Suomen Yrittäjät

Yrittäjät tukevat laajalti koronapassia

Jaa

Koronapassi saa vahvan tuen yrittäjiltä. Suomalaisista yrittäjistä 74 prosenttia kannattaa koronapassia, tuore Yrittäjägallup osoittaa. ”Yrittäjät näkevät, että koronapassi auttaisi talouden avaamista ja yritysten menestymistä”, toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen kommentoi.

Kantar kysyi Suomen Yrittäjien toimeksiannosta yrittäjien näkemyksiä koronapassiin elokuussa. Yrittäjägallupissa vastaajia oli 1040. Kysymyksessä todettiin, että koronapassi sisältäisi tiedot rokotuksista, negatiivisesta testituloksesta tai sairastetusta koronasta.

Yrittäjistä 18 prosenttia ei kannata koronapassia. Kahdeksan prosenttia ei osannut kertoa kantaansa.

- Koronapassilla on myös merkittävä vastustus yrittäjäkunnassa. Monet näkevät siitä ongelmia, esimerkiksi asiakkaiden yhdenvertaisen kohtelun näkökulmasta”, Pentikäinen sanoo.

Mitä isompi yritys, sitä enemmän koronapassia kannatetaan. Yli kymmenen hengen yrityksistä 82 prosenttia tukee koronapassia. Nuoret yrittäjät vastustavat koronapassia selvästi muita enemmän. Alle 40-vuotiaista yrittäjistä kolmannes vastustaa koronapassia.

Koronapassin kannatus on hieman vahvempaa Suomen Yrittäjien jäsenkunnassa kuin ei-jäsenten parissa. Yrittäjien jäsenistä koronapassia tukee 76 prosenttia ja ei-jäsenistä 69 prosenttia.

Liitteenä kyselytutkimuksen perustiedot ja vastaus koronapassinäkemykseen.

Yhteyshenkilöt

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Suomen Yrittäjät
Suomen Yrittäjät
Käynti: Maistraatinportti 2 / Posti: PL 999
00240 HELSINKI

09 229 221 (vaihde klo 8.00-16.00)http://www.yrittajat.fi

Suomen Yrittäjät on jäsenmäärältään elinkeinoelämän suurin, 115 000 jäsenyrityksen keskusjärjestö, joka ajaa Suomen pienten ja keskisuurten yritysten asiaa. Jäsenyrityksistä 50 000 on työnantajayrittäjiä. Ne työllistävät yrittäjät mukaan lukien noin 660 000 henkilöä. Työllistämisluku perustuu vuonna 2018 yhdessä Tilastokeskuksen kanssa tehtyyn laskelmaan. Yrittäjäjärjestön toiminta rakentuu 379 paikallisyhdistyksestä, 20 aluejärjestöstä ja 61 toimialajärjestöstä. Lisätietoa: www.yrittajat.fi. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Suomen Yrittäjät

Yritysten perintäkuluille tulossa rajat - ”Aivan erinomainen asia”17.9.2021 16:56:13 EEST | Tiedote

Oikeusministeriön työryhmä ehdottaa, että yritysperinnässä asetetaan euromääräiset kulukatot perintäkuluille. - Tämä on aivan erinomainen asia, sillä vuosien varrella lukuisat pienyritykset ovat joutuneet maksamaan huomattavan korkeita kuluja lainsäädännön puutteellisuuden vuoksi, johtaja Janne Makkula Suomen Yrittäjistä iloitsee. Suomen Yrittäjät on jo pitkään vaatinut, että suuriin perintäkuluihin on puututtava.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme