Suomen Yrittäjät

Yrittäjät: Maakunnan on panostettava kasvuun 

Jaa

Kasvupalvelut ovat maakunnan elinvoiman työkalu. Maakunnan on varattava rahaa myös kasvua luoviin yrityspalveluihin ja toimivien työmarkkinoiden synnyttämiseen. Näin kommentoi Suomen Yrittäjät hallituksen esitystä kasvupalvelulaeiksi.

Lakiesitys alueiden kehittämisestä ja kasvupalveluista annettiin tänään eduskunnan käsittelyyn. Esityksen tavoitteena on lisätä yritys- ja työvoimapalveluiden asiakaslähtöisyyttä ja vaikuttavuutta. Esitys antaa maakunnalle myös paljon vapautta kasvupalvelujen järjestämisessä.

Lakiesityksen mukaan maakunnan on järjestettävä vain perustason työllisyyspalvelut. Muiden työllisyyttä edistävien palvelujen sekä yrityspalveluiden järjestäminen jää maakunnan harkittavaksi.

- Vapaus tuo luonnollisesti mukanaan myös suuren vastuun. Maakuntapäättäjillä on oltava kirkkaana mielessä, että maakunnan tehtävä on laajempi kuin sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestäminen alueen asukkaille, Suomen Yrittäjien kenttäjohtaja Mari Kokko sanoo.

Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että työllisyys- ja yrityspalveluihin on varattava riittävästi taloudellisia resursseja.

- Kaikki raha ei saa kulua sote-palveluihin, vaikka valtio ne maakunnille yhdessä pussissa antaakin, Kokko vaatii.

Lisäksi on määriteltävä palveluiden tavoitteet ja laatutaso riittävän korkealle.

- Työllisyyspalvelut eivät esimerkiksi saa tarkoittaa vain pitkäaikaistyöttömyyden hoitoa, vaikka sekin on tärkeä osa kokonaisuutta. Menestyvä maakunta varmistaa, että yrittäjien tarpeet ja työntekijät kohtaavat – että syntyy toimivat työmarkkinat.


Yrityspalvelut vaativat kuntien ja maakunnan yhteispeliä


Nykyisten ELY-keskusten tarjoamat palvelut siirtyvät uudistuksessa maakuntien vastuulle. Jatkossa yrityspalveluiden järjestäminen on maakunnalle vapaaehtoista.

- Fiksu maakunta ymmärtää, että ilman menestyviä yrityksiä ei ole työtä, eikä hyvinvointia. Yrittäjät aina yksinyrittäjästä isoon työnantajayritykseen tarvitsevat palveluita, jotka auttavat kasvuun ja menestykseen.

Palvelujen toimivuus ja asiakaslähtöisyys onnistuvat parhaiten niin, että annetaan asiakaan valita palvelutuottaja. Tästä hyvä esimerkki on Business Finlandin Innovaatioseteli.

Laadun lisäksi yrittäjille tärkeää on se, että palvelut löytyvät helposti.

- Oman kunnan tuttu kasvo on yrittäjälle usein se helpoin kontakti. On ratkaisevan tärkeää, että kunnan elinkeinopalveluissa osataan saattaa yrittäjä oikeiden palveluiden äärelle. Kasvun maakunnassa yrittäjät, kunnat ja maakunta toimivat saumattomasti yhteen, elinkeinoasioiden päällikkö Susanna Kallama Suomen Yrittäjistä sanoo.

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Suomen Yrittäjät
Suomen Yrittäjät
Mannerheimintie 76 A
00101 HELSINKI

09 229 221 (vaihde klo 8.00-16.00)http://www.yrittajat.fi

Suomen Yrittäjät on jäsenmäärältään elinkeinoelämän suurin, 115 000 jäsenyrityksen keskusjärjestö, joka ajaa Suomen pienten ja keskisuurten yritysten asiaa. Jäsenyrityksistä 50 000 on työnantajayrittäjiä. Ne työllistävät yrittäjät mukaan lukien noin 660 000 henkilöä. Työllistämisluku perustuu vuonna 2018 yhdessä Tilastokeskuksen kanssa tehtyyn laskelmaan. Yrittäjäjärjestön toiminta rakentuu 383 paikallisyhdistyksestä, 20 aluejärjestöstä ja 60 toimialajärjestöstä. Lisätietoa: www.yrittajat.fi.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Yrittäjät

He kamppailevat Vuoden nuori yrittäjä -palkinnosta10.5.2019 07:54:40 EESTTiedote

Vuoden nuori yrittäjä -kilpailun finaaliin ylsivät Espoossa toimiva kalakauppias Max Grönholm (28), konttiravintolayrittäjä Jarna Kaplas (32) Savosta, markkina- ja mielipidetutkimuksia tarjoava yrittäjä Johannes Karjula (31) Keski-Suomesta, marja- ja vihannestilaa pyörittävät Tiina ja Mikko Kohonen (30 ja 33) Etelä-Savosta sekä korkealaatuisen teen ja kahvin valmistukseen keskittynyt yrittäjä Arttu Muukkonen (34) Etelä-Karjalasta.

Suomen Yrittäjät ja AKY - Akavalaiset yrittäjät: Korkeakoulutetut yrittäjät tarvitsevat erikoistumiskoulutuksen yliopistoihin ja ammattikorkeakouluihin3.5.2019 06:03:00 EESTTiedote

Suomen Yrittäjät ja AKY - Akavalaiset yrittäjät vaativat, että korkeakoulutetuilla yrittäjillä on oltava nykyistä parempi mahdollisuus liiketoimintaosaamisensa jatkuvaan kehittämiseen myös yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa. Yrittäjille suunnatut erikoistumiskoulutukset olisivat yksi tapa edistää asiaa. Tällä hetkellä yrittäjille ei erikoistumiskoulutuksia tarjolla ole.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme