | Tiedote

Listaamattomien yritysten osinkoverotuksen kiristämisellä olisi erittäin vakavia seurauksia taloudelle, Yrittäjägallup osoittaa. Se johtaisi osakeyhtiöissä osinkojen vähentämiseen, kasvuhalukkuuden hiipumiseen, investointien vähentämiseen, yritysten lopettamisiin ja omistajavaihdosten vaikeutumiseen. ”Sanalla sanoen: se olisi myrkkyä taloudelle ja yrittäjyydelle”, Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen kiteyttää.

Työelämägallup: Yleiselle ansioturvalle ja sosiaaliturvauudistuksille laaja tuki työelämästä11.3.2023 08:06:00 EET | Tiedote

Yleisellä ansioturvalla on vahva kannatus työelämässä, osoittaa Työelämägallup. ”Tässä on kyse oikeudenmukaisuudesta. On väärin, että ansioturva ei kuulu kaikille sitä rahoittaville, vaan vain kassojen jäsenille”, sanoo toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen Suomen Yrittäjistä. Sosiaaliturvaa halutaan laajalti uudistaa siten, että se kannustaa nykyistä enemmän työelämään

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme